Дарување органи

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Правите муабет за мн различни теми, прво донирање на орган , донирање на дел од орган пресадување нема да го смени човекот, ако мене ми треба бубрег и муслиман ми даде бубрег, која е разликата освен тоа што мојот не е функционален. Јас сум благодарна што технологијава оди напред , скраја да е да дојде до такво нешто , но има начин. прашање , ако муслиманот пие аналгин смеам и јас :^)
Второ , не верувам дека ќе се променам јас поради бубрегот што ми го донираат нема душата да ми ја земат, ќе се променам поради тешката ситуација во која сум била ставена болеста и да благодарна ќе бидам ако муслиман дојде и ми донира орган кој би ми го спасил животот.

Последна промена:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Правите муабет за мн различни теми, прво донирање на орган , донирање на дел од орган пресадување нема да го смени човекот, ако мене ми треба бубрег и муслиман ми даде бубрег, која е разликата освен тоа што мојот не е функционален. Јас сум благодарна што технологијава оди напред , скраја да е да дојде до такво нешто , но има начин. прашање , ако муслиманот пие аналгин смеам и јас :^)
Второ , не верувам дека ќе се променам јас поради бубрегот што ми го донираат нема душата да ми ја земат, ќе се променам поради тешката ситуација во која сум била ставена болеста и да благодарна ќе бидам ако муслиман дојде и ми донира орган кој би ми го спасил животот.
А дали муслиман ке земе орган кој е хранет со свињетина?Па верата не им дозволува свинско месо,и сега ке земе од некој крмак!?Тоа е прашање и за религииве,дали дозволуваат такви работи.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
А дали муслиман ке земе орган кој е хранет со свињетина?Па верата не им дозволува свинско месо,и сега ке земе од некој крмак!?Тоа е прашање и за религииве,дали дозволуваат такви работи.
Toa e прашање до неговата индивидуа колку е (не)ограничена и колку верата му ја има испрано свеста.
Смешни и досадни се више споредбите - „ако може петко зошто не и јас“ или „ако не може петко, тогаш зошто јас?“.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and BlackTulip

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Toa e прашање до неговата индивидуа колку е (не)ограничена и колку верата му ја има испрано свеста.
Смешни и досадни се више споредбите - „ако може петко зошто не и јас“ или „ако не може петко, тогаш зошто јас?“.
Во право си,доста е веќе.Трговијата со органи зема голем замав,се прават грозни злодела,и од хуманитарен чин се отиде до нечовечност.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Во право си,доста е веќе.Трговијата со органи зема голем замав,се прават грозни злодела,и од хуманитарен чин се отиде до нечовечност.
Тууу сироти муслимани што им ја сместија трговијатасо органи како еден од главните бизниси. Просто можат да се преобратат во будисти или рисјани па да станат безгрешници.

Статистиката за жал тука е орудие исто како и верата, насионализмот, расната нетрпеливост за подгревање на масите.
А масите се недоволно информирани.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
ДЕЦАТА НА АМИШИТЕ СЕ ИМУНИ НА СОВРЕМЕНИТЕ БОЛЕСТИ – НЕМА АУТИЗАМ, АЛЕРГИИ ..

Децата на амишите, кои живеат на селските фарми во Индијана, САД, не патат од астма, алергии или која-било друга модерна болест. Храната која тие ја јадат е органски прозиведена и одгледана во нивните бавчи. Никогаш не се сретнале со ГМО храна, и во нивната историја се регистрирани само неколку случаи на аутизам.

315864_amis1-foto-ap_f-300x181.jpg
Швајцарскиот научник Марк Холбрејхем кој го истражувал здравјето на децата на амишите, и заклучил дека современите болести кои се присутни кај повеќето деца во светот се многу ретки кај амишите.

,, Заклучокот е дека современите болести се со многу ниска стапка застапени кај амишите. Навистина како нешто да ги чува децата на амишите од овие модерни заболувања,, вели научникот

Научниците споредувале деца израснати во здрави рурални средини, и дошле до заклучок дека децата на амишите имаат многу посилен имунитет. Во последниве 20 години едвај неколку деца имале алергија на нешто. Амишките семејства, кои во најголем дел потекнуваат од Швајцарија, самите си произведуваат храна, живеат во чиста и незагадена средина без ГМО и не користат електрична енергија.

Амишите не се запознаени со болестите на современиот свет како канцери, аутизам, и слични здравствени попречености. Во конвенционалната медицина се уште посотојат забуни околу тоа зошто амишите се уште не се запознаени со аутизмот и слични синдроми и потешкотии при учењетокај децта што во современиот свет е во пораст. А за последните 20 години колку траело истражувањето само неколку деца имале некоја алергија. Нивната прехрана се состои од зеленчук и овошје кои сами си ги одгледуваат, но поинтересен е фактот што тие не се вакцинираат.

Амишите не употребуваат вакцини ниту лекови за болести на срцето. Од информациите за вакцинација се заклучува дека се екстремно ретки случаита кога амишите се вакцинирале. Податоците велат дека само 6% од амишите примиле некаква вакцина во својот живот., но се смета дека овој процент е понизок. Индикативно е дека од 3 случаи на аутизам кај амишки деца – 2 имале примено вакцина.

Исто така индикативно е што амишите се со повисок коефициент на интелегенција и имаат неверојатни вештини на пишување кои се на ниво на факултетски образовани луѓе, иако ретко кој од нив има завршено факултет.

http://mkd-news.com/detsata-na-amishite-se-imuni-na-sovremenite-bolesti-nema-autizam-alergii/

Сигурно тие не се замараат со вакви прашања!

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Тууу сироти муслимани што им ја сместија трговијатасо органи како еден од главните бизниси. Просто можат да се преобратат во будисти или рисјани па да станат безгрешници.

Статистиката за жал тука е орудие исто како и верата, насионализмот, расната нетрпеливост за подгревање на масите.
А масите се недоволно информирани.
Од дарување на органи отидовме со трговија,но едно влече друго.Не те разбирам која врска има сега "сироти муслимани"?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Од дарување на органи отидовме со трговија,но едно влече друго.Не те разбирам која врска има сега "сироти муслимани"?
Смешен ми е религискиот елемент кој суптилно се вметнува во целава дискусија, као „ако сум рисјанин нема шанса да земам орган од муслиман“ и обратно, до моментот дека демек исламскиот свет раководел со трговија на органи, што можеби статистички е точно, но тоа не е затоа што луѓето се муслимани, туку ради ред други работи.
Тргнете ги реликиите настрана од муабетот и дискутирајте околу донирање на органи од личност на личност, било едната да е жива или веќе почината па потпишала „тестамент“ да се раздадат нејзините органи кому му е потребно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider