Толкување на сонови

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
@malo
Сонував прв сон седам кај мене во соба , сме седеле но ко да сум била на гости и ајде да си одам , друг ме испраќа жена што не ја познавам и почна да врне и партнерот ми вика ајде ќе си одиме ја викам еј чек ај чадорот го заборавив и ја испратив женава да го земе чадорот. И стасуваме во хотелот , се разденуваи седам со нозете во море базент незнам како беше направено , и викам дечки ја ќе одам да се испливам до онде ќе се вратам , и партнеров ми вика не не оди водата ќе те однесе , ќе ти се згрчат мускулите мн луѓе загинале. Океј викам ке си седам тука на купаќи и почнувам да се соблекувам за на купаќи кога ќе погледнам надолу не носам ниш , (моиве соништа се цел филм ) и партнеров ме гледа лут пепел и идат мажи накај мене и еден ме потегна за ногата и се разбудив

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo
Сонував прв сон седам кај мене во соба , сме седеле но ко да сум била на гости и ајде да си одам , друг ме испраќа жена што не ја познавам и почна да врне и партнерот ми вика ајде ќе си одиме ја викам еј чек ај чадорот го заборавив и ја испратив женава да го земе чадорот. И стасуваме во хотелот , се разденуваи седам со нозете во море базент незнам како беше направено , и викам дечки ја ќе одам да се испливам до онде ќе се вратам , и партнеров ми вика не не оди водата ќе те однесе , ќе ти се згрчат мускулите мн луѓе загинале. Океј викам ке си седам тука на купаќи и почнувам да се соблекувам за на купаќи кога ќе погледнам надолу не носам ниш , (моиве соништа се цел филм ) и партнеров ме гледа лут пепел и идат мажи накај мене и еден ме потегна за ногата и се разбудив
Во период си каде ке ти се случуваат или веке ти се случуваат промени и истите ке имаат влијание на твојата љубовна врска. Многу нешта за кои си свесна дека треба да ги превземеш за општото добро на ситуацијата, ти ги препушташ на други, односно сакаш другите околу тебе да покажат поголема грижа за тебе и да имаат поголем удел во разрешувањето на твоите дилеми, да влијаат врз твоите одгуки бидејки на тој начин се сметаш себеси заштитена.
Можеби те повредува незаинтересираноста на твојот партнер и сакаш да му го привлечеш вниманието, но начинот на кој го правиш тоа може да ти донесе болка, затоа треба да бидеш внимателна со твоите постапки.
Иако промените што ке ти се случат (или ти се случуваат) ке те однесат на подобро, сепак внимавај како се однесуваш со партнерот.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
@malo wow
Не би сакала да замарам секоја ден но само уште овој сон. Скоро секоја ден сонувам и како што кажав цели филмови
Сонував како партнерот ми дава букет црвени ружи , но потоа ме изневерува и вели дека ме сака мене и тоа било само да задоволи туги потреби

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo wow
Не би сакала да замарам секоја ден но само уште овој сон. Скоро секоја ден сонувам и како што кажав цели филмови
Сонував како партнерот ми дава букет црвени ружи , но потоа ме изневерува и вели дека ме сака мене и тоа било само да задоволи туги потреби
Не ме замараш, задоволство ми е да толкувам :)
Многу стравови имаш во врската, посебно во делот со изневерувањето.
Сонот покажува дека многу го сакаш, но и дека на некој начин си зависна од него, тоа може да доведе до љубомора од твоја страна... пак ке се вратам на предходниот сон, внимавај како се однесуваш со него и како ја искажуваш љубомората.
Може да има и друго значење
Може да значи дека дечкоти има некои проблеми, можно е да се финансии во прашање или нешто друго, но поврзано со материјалната состојба.
Потребно му е да не го осудуваш и да го покажеш многу разбирање

natnat

Нов член
23 август 2014
18
2
3
32
@malo Zdr ako moze tolkuvanje na dva sonovi
1....tavan od soba se urnal no ne mnogu i mislam de nebese kaj nas doma mi go udri deteto po glavce i imase samo edna tocka krv
2...umrela svekrvami no ne bese taa vo kovcegot druga licnost i nekako se prwvrtuvala samo jas ja od pendzere bese vo crno i stana i dojde kaj mene vo bel fustan mu rece na svekormi kaj e snati i se uplasiv i mi rekla nese plasi nema da umres ke imas bleskava idnina samo slusajme mene i da sum pijala od nekoi apcinja
Kazetemi sto mozi dae se plasam mn :-( pozz

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo Zdr ako moze tolkuvanje na dva sonovi
1....tavan od soba se urnal no ne mnogu i mislam de nebese kaj nas doma mi go udri deteto po glavce i imase samo edna tocka krv
2...umrela svekrvami no ne bese taa vo kovcegot druga licnost i nekako se prwvrtuvala samo jas ja od pendzere bese vo crno i stana i dojde kaj mene vo bel fustan mu rece na svekormi kaj e snati i se uplasiv i mi rekla nese plasi nema da umres ke imas bleskava idnina samo slusajme mene i da sum pijala od nekoi apcinja
Kazetemi sto mozi dae se plasam mn :-( pozz
Ке ти пишам во пп

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
@malo
сонував како се држам со него за рака и се симнувавме по некои скали,во близина на некои пруги.Ме бакна во чело.
Потоа се возевме заедно во воз.Тој седеше наспроти мене и се бакнуваше со две девојки кои му лежеа во скут.
Јас ги гледав и притоа бев сосем мирна.Не чувствував во сонот никаква љубомора.
Другата вечер сонував како се расправам со мојот бивши партнер и сакав да го искршам телефонов со чекич во сонот од лутина.
Но си реков во сонот:Приземји се тел.не ти е крив.
Малку подоцна го сонував бившиот како ми пратил видео во кое ме снимал мене и мојот живот.
Убаво изгледав во видеото.Среќна.
И мојот бивши беше над некоја шума како слика претставен а во позадината поминуваше воз.Од оние старите црни локомотиви.
Ист таков како возот од претходната вечер.
Има ли некакво значење сето ова?

