Сакам да кажам/Сакам да прашам

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Исцртувајќи патна мрежа околу Крива Паланка, забележав дека сателитот 'фатил' авион во лет, североисточно од градот. Имам читано дека на Гугл Мпас има повеќе слики каде што е фатен авион, ама ова е прв над Македонија.

vFFKOAy.png

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакам да кажам дека не можам да си поверувам како некои луѓе имаат срце да уништат некое прекрасно парче музика.
Човеков... ја претера овој пат.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Сакам да прашам

-Знае ли некој/а која е постапката за да се стани пожарникар?

Подразбрав нешто, демек требало да се заврши некојси курс, а јас.... немам баш слушнато за тоа во Прилеп. :eek
Мора да постои некое тестирање или курс...а да си прашаш во пожарна, некои од вработените ќе ти објаснат...:)
А пред се мислам дека ќе ти треба партиска книшка...
И ако се информиаш, те замолувам ако сакаш да ме известиш, и мене ме интересира за мој близок ок? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мора да постои некое тестирање или курс...а да си прашаш во пожарна, некои од вработените ќе ти објаснат...:)
А пред се мислам дека ќе ти треба партиска книшка...
И ако се информиаш, те замолувам ако сакаш да ме известиш, и мене ме интересира за мој близок ок? :)

Се заинтересирав, затоа што во Прилеп планираат да отворат уште 1-2 пожарни на некои локации, па затоа... иначе денојве ќе се распрашам, па ако имам некое инфо, ќе го споделам овде. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
СДК Мразам која некој ти „вади низ нос“(или се обидува да го направи тоа) се што ќе направиш и кажеш само затоа што си подобар од него.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
СДК сакам да исчезнам, ништо не е како што треба да биде, се е хаос за кој ми треба уште 100 животи за да се среди.Немам сили.

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
СДК сакам да исчезнам, ништо не е како што треба да биде, се е хаос за кој ми треба уште 100 животи за да се среди.Немам сили.
Верувај ми, не сакаш да исчезнеш. Имаш сили. И збирот од проблеми не го гледај како хаос. Подели ги проблемите еден по еден и решавај ги. Не се предавај толку лесно. Покажи дека си силна и дека можеш да се справиш со проблемите. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Умрен е човекот ама коа реков дека е умрен од цироза некој негодуваше дека ете не е од пиење.....ајде еве и веќе да не чујам ни збор.
http://republika.mk/?p=156061

Не дека од пиење не може да се добие цироза, но има и луѓе кои добиле цироза од непиење. Зависи од човекот.