Облеката не прави „лесни“?

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
И те како го прави. Џабе е проповедање емотивна моралност, фактите се тие. Во убава облека се чувствавме посамоуверено. Неизбежни се предрасудите поврзани со изгледот. Јас на пример имам такви кои не тежнеам да ги искоренам, понекогаш мешам малолетнички со сексуални работнички.
Има и луѓе без вкус и тоа многу зборува за нивниот карактер.

2014-01-27-16_honestslogans_urbanoutfitters-thumb.jpg

Уште нешто, во карактер никој на прв поглед не се заљубил.

LadyGv

Нов член
19 јуни 2014
2
0
1
27
Мислам дека не би требало да е така..
На пример ако носам шорцеви не значи дека сум желна на внимание туку на пример дека ми е топло :)
Реално сите по облеката добиваме прв впечаток, кој фала богу понатаму се поправа (или расипува).

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Мислам дека не би требало да е така..
На пример ако носам шорцеви не значи дека сум желна на внимание туку на пример дека ми е топло :)
Реално сите по облеката добиваме прв впечаток, кој фала богу понатаму се поправа (или расипува).
Па не би рекол дека носиш затоа што ти е топло ако носиш шорцеви у сред февруари ..

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

LadyGv

Нов член
19 јуни 2014
2
0
1
27
Тоа го зедов за пример, и напишано е во склад со времето сега..

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
^ Од кога стандардните шорцеви се показател на промискуитет ? Стандардна должина и крој се ок, ама има разлика. Кренати успич и пола газ ако се гледа од нив, секако не е од горештина и тоа за мене не се шорцеви, импровизиран долен веш е.

images

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and Holla

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Облеката има удел во тоа каков е човекот еве на пример можеме да знаеме што музика слуша, која вера е, каква облека сака
но човек неможеме да го делиме според облеката што ја носи (бар јас не го делам =)) дали е добар или лош. Тоа можеме да го знаеме само ако го запознаеме лично човекот, зошто како се вели ,,КАрактерот го прави човекот, не облеката"
Само жално е тоа што се повеќе луѓе посебно младите се делат според тоа како се облечени

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Облеката има удел во тоа каков е човекот еве на пример можеме да знаеме што музика слуша, која вера е, каква облека сака
но човек неможеме да го делиме според облеката што ја носи (бар јас не го делам =)) дали е добар или лош. Тоа можеме да го знаеме само ако го запознаеме лично човекот, зошто како се вели ,,КАрактерот го прави човекот, не облеката"
Само жално е тоа што се повеќе луѓе посебно младите се делат според тоа како се облечени
Изгледа дека не си ја слушнал пшоговорката -Облеката го прави човекот;Руба краси руба гнаси.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Изгледа дека не си ја слушнал пшоговорката -Облеката го прави човекот;Руба краси руба гнаси.
не сум ја слушнал
но гледам дека ептен си нападна секое мое мислење го цитираш

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
не сум ја слушнал
но гледам дека ептен си нападна секое мое мислење го цитираш
Да разбиеме монотонија,очигледно е дека ни ти ни ја не гледаме фудбал.Малку шала,не се лути.