Сакам да кажам/Сакам да прашам

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И така, си седам покриен со ќебе и не се осмелувам да седнам на компјутер бидејќи е -10 во соба, греењето е минимално, скоро и да го нема.
Гледам тв и секаде има новогодишни програми, ај си викам ќе погледам малку до кај полноќ, тогаш ќе почнат филмовите и таман ќе гледам. Ама бавно поминува времето, студот е посилен од желбата за славење. И додека си го грицкам чипсот кој го купив колку да не биде без ич (бидејќи полна трпеза е научна фантастика во моментов) гледам дека новогодишниве програми се крајно ретардирани, и си викам исклучи го тв, заебии ги.
Денес видов на колку луѓе им дошло до славење и пиење, но исто така видов дупло повеќе кои беа смрзнати и едвај чекаа да стигнат дома и да спијат, а од задутре пак на работа.
Заклучив дека денес се начукуваат само оние кои немаат никакви грижи и проблеми, оние на кои тато и мама им дале пари да пијат, тие исти кои утре ќе се фалат колку испиле додека на некој најголема пофалба ќе му е дека успеал да купи сок и нешто благо.
И додека го отварав и другиот чипс ми текна дека не сум единствен кој не мисли на нова година, јас сум од оние што бараат одговор на прашањето: Што после празнициве? Уште ли ќе бидам на дното од дупкава?
Од каде знам, можеби новава година ќе ми биде посреќна барем малку. Ако ништо друго, барем сум среќен за две работи, дека утре ќе се тргнам од градов и дека ни оваа година не се чуствував сам. :)

Драги пријатели, ви посакувам и јас да ви се исполнат желбите и да имате среќа и се што ви треба, и да не јадете чипсови и да не седите на -10.

Почнаа филмовите. Отидов.

Спојлеров е за девојката што ми пиша пп, да си знае дека ќе си стојам на зборот.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
СДК Ми фали времето кога се сликавме за после да дремиме во Фото студио за да го развиваме филмот и да си ги редиме сликите во албум, а не на фб
кога се слушавме да си честитаме нова година, а сега си пишуваме ,сајлент, се е ставено на муте

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Среќна Нова Година, пријатели! Иако можеби повеќето не верувате дека промена на една бројка ќе ви донесе убавини во животот, но имајте надеж дека сепак можеби во наредните 365 дена ќе го добиете во животот тоа што го сакате! Имајте убави празници!

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Читав по интермеци нешто .. дека нема шанси 365 дена у годината да бидиш среќен. И така е. Затоа се вика ај да преживееме уште една година, а не среќна нова.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Читав по интермеци нешто .. дека нема шанси 365 дена у годината да бидиш среќен. И така е. Затоа се вика ај да преживееме уште една година, а не среќна нова.

Ех, не ти треба да читаш за да го знаеш тоа, нормално дека не можеш да бидеш среќен секој ден. Но, можеш да се надеваш дека оваа нова година ќе ти биде посреќна од претходната. Затоа и се посакува среќна нова година, му посакуваш на некого да му биде среќна годината која денес сме ја започнале.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Дефинитивно порака која 365 пати ја прочитав е „Започнува нова книга со 365 страници. Направете ја добра.“, па да видиме...

Page 1 of 365
Ако работите ми тргнат споро колку што чекав да фатам линија за такси, веројатно ќе го завршам постов до мај.
На светлата страна - почеток со многу смеење е убав почеток, а почеток со филмање дека некој влегол и шушка по куќата, е возбудлив почеток. И по малку параноично-налудничав...aма ако, убаво.
Најсветла страна - добри шест пати се лизнав последниве 24 часа и уште се немам спружено. И тоа е некој успех.
Уште да ги одржувавме ветувањата кои ги даваме кога сме вака еуфорични, светов, па и црнава точка земја на која сме, ќе беа неколку нијанси поубави.

За првпат направив и листа со цели. Секогаш се осеќам смешно и непријатно сама од себе кога ваѓам на површина работи што ми тлеат, ама убаво е да се види тоа на хартија, некако ко да ми дава обврска и стимул да шкртнам што е запишано. :unsure

Среќна, деца форумџиски. Луѓе сме, ќе има секакви моменти, без разлика што некој ќе ни посака само најдобро во овој еден ден.
Затоа, ви посакувам секогаш да изнајдете сили да видите бело во црното и умешно да го искористите тоа во ваша полза.
И да ве служат здравјето и паметот, и вас, и вашите најсакани.
Мислам дека тоа е најбитно.
t4624.gif

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Зашто во подфорумот љубов и секс нема тема прашања и совети (не темата љубовни проблеми)? Или па има а не можам да ја најдам?

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip