Мојот прв пост денес го посветувам на една личност, по некоја случајност и актер, а инспирација за постов ми беше филмот Магнолиа кој сакав да го гледам, ми изгледаше како нешто што би ми се допаднало, ама ете сепак не, покрај некои работи не можам да преминам.
Том Круз, исфорсиран актер кој никако не ми се вклопува во светот на филмовите.
Подпросечен актер и овратно човече и колку и да имам желба да изгледам филм со него, не можам навистина и секој филм во кој Томче има макар секунд појавување го ставам во листата на најутка филмови на сите времиња.
И уште не ми е јасно како изборот на некои толку добри режисери паднал баш кај него.
Зар малце им се актери?!
Ете да го земам пример Eyes Wide Shut. Таков избор на актери, лепота до лепота, убаво скоцкано се, милина за очи, и се појавува Том Круз и тоа гол. И оди после гледај го филмот сконцентрирано. И не дека беше нешто, просечно, бавно и досадно филмче со една до две добри сцени. Ама ај Кјубрик бил во прашање, па мора да се сака, башка цицики и секс на кило....
Друга приказна нема врска.
Муабетот беше, дека на листата на мои антипатични актери, на врвот, највисоко горе, каде никој не може да го достигне се наоѓа Том Круз, па неколку празни места надоле и следува друштвото што сум го набројала неколку поста погоре.
А вака да бирам женска верзија на Круз и чисто онака да не биде сам на врвот, ќе ја одберам Сандра Булок :бљак