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo
сонував како се држам со него за рака и се симнувавме по некои скали,во близина на некои пруги.Ме бакна во чело.
Потоа се возевме заедно во воз.Тој седеше наспроти мене и се бакнуваше со две девојки кои му лежеа во скут.
Јас ги гледав и притоа бев сосем мирна.Не чувствував во сонот никаква љубомора.
Другата вечер сонував како се расправам со мојот бивши партнер и сакав да го искршам телефонов со чекич во сонот од лутина.
Но си реков во сонот:Приземји се тел.не ти е крив.
Малку подоцна го сонував бившиот како ми пратил видео во кое ме снимал мене и мојот живот.
Убаво изгледав во видеото.Среќна.
И мојот бивши беше над некоја шума како слика претставен а во позадината поминуваше воз.Од оние старите црни локомотиви.
Ист таков како возот од претходната вечер.
Има ли некакво значење сето ова?
Возот или кое било друго превозно средство кое е во движење симболизира премин. Но често е поврзан и со самиот живот, всушност секој миг, секоја нова ситуација е премин...
Ти можеш да го замислиш во својот живот, посакуваш и тој да биде со тебе додега патуваш до посакуваната цел. Ке ти се случат промени кои најверојатно веке ги чувствуваш и сакаш и тој да биде до тебе на било кој начин. Не си посесивна и себична кога е тој во прашање и затоа не чувствуваш љубомора, но бакнувањето со девојките може да биде срам или болка, но не се работи за нешто од голема важност.
Можеби ке се случи нешто што ке придонесе да биде поранлив па тоа ке биде добра прилика да ти се отвори и да ти пријде на некој посуптилен начин.
Во секој случај вашиот однос се движи во позитивна насока.
Гневот и лутината кон бившиот се поради недовршени работи, најверојатно сметаш дека сеуште не сте расчистиле целосно или постои нешто кое што го одржува вашиот однос, но тебе тоа ти пречи, иако потајно посакуваш тој да мисли на тебе. Значи од една страна малку ти тежи неразрешеното, од друга страна ти е мило што има причина да мисли на тебе.
Но сепак возот поминува покрај него, не е внатре, не е внатре со тебе... Тоа покажува дека си помирена со фактот дека не сте заедно и дека колку и да има неразрешено меѓу вас, од твоја страна се е чисто, односно, чувствата ти се под контрола.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@malo
Војна, јас сум со мојот одред во среде шума. Јадевме некои конзерви седнати до тенк кога дојде еден теренец и од него излезе некој што јас го мразев (врска немам кој е, не ни паметам кој лик ми се појави). Ни секунда не чекав да го убијам и истрошив цел шаржер за да му ја видам главата ко швајцарско сирење. Околу мене сите се згрозија и си заминав од таму и цел пат се мислев дали можеби требаше сите да ги испоубијам за да нема сведоци за тоа што сум сторил. И одејќи така стигнав до некое езерце ама среде езеро имаше еден многу висок ѕид кој не беше од човечка рака. Наоколу немаше никој и влегов да се избањам и дур си пливав здогледав една познаничка како доаѓа со точак и ме викаше нешто да сум излезел да ми кажела. Излегов и ме молеше да се качам на тој ѕидот зашто таа веќе долго време пробувала ама никогаш немала сила за да стигне до горе. И јас појдов и на врвот најдов книга „Гуливеровите патувања“, баш таа што ја имам дома и стоев зачуден како се нашла книгата на тоа место. Се симнав и ја прашував познаничкава дали сакаше да се искачи поради книгата и зошто би и` требала баш таа книга. Откако добив некои пелтечења и мрмлања за одговор ја удавив и си заминав со нејзиниот точак. Се најдов на еден рид (тука го викааат Шарен рид зашто има шарени камења) и приметив дека ме следи змија и се разбудив.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo
Војна, јас сум со мојот одред во среде шума. Јадевме некои конзерви седнати до тенк кога дојде еден теренец и од него излезе некој што јас го мразев (врска немам кој е, не ни паметам кој лик ми се појави). Ни секунда не чекав да го убијам и истрошив цел шаржер за да му ја видам главата ко швајцарско сирење. Околу мене сите се згрозија и си заминав од таму и цел пат се мислев дали можеби требаше сите да ги испоубијам за да нема сведоци за тоа што сум сторил. И одејќи така стигнав до некое езерце ама среде езеро имаше еден многу висок ѕид кој не беше од човечка рака. Наоколу немаше никој и влегов да се избањам и дур си пливав здогледав една познаничка како доаѓа со точак и ме викаше нешто да сум излезел да ми кажела. Излегов и ме молеше да се качам на тој ѕидот зашто таа веќе долго време пробувала ама никогаш немала сила за да стигне до горе. И јас појдов и на врвот најдов книга „Гуливеровите патувања“, баш таа што ја имам дома и стоев зачуден како се нашла книгата на тоа место. Се симнав и ја прашував познаничкава дали сакаше да се искачи поради книгата и зошто би и` требала баш таа книга. Откако добив некои пелтечења и мрмлања за одговор ја удавив и си заминав со нејзиниот точак. Се најдов на еден рид (тука го викааат Шарен рид зашто има шарени камења) и приметив дека ме следи змија и се разбудив.
Хм...носталгичен си посебно кога е во прашање детството? Се плашиш да не го изгубиш детето во себе или добрината и љубовта која некогаш неизмерно си знаел да ја даваш?
Јадењето покажува некоја внатрешна тежина...
Најверојатно често се воздржуваш да им ја кажеш вистината во лице на лугето кои те опкружуваат или пак обратно, ти пречи што секогаш си сурово искрен.
Сакаш да направиш промена, подолго време размислуваш за тоа, но го чекаш вистинскиот момент, а таман кога мислиш дека е време за дејствување, ти се појавуваат препреки кои не зависат од тебе. Подсвеста најверојатно се обидува да ти укаже дека ти одлучуваш за вистинскиот момент и најверојатно длабоко во себе размислуваш на кој начин да ги совладаш препреките следниот пат, но секогаш има некој кој те спречува...
Можеби и се потајно се прекоруваш самиот себе зошто секогаш го одбираш полесниот пат. (полесниот за себе или за другите)
Змијата исто симболизира промена...
Направи ја.