Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Вчера човече .. љељееееее ..

Си идам од полагање .. и ми се пријаде, ај викам спроти Хотел Карпош има бурек ќе си купам .. и земам, вадам 100 денари ми враќа типката 60.
И одам натаму .. и еден тип ме застанува, и ми кажува колку бил болен, колку операции правел, шо јаделе и пиеле со жена му, и Long story short ми вика дали сум имал 30 денари ситно да му дадам. Јас десеткава ситно и цела 50ка, јбг ми требаа за назад за Неготино.
И му викам извини имам 10 денари само ситно .. и типот заминува, ми се врти и ми вика „10 денари имаш а? А кога купуваше бурек колку извади БЕ ?“

Е овие ваквите не ми се јасни бе ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Outrider

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк.. aj ja да одам место тебе. Ко што лежам дома цела недела болен, не на испит - во авганистан би заминал само да се тргнам од домаа:place

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Ај што не сум спремна за испит, фак ит... него, кој ке станува утре толку рано...

Секогаш ја споделувам истата мака :D Затоа ден пред испит cите учат јас во 9 во кревет... ако ништо друго барем наспана да бидам :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Секогаш ја споделувам истата мака :D Затоа ден пред испит cите учат јас во 9 во кревет... ако ништо друго барем наспана да бидам :D
Па наспан се оди на колоквиум/испит, ненаспан само ќе се превраќаш низ меморијата и ќе се измачуваш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Па наспан се оди на колоквиум/испит, ненаспан само ќе се превраќаш низ меморијата и ќе се измачуваш.

И јас по тоа се водам... и по она - ако не си научил до последниот ден... тогаш па воопшто нема да научиш : )

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И јас по тоа се водам... и по она - ако не си научил до последниот ден... тогаш па воопшто нема да научиш : )
Тоа зависи како го гледаш „последниот ден“. Можеш да научиш многу повеќе од тоа што ти го нудат на факултет дури и да не си стигнал да спремиш испит.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com

Не знам каде еднаш гледав техника на еден, учи на пример 2 недели за испит, а последниот ден ништо не пипа туку одмара и воопшто не мисли на испитот. И секако, добро се наспива претходната вечер. И тоа му успевало секогаш со позитивни резултати. За разлика од него, јас си одмарам и воопшто не мислам на испитот 2 недели претходно, а последниот ден учам ко ментална. :giggle Во моето искуство знаеш кога најмногу имам научено за испитите? Во оние 15 минути кога чекаме да дојде професорот. Не знам зошто ама тогаш најмногу ми фаќа мозокот. :zelen