Сакам да кажам/Сакам да прашам

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Како е член може да стане модератор,дали постојат одредени правила?

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Или со работа, или со пари, или со дудлање. Нема трето.
Мислиш нема четврто.
Нека каже некој модератор,да биде од прва рака информација.

п.с.немој да тераш сеир ,ќе ти го избришат постот.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Како е член може да стане модератор,дали постојат одредени правила?

Оди во прашања или предлози не ми текнува точниот назив на темата, но јас прашав и добив директно одговор од модераторот.:igra

Да скратам..

Ми рече дека требало да бидам активен во темите, и да ме предложел некој модератор/ка. Што значи треба умилкување или мито да дадам... Но, што е до мене се трудам што е можно повеќе во темите, се надевам дека ќе ме процени некој модератор дека има потенцијал во мене за да му бидам колега и тоа е тоа..

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Оди во прашања или предлози не ми текнува точниот назив на темата, но јас прашав и добив директно одговор од модераторот.:igra

Да скратам..

Ми рече дека требало да бидам активен во темите, и да ме предложел некој модератор/ка. Што значи треба умилкување или мито да дадам... Но, што е до мене се трудам што е можно повеќе во темите, се надевам дека ќе ме процени некој модератор дека има потенцијал во мене за да му бидам колега и тоа е тоа..
Според кажаното,модератор може да напушти место кога ќе му здосади именувајќи некој потенцијален член во кого гледа капацитет да се носи со улогата модератор.
Сооглед на посетеноста од членови старите модератори немаат на кого да понудат место ,односно нема простор да направат селекција.
Постои можност модераторите да мувлосаат.:(

Се поставува прашање,дали модераторското место го затупува умот?

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Жените се поопуштени при правење интервју одколку мажите Не знам зошто :/

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Се поставува прашање,дали модераторското место го затупува умот?
Не знам за умот ама знам дека се зголемуваат бројот на пораките. Јас откако станав модератор добив 3 пораки од 3 форумџики.

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Не знам за умот ама знам дека се зголемуваат бројот на пораките. Јас откако станав модератор добив 3 пораки од 3 форумџики.
Дури три?:eek
Сигурно женско те предложило за модератор.;)
Него,кажи каков затупен модератор треба да биде,ако член на чии профил пишува дека има 81год. ги покани членовите да дојдат во пензионерски дом,да изиграат една партија домино,шах,табланет,а тој го избрише постот со причина за терање мајтап?
:(:nah

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Дури три?:eek
Сигурно женско те предложило за модератор.;)
Него,кажи каков затупен модератор треба да биде,ако член на чии профил пишува дека има 81год. ги покани членовите да дојдат во пензионерски дом,да изиграат една партија домино,шах,табланет,а тој го избрише постот со причина за терање мајтап?
:(:nah
Членови од 22 до 25 години покануваш на шах и домино во дом, за Македонец не знам, мислам дека има 15 години. :)
Толку е мајтап што би се замислил дали стварно годините се точни. :)
Да ти одговорам, нема затупени модератори, сите сме интелегенти и со познавања од различни области.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Членови од 22 до 25 години покануваш на шах и домино во дом, за Македонец не знам, мислам дека има 15 години. :)
Толку е мајтап што би се замислил дали стварно годините се точни. :)
Да ти одговорам, нема затупени модератори, сите сме интелегенти и со познавања од различни области.
Верувам дека треба голем интелект за да се констатира мајтап,таа област сигурно е како тест за да се стане модератор.
Не е важно дали е или не се точни годините,но факт е дека постојат и тие (во поодминати години) во општеството кој на сосема поинаков начин го изразуваат начинот на дружење,а токму од нив кој не се фалат со својот интелект можат младите многу повеќе да научат,а воедно и да се забавуваат.
Многу плитка реакција покажа модераторот што го избриша постот.
Сепак тој е модератор ,плиток или длабок го води орото.:(

• Ми се допаѓа
Реакции: existence