Најдобри филмови, серии, актери, филмски ликови...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Мене ми се еднакво добри двата, ама ќе го издвојам The Machinist заради тоа што таму ми е Бејл и заради посветеноста и шокантната трансофрмација што ја направил за филмов. Ама и кога ќе размислам повеќе, без разлика на тоа пак би гласала за тој филм. Некако тој вид на мистерии ме влечи повеќе.

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Аронофски е еден од моите омилени режисери, и Black Swan му е филмиште, ама во дуелов гласам за The Machinist -филмиште и пол! :p Бејл се надмина себеси таму, а и постави граници кои тешко дека некој ќе ги надмине во иднина. Дури и Мекконахи и Лето во Dallas Buyers Club лани само му се приближија.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Black Swan 1
The Machinist 4

Тешко ми е бар мене да најдам парови за дуеливе, посебно па за овој жанр пошто ми е омилен и имам гледано се и свашта и уште потешко ми е да проценам кои филмови ги знаете за да можете да гласате. Еве нека бидат овие два пошто знам бар ко некој што нон стоп ви ги чита рецензиите дека сигурно сте ги гледале :)

Zodiac и The Girl with the Dragon Tattoo

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ае аее два филма од Финчер а? Ако :(

Гласам за Зодијак. Ми се допаѓаше и другиот и тоа многу ама Зодијаков мислам дека е малку подобар. Не знам што да кажам, не може да се одбере од ова. :)

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Еве ме и мене да гласам...
The Girl with the Dragon Tattoo...многу силен впечаток ми остави...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Зодијак беше досадничок, можеби најслаб филм на Финчер а за овој другиов се рачуна шведскиот оригинал или само америчкиот (пошто вториов го немам гледано) ? :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
The girl with the dragon tatoo e појак, ама римејк. Тако да, гласам за Зодијак. :zelen

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зодијак беше досадничок, можеби најслаб филм на Финчер а за овој другиов се рачуна шведскиот оригинал или само америчкиот (пошто вториов го немам гледано) ? :zelen
Само тебе ти текна да прашаш. :)

The girl with the dragon tatoo e појак, ама римејк. Тако да, гласам за Зодијак. :zelen
Не знаеш дали е римејк, можеби за оригиналот станува збор. :)