Порака до бившите

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
I hope you find someone that Loves you when you wake up in the morning. And I hope that person stops you from running to the bathroom to fix yourself before they can even get a peek at you. I hope they tell you how beautiful you are, not just in the way you look but in the way you hold thier hands and laugh at their jokes. I hope you find someone who sends you messages when they don’t know whether to get coffee or tea at Starbucks. And I hope that person shares their cookies with you when they only have one left in the jar. I hope they buy you pizza when you’re having a crappy day and listen to you complain about the scripts in television shows that didn’t go according to your ways. I hope you find someone whose kisses make you forget you were ever upset in the first place. And I hope that person holds you like the one would hold an antique vase. I hope the first thing they see in a crowd is your face and I hope they find you in everyone else they meet. I hope you find someone that will give you the wings to soar and I hope this person decides to fly with you. I hope you find someone that really deserves you as much as you deserve them. I hope you find that person.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Марија

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
ja dr so bi mu napisla e deka utre komunalnoto pretprijatie ke go sobira gubreto pa neka izleze na vidno mesto za da ne go zaboravat slucajno
Е што толку против бившиот? Па како не ти смрдел во кревет на ѓубре кога сте се онадуелe?
Kaква омраза постои помеѓу луѓето не ми се верува. Па јас сите бивши си ги почитувам и со сите сум другарски настроен.
Како беше она: Таа му вика ај најдобро да останеме другари, а тој и вели епа добро, спремна ли си после да играме фудбал :zelen

Inna93

Нов член
14 јули 2014
8
10
3
Veles
хахах јас немора да му пишам ништо, во мал град живееме кај што да не претерам секој 2-3т ден ќе се пресретнеме било во кафич или на улица или во некоја продавница, така даа ќе му оставам простор да гледа со свои очи што пропуштил.
btw-не ми се трошат пари на смс пораки за некој што незнаел да цени до него што има, па мислите дека ќе знае да почне да цени откако ќе заминете и ќе му пишете некоја смс порака? хах ма не, само со тоа ќе му дадете до важност дека сеуште цимолите по него ;) вака остајте самиот нека увиди колку бил идиот и глуп, кога ке ве види со некој друг/а на негово/нејзино место , а вие среќни и насмеани :p

MATEJA

Член со 30 казнени поени
29 мај 2014
280
247
353
v
Е што толку против бившиот? Па како не ти смрдел во кревет на ѓубре кога сте се онадуелe?
Kaква омраза постои помеѓу луѓето не ми се верува. Па јас сите бивши си ги почитувам и со сите сум другарски настроен.
Како беше она: Таа му вика ај најдобро да останеме другари, а тој и вели епа добро, спремна ли си после да играме фудбал :zelen
ja s za razlika od tebe ne ostanuvam vo kontakkt so bivsite i mislam deka ona sto bilo nekogas vo minatooto deka tamu treba i da ostame i deka treba da gledame napred vo zivotot a ne da se navrakame na minatooto a za toa deka e gubre e gubre se razbira deka e a za drugarstvo posle vrska mnogu tesko i retko da ostanam so nekoj vo kontakt obicno ne ostanuvam so bivsi vo kontakt mislam deka bivsi sie bivsi na prositan roman site mu go znaame krajot.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Немам што порака до бившите,бидејќи сме се разделили пријателски,без кавга,и на било кој да му затреба помош,тука сме обострано да си помогнеме.Неможам да разберам зошто да се налутиш со човек со кој си бил интимен,си делел кревет,а после да не сакаш да го видиш,мислам дека грешката треба да си ја побараат во себе.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Да бидат живи и здрави,среќни со нивното семејство и да не шараат очи по други партнери,оти како што правиш,така ќе ти прават.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Среќна сум што се минато, зошто ако не беше така, може и сегашноста ќе беше друга. И секако се надевам дека и тие така мислат и дека се среќни.