Тивка релаксирачка музика, топло чоколадо, топло ќебе, книга и звукот на дождот кој баш убаво си паѓа.. мераци.
Ја типов еднаш го читав и никад више и само знам кога го убија сите од заебавање кога му ја украдоа кожната јакна.Типов има стил само за на БТР.Епа ми се повраќа од Дарко Леш(к)оски, како и да е презимево. Ах човеку, зарем твоето е поезија, зарем твоето е збор вреден за паметење? Зарем толку не гледаат луѓево што е текст без душа, а што е поезија за навек. Сакам да му го пресечам тој поган јазик, да му ги заврзам тие прсти, да не го гадосуваат и тоа што ни е останато вредно. Да престанат да му се восхитуваат луѓе, затоа што ова е за прекор.
Човеку драг ако читаш, ти никогаш нема да имаш дело од кое лазат морници, кое ти го крева секое влакненце на кожата, затоа што човеку, ти немаш душа во твоите зборови.
Овие четири стиха од Ацо Шопов ме носат во друга димензија
„Ако носиш нешто неизречено,
нешто што притиска и пече,
закопај го во длабока тишина,
тишината сама ќе го рече.“
повеќе од твоите нафрлани празни зборови и несигурности-
"Небо боја ванила"
Секој си е свое небо.
Секој си има небо свое се дур некого засака.
Тогаш ги спојуваат.
И ете јас не можам да заспијам наутро пред три четри саат откако ти мене ме знаеш и јас тебе откако те знам.
Оттогаш ми е така чинам.
Не можам, се дур сонцето не оди од едната страна да изгрее, а месечината брза нога пред нога ма другата страна да заоѓа.
Се твое што ми даде и се мое што кај тебе остана.
Ти очите кафени.
Јас душава попарена.
Тазе попарено благо тогаш извадено од рерна пресечено со нож посредина.
Кај што ми се делат градиве надолу.
Ете тука.
Од к*р до грклан невидлива посекотина во права линија и ластовици ѓоа твои слуги и поданици на небо боја ванила кои летаат под раната.
Затоа што употребување на вулгарности и гениталии според тебе очигледно е поетски врв. НЕ!
Да се сносеше типот со реалноста онака како што ги пишуваше своите избљувотини, ќе речев дека имал муда да се обраќа така. Во принцип типовите као него ич не ги поднесувам, лесни на зборови, сироти „несфатени“, исплакани од плебсот за „чесно“ заработеното виртуелно внимание кое им е главна уметност преточена во „дубок“ дрворез во нивното напатено срце. А недај боже да му сконтраш со конструктивна критика, веднаш стануваш мета на недоучениот плебс кој се влажни на неговите избљувотини, додека истиов уметник ја црпи сета инспирација од истата мешаница на погрдни зборови и ја преточува во „уметност“.Ја типов еднаш го читав и никад више и само знам кога го убија сите од заебавање кога му ја украдоа кожната јакна.Типов има стил само за на БТР.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Корпсовски ?А кој е тој лешоски, беше споменат и во други теми на форумов... јако презиме нема што (леш=corpse)