Телема

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Да, себеспознавање, дивинација. Пишува детално на линковите, не гледам причина да ги прераскажувам, убаво и детално е објаснето, погледај ги.
Претскажување или предвидување или дивинација (од латински divinare „инспириран од бога“) е обид да се дознае информација преку знаци или преку натприродното.
Инспираиран од бог!??
Имате бог еден заеднички за сите или како она секој човек и жена е ѕвезда?
Всушност,прашањето нека биде,веруваш во бог?
Ја посочи како "наша сестра", а таа не е тоа. За да биде наша сестра, треба да е иницијант.
Не ја примате бидејќи скарлетна жена може да стане со знаењето што го има. :rolleyes:

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Претскажување или предвидување или дивинација (од латински divinare „инспириран од бога“) е обид да се дознае информација преку знаци или преку натприродното.
Инспираиран од бог!??
Дефинирај "Бог"? :)

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
По трет пат: "Дефинирај ми што подразбираш под Бог".
Не го разбираш прашањево или што работава?
По трет пат,ти си тој што употребува тарот карти за себеспознавање,дивинација?
Ако не ти е јасно дадов дефиниција,читај.
Кој бог ве инспирира,имате или немате бог?
Ако имате кој е и кажи дефиниција за него,запознајне може и нас ќе ни стане инспирација,па ќе употребуваме тарот карти за дивинација.:)

п.с.престани да се инатиш,како млада невеста,ако одговараш одговори ако не, кажи не сакаш да кажеш и готово.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
По трет пат,ти си тој што употребува тарот карти за себеспознавање,дивинација?
Ако не ти е јасно дадов дефиниција,читај.
Кој бог ве инспирира,имате или немате бог?
Ако имате кој е и кажи дефиниција за него,запознајне може и нас ќе ни стане инспирација,па ќе употребуваме тарот карти за дивинација.:)

п.с.престани да се инатиш,како млада невеста,ако одговараш одговори ако не, кажи не сакаш да кажеш и готово.
Има луѓе за кои сонцето е бог, има тотемисти за кои статуа некоја им е бог, има теисти за кои Алах или Исус или Јахве им е бог....Има деисти кај кои бог не е ништо од предходно наброеново, има пантеисти кај кои Бог и универзумот се едно исто, има луѓе за кои Грујо или Бранко им е бог.....
Затоа по четврти пат: "Дефинирај ми што претставува за тебе Бог", доколку си дефинирал, посочи ми каде, затоа што не сум видел такво нешто од тебе.

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Инспираиран од бог!??
повели..!
Дивинација е,читај на глас!
Не поставив прашање на тема општо за религија,поставувам прашање на телема и ако ти е волја одговори,ако не немораш.
Имате или немате бог ,па тој и да е бело глувче за вас,.?