Премиер Лига | FA Premier League (2013-14)

Кој тим ќе биде прв во ПЛ?

• Манчестер Сити

Гласови: 0 0.0%
  • Евертон

• Вест Бромвич Албион

• Свонси

• Вест Хем Јунајтед

• Норвич Сити

• Фулам

• Стоук Сити

• Саутемптон

• Некој друг клуб (ќе наведам во коментар)

• Вкупно гласале
    22

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Отвори ја прикачената датотека 20311

Која статистика еј. Не бев во можност да ја гледам, ама претпоставувам дека Мурињо пак ги носел фудбалерите на екскурзија. 19 - 7 удари кон голот, 73-27 посед на топка, 14-3 корнери... Нека го чуваат пак Стариџ.

Џерард припадна при првиот гол а беше последен играч назад и Ба си даде гол, вториот Торес (!) и Вилиан излегоа сами пред гол............на 80 метра од голот на Мињоле :D(facepalm):rofl и си дотрчаа до шестаесетник, Торес асистираше :rofl и Вилиан само ја турна во празна мрежа.
Инаку класика од Мурињо да се скрати стварање шанси и да се чека прилика, Ливерпул кружеше околу 16 јалово, Суарез изгубен некаде, дајвна 2-3 пати ама надвор од 16... не досуди чист пенал за Челзи во прво и наместо 3 го продолжи првото полувреме 6 минути ама џабе и судија...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И сеа на 2 кола до крајот битката се сведува на „Дали ќе изгуби Ливерпул“ :D

Сега дури и да ги победи тие 2 кола може да им биде џабе, ако Сити ги добие 3-те, ради гол разлика.
Би било јако како пред две години кога се решаваше последно коло на гол разлика, драми, патетики, gnashing of teeth... :cool:
Имам слушано од раја, мислев дека е измислица but seems it`s true, имало во македонска дива лига порано некоја утакмица каде во последно коло водечките екипи имале исти бодови и решавала гол разлика за прво место...and then...
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=62591115512&id=19&setIzdanie=21721 :D

Ваљда нема да судат 7 пенали за Ливерпул, иако Суарез ќе дајва како епилептичар сигурно...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Најефикасен бил напаѓачот на Илинден 903-та Наум Шапкаровски, кој за 90 минути постигнал 58 гола.

Во Македонија се играло фудбал бре. Цела Премиер лига + Чемпиошип во Англија не можат да постигнат за едно коло колку 2 тима од македонските села. Нека пукнат клетите грчишта Македонија вечна и бугарите да јадат бабури да се знае името на Гоцевата раса. Е така.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Во Македонија се играло фудбал бре. Цела Премиер лига + Чемпиошип во Англија не можат да постигнат за едно коло колку 2 тима од македонските села. Нека пукнат клетите грчишта Македонија вечна и бугарите да јадат бабури да се знае името на Гоцевата раса. Е така.

Правда за Наум! Наум не потпишал за Реал ради клетите грци кои пратиле абер во Мадрид дека Науме наш е лош чоек и опцул мајка на крало шпански!

Најбизарно ќе биде ако Челзи некако се прикраде до титула :unsure

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Челзи:
Chelsea news  fixtures   results   Barclays Premier League.png

Ливерпул:
Liverpool news  fixtures   results   Barclays Premier League.png

Манчестер Сити:
Manchester City news  fixtures   results   Barclays Premier League.png

Челзи не ми се верува да киксне против двата аутсајдери. Ливерпул има зезнати противници, ама ќе дајвне Суарез за крај на сезоната. Сити, што знам мислам дека нема да го победи Евертон на гости. Вака на „хартија“ (повеќе монитор е, ама така е изразот де) Челзи има најлесни утакмици, ама тука е и ЛШ да им ги сплетка малку конците. Ќе биде интересно последниве 2 (3) кола.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Челзи:
Отвори ја прикачената датотека 20312

Ливерпул:
Отвори ја прикачената датотека 20313

Манчестер Сити:
Отвори ја прикачената датотека 20314

Челзи не ми се верува да киксне против двата аутсајдери. Ливерпул има зезнати противници, ама ќе дајвне Суарез за крај на сезоната. Сити, што знам мислам дека нема да го победи Евертон на гости. Вака на „хартија“ (повеќе монитор е, ама така е изразот де) Челзи има најлесни утакмици, ама тука е и ЛШ да им ги сплетка малку конците. Ќе биде интересно последниве 2 (3) кола.

Власниците на ТВ права за ПЛ likes this :zelen Драмата се продава, ете за Бундеслига има многу поефтини права па слабо интерес, не чини шампион да се знае во 6.коло уште...
Зависи и утре шо ќе напраи Арсенал, ако победи, трката за ЛШ е овер, а не верувам Евертонофци да се искршат за да им скинат бодови на Сити. Макар да Мојс редовно им кинеше....Ах, Мојс туго моја.
Плус и за опстанок може да има фрка, не знам Кардиф како би се спасил, Фулам шо викаш штета ако испадне, водеа 2-0 и ништо на крај... Норич исто е готов, Сандерленд се разбуди од мртвите а како тргнала Астон Вила може да игра дерби со Бирмингем Сити пак догодина...... ако се спасат овие that is...

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
За Ливерпул да ја освои титулата на гол разлика, треба да ги победи 2те преостанати утакмици со 12 голови разлика.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133

На Евертон се помали му се шансите да се пласира во ЛШ, а и колку што знам не се "мирисаат" баш најдобро со Ливерпул, па оттука можеме да заклучиме дека и поразот би бил сладок како победa, знаејќи дека нема да му дозволи на Ливерпул да освои титула. :)

Последна промена:

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
На Евертон се помали му се шансите да се пласира во ЛШ, а и колку што знам не се "мирисаат" баш најдобро со Ливерпул, па оттука можеме да заклучиме дека и поразот би бил сладок како победи, знаејќи дека нема да му дозволи на Ливерпул да освои титула. :)
Од друга страна Тотенхем си гази и чека кикс на Евертон за да добие шанса за Лига Европа. Друго е што тимови од Ливерпул и тимови од Манчестер се р`чкаат во сите можни натпреварувања, така да не ми се верува Евертон да пуштат утакмица.