Супер идеја зошто да не?
И тие се луѓе,веруваат и имаат право да веруваат во Бог.
Можеби ќе направат нова верзија од "традиционалното верување" во кое ќе пишува дека треба да го следат срцето и сопствената волја.Па ако се земе во обзир што their respective God заповеда во Куранот, библијата или тората во врска со хомосексуалноста... зошто би верувале во Бог кој ги смета за излишни, грешни?
Можеби ќе направат нова верзија од "традиционалното верување" во кое ќе пишува дека треба да го следат срцето и сопствената волја.
Тогаш тоа со грешноста и излишноста би било навистина излишно.
Зошто би се мачеле и би оделе против себе?
Би било интересно да ги снема религиитеЗатоа што ако се декларираат како муслимани тогаш не смее да се хомо. Ако се хомо автоматски престануваат да се муслимани. Исто е и кај другите две аврамски религии само што секуларизацијата на општествата си го стори своето па рајата не се обзира многу на тоа што рекол Бог и што запишале пророците, апостолите и синовите божји во светата книга.
Би било интересно да се направи месен нарезак за муслимани
Пред десетина година излезе една книга со интересна содржина,не го паметам името на авторот,но ете ми остана како врежано во умот дека иднината на христијанството е загрозена,дека славната богородична црква ке стане муслиманска, и дека муслиманите ќе владеат со светот.Гледајќи ја сосотјбата во моментот што се случува во светот,а искрено и зачудена од односот на папава Фрањо што дозволи да се чита куранот во Ватикан, ништо чудно да не снема нас како религија.Би било интересно да ги снема религиите
Не ми се дискутира околу религиите,затоа што за мене е тоа најголемата глупост што ја измислил човекот.Пред десетина година излезе една книга со интересна содржина,не го паметам името на авторот,но ете ми остана како врежано во умот дека иднината на христијанството е загрозена,дека славната богородична црква ке стане муслиманска, и дека муслиманите ќе владеат со светот.Гледајќи ја сосотјбата во моментот што се случува во светот,а искрено и зачудена од односот на папава Фрањо што дозволи да се чита куранот во Ватикан, ништо чудно да не снема нас како религија.