Јас за кашлица пијам чај од босилек и шипка и ставам по една лажица мед. За еден ден ми поминава но цел ден само тоа го пијам, ако сакаш пробај но не знам колку ќе ти помогне туку пробај со чај од внатрешните лушпи (листови) на оревот, или па со чај од лушпи од кромид. Ако и тоа не ти помогне тогаш земи една мала тегла мед (боров мед ако најдеш уште подобро) во медот стави две лажици ленено семе, една лажица сенапено семе и сок од цеден лимон по избор само немој многу за да не е многу ретко. Размешај го убаво и секој ден по една лажица јади можеш и повеќе ако сакаш. Тоа ќе ти помогне да го исфрлиш шлајмот, а од кога ќе го исфрлиш ќе престанеш да кашлаш.Испив 2 сирупа, излижав 2 ленти септолете и 3 пакетчиња fisherman's friend (само што започнав четврто), испив лента парацетамол, 2 ленти витамин це пропратени со бе комплекс, пола лента аналгин и еве завршив 3ти ден со вибрамицин и НЕ САКА кашлицава да ми помине повеќе од 10 дена. Ова повеќе е Сакам да се пожалам, ама тоа е тоа, очајот ме тера зошто навистина не знам што да правам веќе.