Сакам да кажам/Сакам да прашам

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
СДК мислев дека имам доживеано многу работи...ама...
Ете во листата на преживеани работи можам да си додадам и струен удар...ама стварно удар...не пецкање, не дрмање, туку тресење како на филм со исклучок на моментот со фризура, зашто ми беше врзана и се разбира со прпратниот елемент на фрлање после ударот и тоа право на опашка...Имам модрини како да ме тепал некој...па кога ќе размислам да, ме тепаше струја...па како сум сега бистра, изоштрена и наелектризирана...
Во секој случај, близок дејт со смртта...непријатна случка...за среќа жива сум....

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
@LittleButterfly
Следен пат повеќе внимание. Струја не е заебанција. Ако не е нешто лично, може да споделиш како дошло до тоа?
Значи константно шпоретот пецкаше па и по малку дрмаше ама ајде...Викнавме мајсттор го отвори и рече нема ништо па уште на шала ми вика Ајде немаш гајле здраво е за срцето ...свашта...
И така си продолжи да пецка ...се до кобниов мој ден...Значи пуштена една рингла на неа работев а во меѓу време ми беше пуштена и рерната, ја отворив да го ставам плехот внатре..и само што го допрев ме “фати’ и добро ме здрма и на крајот ме фрли...Мислам дека пострашно и потрауматично нешто немам доживеано...Ми се тресеше цело тело...и за малку ќе скршев кичма...
Проблемот е што шпоретот стои до мијалникот...дури некогаш и мијалникот пецкаше...ама ете мене ми падна парето...
Маж ми се изнервира и го отвори и виде дека жицата за заземјување била оголена а нормално вода на шпоретот и ете ти...
Како и да е сега еден кабел го прескокнувам со страв а камоли да уклучам нешто...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Prashina

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Таму далеκу од вистината сите баρем еднаш се вρаќаме без смисол.

• Ми се допаѓа

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
"Home, home again
I like to be here when I can
When I come home cold and tired
It's good to warm my bones beside the fire
Far away, across the field
The tolling of the iron bell
Calls the faithful to their knees
To hear the softly spoken magic spell"
Чисто онака... процедурално при секој крај на летото.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Само мојава баба го дрви да се затвара прозор зошто: дува промаја, влага прашина, дува промаја, дува промаја, "седи си на тераса ако немаш воздух", дува промаја, ќе се искрши прозорот?

Имам почит и сочувство за стари луѓе, ама НЕ СЕ ЖИВЕЕ со нив.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ај темава и така е поактивна, тука ќе прашам.
Значи пред некој ден кога имаше невреме, удри гром во близина на мојата куќа, баш тогаш бев на компјутер и кога удри громот интернетот ми се исклучи. Значи компјутерот си работи најнормално, се можам да правам освен да се пуштам на нет. А од телефон можам да се пуштам на нет, што значи и рутерот е добар. Е сега бидејќи јас врска си немам од вакви работи, ако знае некој нека пише што да направам. :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Значи пред некој ден кога имаше невреме, удри гром во близина на мојата куќа, баш тогаш бев на компјутер и кога удри громот интернетот ми се исклучи. Значи компјутерот си работи најнормално, се можам да правам освен да се пуштам на нет. А од телефон можам да се пуштам на нет, што значи и рутерот е добар. Е сега бидејќи јас врска си немам од вакви работи, ако знае некој нека пише што да направам. :)

Да се јавиш кај надлежните што ти го поставија интернетот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Провери ја мрежната картица дали е во ред, смени го мрежниот кабел, провери ги портовите на рутерот и на компјутерот. Нешто од ова мора да биде.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@LittleButterfly ништо чепкање, нов кабел

Провери ја мрежната картица дали е во ред, смени го мрежниот кабел, провери ги портовите на рутерот и на компјутерот. Нешто од ова мора да биде.

Кога веќе не знае и се осуди да прашува на форум, попаметно би му било да се јави кај надлежните.