Форумско радио

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Народе !!! Чујте и почујте !!! Царот рече ( шефо или главниот админ или ко шо го знајате ипоповски) сите шо сакаат да ѕрнкаат по радиово наше , да не речам Ди џеи да бидат да се пријават кај мене.... јас како главен музикант на форумов наш насушен.. ке правам програма од 20 часот на вечер па се до ко ке има кандидати... за брзо ке напрам и туторијал на македонски како да пуштате музика...

ајде поздрав.... ба дум тс...( мораше вака да го завршам говорот..)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
А сите што пуштаат дами пратат ПП, за да ги пишам на темава на почетокот. Да не биде јас пуптами јас, сакмаи јас. Ќе ми пратите и јас ќе објаавам.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
1 за овој туторијал ке користиме Winamp Standard можете да го спуштите тука http://www.winamp.com/
2. Го инсталирате SHOUTcast DSP Plugin.. од овде.. http://kb.voscast.com/uploads/dsp/shoutcast-dsp-2-2-3-windows.exe
3. вклучување на SHOUTcast DSP Plugin
а вклучете го винампот...
winamp.png

б-
Preferences" (Options -> Preferences, or CTRL+P).
tut_1.png

в - Лево во манито одбирате
"DSP/Effect а потоа од десна страна одбирате.. Nullsoft SHOUTcast Source DSP v2.0.2 [dsp_sc.dll] името може да варира зависно до верзијата..
tut_2.png

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
д - исклучете го
Preferences прозорецот... и треба да ви се појави нешто вакво ( ова ке ви се вклучува секој пат ко ке го вклучите винампот..
)
tut_3.png
4.Конфигурирајте го SHOUTcast Source..
а- прво одете во Output

tut_4.png

Б- потоа внесет ги адресаат , портот и пасвордот ( тие може да ги побарате од Jackal )
tut_5_2.png

в - потоа во yellowpages во опис пишете форумско радио на црнобело
tut_6.png

г - потоа одете во encoder и намесет како на сликаат..
tut_7.png

5. потоа наместе како на сликите..
tut_8.png

tut_10.png

и спремни сте.. пуштајте музика од вашата плеј листа....

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
  • Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and Selma