Светско првенство во ракомет - Катар 2015

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тоа е силата, јас стварно се надевам дека Обрван чува уште некоја тактика зашто вака црно ни се пишува. Со репрезентации кои имаат тепачи во одбрана не можеме да се носиме, со брзи репрезентации па ич. Одбрана немавме денес, мора да се средат овие денови зашто тоа ни е единствен спас.
Момент на натпреварот, Вугринец на крило :rofl ова повеќе пати го применуваше будалата, нека не ми се мрднува нека ги става како што треба, ако ова ни е најдоброто тогаш нема што да бараме во Катар.

Е да, заради глумењето на Манасков и Борко не ја фатив утакмицава, ја имав да дадеме повеќе од 23 голови, ама мора да глумат мрднатите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Вечер почнуваме. Катар - Бразил го отвараат првенството од 18:30 по наше време.
Тоа е единствена утакмица денес, пренос не верувам да има. Очекувам победа на Катар.

Утре има 11 утакмици, меѓу кои и нашите против Тунис, од 15:00 мислам дека играме.
Преносите ќе бидат на Мтв, не на Сител како што беа.

Еве една моја прогноза за од 1 до 8 место.
1. Шпанија
2. Франција
3. Данска
4. Германија
5. Полска
6. Словенија
7. Хрватска
8. Македонија

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Вечер почнуваме. Катар - Бразил го отвараат првенството од 18:30 по наше време.
Тоа е единствена утакмица денес, пренос не верувам да има. Очекувам победа на Катар.

Утре има 11 утакмици, меѓу кои и нашите против Тунис, од 15:00 мислам дека играме.
Преносите ќе бидат на Мтв, не на Сител како што беа.

Еве една моја прогноза за од 1 до 8 место.
1. Шпанија
2. Франција
3. Данска
4. Германија
5. Полска
6. Словенија
7. Хрватска
8. Македонија
Полска нема шанса да дотурка дотаму ниту Германија, и каде тие Хрватска :D

the screamer

Истакнат Член
12 јануари 2015
6
1
303
28
Добро би било да повториме успехот од хрватска, 9ти иако сите се надеваме и скоро сме уверени во подобар пласман,но да бидеме реални земете го успехот од квалификациите на олимпијада . Сепак одиме со оптимизам и дај боже да не зафати еуфоријата како на кошаркарите во Литванија .Напред Македонијо <3

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Полска нема шанса да дотурка дотаму ниту Германија, и каде тие Хрватска :D
Се кладиме дека Полска и Германија ќе бидат пред Хрватска?

Добро би било да повториме успехот од хрватска, 9ти иако сите се надеваме и скоро сме уверени во подобар пласман,но да бидеме реални земете го успехот од квалификациите на олимпијада . Сепак одиме со оптимизам и дај боже да не зафати еуфоријата како на кошаркарите во Литванија .Напред Македонијо <3
Во ваква лесна група, лесна е зашто можевме да се паднеме со Шпанија и Словенија или Данска, Германија па да се пакувавме по првите утакмици. Вака во оваа група каде што сме имаме шанса за 8 место, значи сигурен сум дека ако играме со цела сила и без глупости можеме до 8 ако не и повисоко место.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Се кладиме дека Полска и Германија ќе бидат пред Хрватска?
НЕМА ДА БИДАТ :D xaxa

Во ваква лесна група, лесна е зашто можевме да се паднеме со Шпанија и Словенија или Данска, Германија па да се пакувавме по првите утакмици. Вака во оваа група каде што сме имаме шанса за 8 место, значи сигурен сум дека ако играме со цела сила и без глупости можеме до 8 ако не и повисоко место.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Шарич ја направи разликата, и ќе ја прави во текот на првенството. 25 одбрани, како им кинеше зицери од крило, од секаде. Ептен вложија Катарциве и во организација и во собирање играчи, ама не е ист филингот. Ракометот е европска игра, џабе им на Катарците толкави сали кога празни се. Прееска салата празна а игра домаќинот на првата утакмица, да беше светсково во Данска на пример или Германија ќе имаше и надвор публика. Ќе бидат изненадување Катар.
Бразил како да се чуваа за следните утакмици или па толку им е силата нив, не ми се верува да им е толку силата можеби и тие како нас, играат згрчено во првите утакмици. Крилата им беа отсечени скроз, нешто од бекови и пикер што погодуваа и со влезови.
Е да, паркетот е најглуп, толку е глуп што се чуствувам како да гледам некоја игра од 1865.

Утре победуваме нормално, 24 голови даваме. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
После очекувам тесна победа, 1-2 разлика. Ако немаме резервна тактика ќе изгубиме, прочитани сме дека не ги играме крилата туку само преку бековите, бек уствари дека само Кире е класа бек, другиве не.
Ако поведеме 3-4 разлика готови се Африканците.