Оскари 2015

Alexander

Староседелец
10 март 2012
25
5
1,003
37
Знам дека реков за оскарите ама еве за најдобар актер зема актерот од The Theory Of Everything но ќе почекаме за оскарите иако не верувам на голема разлика :p

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Знам дека реков за оскарите ама еве за најдобар актер зема актерот од The Theory Of Everything но ќе почекаме за оскарите иако не верувам на голема разлика :p
Ај се кладиме? Јас викам Keaton ќе земе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Alexander

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Листата со номинации е готова и веќе се знае кој каде е фаворит а кој не е. Ќе ви ги пишам најинтересните па после вие пишете си некоја прогноза и што мислите.
Gone Girl нема номинација ни за филм ни за режисер. Значи аватар ќе треба да менувам ама на моја среќа го нема членот. :)
Еве ги номинациите.

Најдобра актерка во споредна улога:
Patricia Arquette - Boyhood

Laura Dern - Wild

Keira Knightley - The Imitation Game

Emma Stone - Birdman

Meryl Streep - Into the Woods

Најдобар актер во споредна улога:
Robert Duvall - The Judge

Ethan Hawke - Boyhood

Edward Norton - Birdman

Mark Ruffalo - Foxcatcher

JK Simmons - Whiplash

Најдобра актерка:
Marion Cotillard - Two Days, One Night

Felicity Jones - The Theory of Everything

Julianne Moore - Still Alice

Rosamund Pike - Gone Girl

Reese Witherspoon - Wild

Најдобар актер:
Steve Carell - Foxcatcher

Bradley Cooper - American Sniper

Benedict Cumberbatch - The Imitation Game

Michael Keaton - Birdman

Eddie Redmayne - The Theory of Everything

Најдобар режисер:
Wes Anderson - The Grand Budapest Hotel

Alejandro Inarritu - Birdman

Richard Linklater - Boyhood

Bennett Miller - Foxcatcher

Morten Tyldum - The Imitation Game

Филм со најдобри визуелни ефекти:
Captain America: The Winter Soldier

Dawn of the Planet of the Apes

Guardians of the Galaxy

Interstellar

X-Men: Days of Future Past

Најдобар филм:
American Sniper

Birdman

Boyhood

The Grand Budapest Hotel

The Imitation Game

Selma

The Theory of Everything

Whiplash

Морам да искоментирам дека сум разочаран што не е номиниран Gone Girl, или Финчер за режисер ама тоа е. За ефектите фаворит ми е Guardians of the Galaxy, но не би имал против ако X-men земе оскар. Мајмуните мислам дека немаат шанса.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Уште 6 дена има, ај да се размрдаме малку. Што мислите за номинациите? Гледавте ли некој од филмовите? Заслужуваат ли номинација? Кој сакате да земе оскар? И тоа. :)

Јас да си кажам дека за ефекти сакам да земе Guardians of the Galaxy. Знам, веќе сум кажал ама ако нека се знае. :)
За најдобар филм што знам, го фаворизираат Birdman а на британските награди Budapest Hotel му ги собра наградите. Јас навивам за изненадување, некој што не е спомнат ќе земе. Whiplash на пример, или Theory of Everything.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Имало во кладилница да се уплати на Оскариве.
Birdman бил фаворит со 1.5 коефициент мислам, за анимиран филм How to train your dragon, 1.3 коефициент. За актерите, за Китон мислам беше 1.8, ќе има изненадувања така ми се чини. :)

Alexander

Староседелец
10 март 2012
25
5
1,003
37
Имало во кладилница да се уплати на Оскариве.
Birdman бил фаворит со 1.5 коефициент мислам, за анимиран филм How to train your dragon, 1.3 коефициент. За актерите, за Китон мислам беше 1.8, ќе има изненадувања така ми се чини. :)
Утре ќе се провериме, јас си стојам на тоа што го реков дека или за најдобар филм или за најдобар актер/ка The theory of everything ќе освои оскарче ;)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Вечер од 2:30 директно на Сител. Не ми се верува. :)
Нa кoи други прoгрaми ќе ги имa oскaриве дa не знaеш? Знaм нa Е, aмa мнoгу ми кoментирaaт зa мoдa, зa фустaните и фризурите, a тoa бaш и не ме зaнимa. Oсвен aкo немa некoјa смешнa креaцијa, тaa и јaс ќе јa искoментирaм :p
И вaљдa немa дa спиете ќе ми прaвите друштвo дo сaбaјле :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Нa кoи други прoгрaми ќе ги имa oскaриве дa не знaеш? Знaм нa Е, aмa мнoгу ми кoментирaaт зa мoдa, зa фустaните и фризурите, a тoa бaш и не ме зaнимa. Oсвен aкo немa некoјa смешнa креaцијa, тaa и јaс ќе јa искoментирaм :p
И вaљдa немa дa спиете ќе ми прaвите друштвo дo сaбaјле :)
Не знам искрено за другите програми, јас кога видов на сител се израдував дека дома само нашите програми ги фаќам а нет слабо. :)
Не ти се слуша таа кокошката на сител нели? Знам и мене ме нервира. :)