Телема

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Краток текст кој вреди да се прочита,како да се постигне повисока свест.

Magick
Crowley’s sex rituals involving the consumption of blood, semen, or feces, were allegedly intended to achieve a higher consciousness, to empower a talisman, or to simply empower ones self. Intense focus on the intended result during the ritual, especially during orgasm, were paramount to achieving the desired goal in Sex Magick.
Crowley saw in orgasm (as in drug experience) a means to create ‘breakages of consciousness’ by pushing the mind to a point of extreme exhaustion and so opening it to the ‘supersensual:’ ‘The technique…was that of excess; through pain or pleasure, sex or intoxication, it was necessary to attain a condition of exhaustion taken to the extreme limit.’

Извор

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net

Magick
Crowley’s sex rituals involving the consumption of blood, semen, or feces, were allegedly intended to achieve a higher consciousness, to empower a talisman, or to simply empower ones self. Intense focus on the intended result during the ritual, especially during orgasm, were paramount to achieving the desired goal in Sex Magick.
Crowley saw in orgasm (as in drug experience) a means to create ‘breakages of consciousness’ by pushing the mind to a point of extreme exhaustion and so opening it to the ‘supersensual:’ ‘The technique…was that of excess; through pain or pleasure, sex or intoxication, it was necessary to attain a condition of exhaustion taken to the extreme limit.’

Извор
Уште еден сајт од типот "оргии на гробишта", рептили во човечка форма и ред слични ретардирани тврдења. Нечии фрустрации и желба по внимание и сензационалност.
Нема апсолутно никаква врска ништо од глупостите истресени на сајтов.

Постои и судски спор во корист на ОТО, со кој еден веб сајт од Австралија во 2005 мораше да плати 30 000 долари за ваквите лаги:

The article was originally posted on a UK website under a pseudonym, but Gaiaguys listed it with Reina's real name. The article described ritual abuse and mentioned the name of the OTO.
Gaiaguys subsequently posted a lot of material about the OTO.
The OTO made a complaint against Dr Michaelson, which was resolved in November 2006.
The OTO also made a complaint against Gaiaguys and took the complaint to the Victorian Civil and Administrative Tribunal (VCAT). Gaiaguys did not participate in mediation or attend the hearing.... and refused to obey the ruling of the Tribunal to remove the material from the website.

Линк

(July 8,2005)Australian Court finds www.gaiaguys.net guilty of defaming advocates of torture and child abuse!
On the 28th June 2005, the Australian Capital Territory Magistrate's Court judged authors of www.gaiaguys.net, a web site hosted in the United States, guilty of defaming the Ordo Templi Orientis Freemasons, who are advocates of torture, rape, child sacrifice, pederasty, cannibalism and more.

Линк

• Ми се допаѓа

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Пробај и кажи ни дали навистина ќе достигнеш повисока свест вака. Авторот на овој есеј е лудница :)
Сигурно е “телемит“ и иницијант во О.Т.О. па вака знае убаво што како :D

Ех... Кроули многу зборувал за да не може оној што не ги знае симболите да блада постојано без да постигне било што... Кроули е мајстор за „издавање“ тајни ;)

Уморните стапала на неиницираниот аџија водат кон пропаст... и грешки.
P.S. Треба да си платиш за овој сајт што го наведе како извор за да добиеш + информации, вака кажано и недокажано - ништо не правиме. :nerd

Многу е опасен сексот! Создава луѓе! :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Every one interprets everything in terms of his own experience. If you say anything which does not touch a precisely similar spot in another man's brain, he either misunderstands you, or doesn't understand you at all.

Aleister Crowley

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Будалите да не ја сватат погрешно љубовта,зошто има љубов и љубов.Има гулаб и змија.(wave)

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Liber Al vel Legis I:
41. Зборот на Гревот е Ограничување. О мажу! Не одбивај ја твојата жена, ако ѝ е волја! О љубовнику, ако ти е волја, напушти! Не постои врска што ќе ги соедини разделените освен љубовта: сѐ друго е проклетство.

