Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Партизаните, комитите, ајдуците...... повеќето имале тајна љубов that dare not speak its name..........that drank from the well of loneliness... мееeeeeeeeeee

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Драго дневниче... да се излигавам еднаш пошто некако ми газат на емоциите...

Минатото нема цена, а нема ни вредност... како с`узме!
Како може кога ќе се ископа едно глупаво копје со кое се убивало да му се даде некава вредност, а старото Рено на другар ми само така да биде заборавено заради што кутриот нема пари?... а толку сака да го оживее...
Двете влегле во минатото... И сега глупавото копје да биде дел од некој музеј само затоа што влегува во контекстот на некаква си светска историја...не е фер! На се околу нас се посветени еден мал милион моменти за да биде такво како што е... Вниманието на другар ми да направи нешто од ништо е поневредно од мебелот во потопениот глуп брод? - Се сомневам... тешко дека тие глупости се правени со толкава љубов... Плус тоа, кому ќе значат тие ствари кога тие луѓе одамна заминале....
Со години се инвестира тешки милиони за да се вадат глупави безвредни предмети на мртвите сопственици на титаник, пошто тоа е светска историја, а по нашето (пошто сме обични смртници) може да гази кој како стигне, нели?

Но, сепак реното негово е безвредно...ние сме безвредни... Во очите на светот....
Приказната на изгубениот авион заслужува да биде светска тема на муабет, нели!? Не верувам дека тоа е заради жртвите, туку заради фамата која е направена... комерцијала! (n)
За секого постои негов мал бесценет свет, никој не смее против него! И сега, кога некој може да стапи во брак со берлинскиот ѕид, ако на технички ми речат дека сум лудак што и годинава пробувам да си ја регистрирам колата стара 40 години - ќе му го скинам г`**т!(muscle) озбилен сум...

Море Сашко, реното четворка и Титаник во ист пост :D
Рено четворки се произведени милиони и биле дел од милиони мали бесценети светови, ама нема ништо исклучително во тоа, нешто кое би го надминало малиот свет и би отишло во големиот свет. Одела раја на работа со нив, пренесувале грозје по лозјата француски, по нивите преспански, ја носеле женската до дома... it`s like....what every car does.
Место во историјата се плаќа со крв и драма, така било со Титаник, па и овој авионот сега.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Незнам како да ставам,и и не ми е битно,и срам ми е да ги прашам децата оти одма ке прснат од смеење.Слободно сега изнасмеј се и Ти .Поздрав
Таман работа да се смеам,ај кога ќе се уклучам после од лаптоп ќе ти кажам како се става.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Толку едноставно?
Мора да е јако да се има брат - илуминат.
Брате Илуминате, како се зовеш тиииииии :D
А розенкројцерите и масоните се браќа со телемитите или само просветлените?

И јас да се пофалам, кинески мафијаш од тријадите го викам - баџанак. Не го имам видено и не сум сигурен дека постои ама баџанак си е баџанак.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Толку едноставно?
Мора да е јако да се има брат - илуминат.
Брате Илуминате, како се зовеш тиииииии :D
А розенкројцерите и масоните се браќа со телемитите или само просветлените?

И јас да се пофалам, кинески мафијаш од тријадите го викам - баџанак. Не го имам видено и не сум сигурен дека постои ама баџанак си е баџанак.
Исмевањето секогаш било наједноставно решение нели. Најголемата заблуда на суетата - Ќе се истакнам така што ќе ги направам останатите помалку вредни или смешни. :) Душички...ако, само продолжете така ;)

П.С. Не сите телемити се браќа со масоните и розенкројцерите, само оние што се иницијанти во тие Редови. И да, не сите телeмити се иницијанти. Што се однесува до Илуминатите, тие одамна не постојат, дел од нивната идеологија, ритуали, степени и слично, се инкорпорирани во О.Т.О. Впрочем за тоа и е книгата, но не секој сака да истражува, некој како вас се тука само поради сеир.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider