Девојките и метал музиката

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Зошто така мислиш?

А ти сеуште немаш одговорено зошто ти сметаш дека е така како што тврдиш.

Еве јас сум девојка и слушам метал музика, со некои луѓе делам исто гледиште кон животот, со некои поразлично. Можеби музиката која ја слушам има удел во тоа како го разбирам светот, но тоа е само мал дел бидејќи влијаат и многу други фактори.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Зошто така мислиш?
Ако си стварно 14 години, те разбирам со муабетот. Ако си повеќе од 14 години и го тераш овој муабет тогаш тапа муабет правиш.

Можеш ли да ни објасниш какво е тоа „поразлично“ сфаќање на животот? На пример што е тоа различното што обична девојка која не слуша метал не го сфаќа?

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
Ако си стварно 14 години, те разбирам со муабетот. Ако си повеќе од 14 години и го тераш овој муабет тогаш тапа муабет правиш.

Можеш ли да ни објасниш какво е тоа „поразлично“ сфаќање на животот? На пример што е тоа различното што обична девојка која не слуша метал не го сфаќа?
Металот и начинот на кој самата музика те тера да размислуваш.
Иначе некако многу бурно луѓето реагираат когa ќе слушнат дека некој слуша метал, а особено кога ќе слушне дека женско слуша и затоа и ме интересираше вашето мислење.

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
@Angie28 А ако го знаеш мислењето на твојата околина, во врска со твојот избор на музика ќе ти смени нешто?
Ако го сакаш тоа ќе го сакаш па макар и да те етикетираат како највечи фрик у маало.

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
@Angie28 А ако го знаеш мислењето на твојата околина, во врска со твојот избор на музика ќе ти смени нешто?
Ако го сакаш тоа ќе го сакаш па макар и да те етикетираат како највечи фрик у маало.
Никогаш нема да ми се смени мислењето за тоа што го сакам. Во ова општество секој што се одделува малце од другите не е битно со што го смеатаат за фрик и тоа ми смета ама тоа е..

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Никогаш нема да ми се смени мислењето за тоа што го сакам. Во ова општество секој што се одделува малце од другите не е битно со што го смеатаат за фрик и тоа ми смета ама тоа е..
Па тогаш зошто ти се важни мислењата на другите?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Angie28
Дали ти слушаш метал за тебе или за другите? Ако слушаш за тебе тогаш не треба да ти е гајле што мисли Трајко за тебе, ако слушаш метал само за да си поразлична од другите (што знам дали и се нарекува слушање тоа) тогаш не знам што да ти кажам.

Какво е тоа поразлично размислување на кое те тера метал музиката? Ова по којзнае кој пат ти бараме да го објасниш.

Angie28

Нов член
26 мај 2014
17
4
3
25
@Angie28
Дали ти слушаш метал за тебе или за другите? Ако слушаш за тебе тогаш не треба да ти е гајле што мисли Трајко за тебе, ако слушаш метал само за да си поразлична од другите (што знам дали и се нарекува слушање тоа) тогаш не знам што да ти кажам.

Какво е тоа поразлично размислување на кое те тера метал музиката? Ова по којзнае кој пат ти бараме да го објасниш.
Метал слушам само затоа што ми се допаѓа. Тие што слушаат метал имаат многу поразлино гледање на нештата, но не мора и да значи. Тие не се замараат со оговарање и со кој што рекол за нив, но сепак ги интересира мислењето и не сакаат да бидат погрешно сфатени. Не сакаат драми. Повеќе од нив се облечени во црно и со маици од бендови и за тоа се многу критиковани од страна на луѓе кои немаат разбирање за некој што е малку поразличен од нив. И тие што слушаат метал имаат срце и душа и знаат да сакаат не се ѓаволи. Тие не се плашат и не се срамат да го искажат своето мислење, но многу често можат и да се воздржат.
Ова е само мое мислење.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Angie28
Охооо колку само се лажeш. Сите оговараат, независно дали слушаат метал. Генерализирања од типот на твоето:
Тие што слушаат метал имаат многу поразлино гледање на нештата, но не мора и да значи. Тие не се замараат со оговарање и со кој што рекол за нив, но сепак ги интересира мислењето и не сакаат да бидат погрешно сфатени. Не сакаат драми. Повеќе од нив се облечени во црно и со маици од бендови. И тие што слушаат метал имаат срце и душа и знаат да сакаат не се ѓаволи. Тие не се плашат и не се срамат да го искажат своето мислење, но многу често можат и да се воздржат.
се целосно непотребни.

Рандом ситуација: Ти си металка, шеташ по улица и те сретнува Петко. Што очекуваш да разбере Петко? Како си поразлична од Кристина што слуша рап на пример?