• Ми се допаѓа

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Будалите да не ја сватат погрешно љубовта,зошто има љубов и љубов.Има гулаб и змија.(wave)
Оригиналот всушност е:

И не дозволете им на будалите погрешно да ја сфатат љубовта; зашто има љубов и љубов. Постои гулаб, и постои змија. Одберете добро! Тој, мојот пророк, одбра, познавајќи го законот на тврдината и големата мистерија на Божјата Куќа. Сите овие стари букви од мојата Книга се правилни; но צ (Цади) не е Ѕвездата. Тоа исто така е тајна: мојот пророк ќе им ја открие на мудрите.“ - Книга на Законот, Поглавје I, Стих 57

И нормално, ако сакате да знаете што значи (до одреден степен на искуство) ги имате коментарите на Liber AL од страна на Големиот Ѕвер насловени како „Законот е за Сите“, достапна на македонски јазик. Само побарајте на нет, да не додавам линкови бесцелно тука ;)

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91

Оригиналот всушност е:

И не дозволете им на будалите погрешно да ја сфатат љубовта; зашто има љубов и љубов. Постои гулаб, и постои змија. Одберете добро! Тој, мојот пророк, одбра, познавајќи го законот на тврдината и големата мистерија на Божјата Куќа. Сите овие стари букви од мојата Книга се правилни; но צ (Цади) не е Ѕвездата. Тоа исто така е тајна: мојот пророк ќе им ја открие на мудрите.“ - Книга на Законот, Поглавје I, Стих 57

И нормално, ако сакате да знаете што значи (до одреден степен на искуство) ги имате коментарите на Liber AL од страна на Големиот Ѕвер насловени како „Законот е за Сите“, достапна на македонски јазик. Само побарајте на нет, да не додавам линкови бесцелно тука ;)

Но,надмини!надмини
го оргиналот или биди негов роб. :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Но,надмини!надмини
го оргиналот или биди негов роб. :)

Ако ти е волја, надмини го Законот. Но првп, прифати го Законот на Телема, научи го совршено во пракса, а потоа скрши го - или биди роб на туѓите богови и свештеници и засекогаш проклет меѓу луѓето! :D

Како се надминува? Што пишува во Книгата на Законот?
„70. Ако пиеш, пиј со осум и деведесет правила на вештината: ако љубиш, надмини со префинетост; и ако правиш нешто радосно, нека има суптилност во тоа!
71. Но, надмини! надмини!“ - Книга на Законот, Поглавје II

П.С. Ќе заборавев да те потсетам што се вели за изменувањето на текстот на „Книгата на Законот“!

„54. Не менувај ја дури ниту формата на буквите; оти гледај! ти о пророку, нема да ги согледаш сите мистерии скриени во нив.
55. Детето на твојата утроба, тој ќе ги согледа.
56. Не очекувај го ниту од Исток ниту од Запад; зашто од неочекувана куќа доаѓа тоа дете. Аум! Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку; реши ја првата половина од равенката, втората остави ја недопрена. Но, ти имаш сѐ во јасна светлина, и нешто, иако не сѐ, во темнина.
57. Призивајте ме под моите ѕвезди! Љубовта е закон, љубов под волја.“ - Книга на Законот, Поглавје I

А ти менуваш цели зборови! Не бидува така... ќе разбереш погрешно според твоето искуство и ќе биде крив Законот, а не твојата неспособност!

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
вернику Хептаграм, таква порака имаат скоро сите книги од духовен карактер.
Пораката е сосема јасна,да се држи верникот во рамката на тоа учење кое има тенденција постојано да се шири или барем да биде присутно во општеството со одреден број членови.
За жал повеќето,да не кажам сите остануваат верни на својата група каде оградата останува непроменета со години.Шарата е иста.
Навистина е интересно да се види како ревно веруваат во тие зборови и истите ги бранат,но никогаш не ги доживуваат,напротив тие толку се соживуваат со улогата на верник што секој напад на групата,книгата или пророкот го сметаат за личен.
Ништо поразлични не се ни телеми од христијани,муслимани,будисти и други групи бидејќи сите тие имаат своја добра и лоша страна,во завизност со што ќе им пристапиш така и тие ќе реагираат.
Зборовите се силни додека во нив веруваме и убиствени ако ги избришеме,но само преку нив може човек да стане Човек.
Да се состави таква книга која ќе оформува човечки дух во божји е предизвик,но уште поголем предизвик треба да биде човечкиот дух да не стане животински - ѕверски.

Зборовите биле и ќе останат одлична алатка за човекот,а толку несовршена за богот.(кој и да е)