Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Некои поврзаности помеѓу Ридли и Скот :)zelen) не баш. Дензел го пратам уште од поодамна, иначе сличности барав со Enemy of the state па испадна Edward Lyle (Gene) и Тони да ми се вклопат во приказната. И после испадна сум го гледал некогаш многу одмана на ТВ. Ама ако. Тогаш друкчие се гледаше, денес е сосема различно. Тоа е за Тони, кој не прави само иклучиво акциони филмови, туку има повеќе различни сегменти на перцепција и многу ретко може да доживееш комплетно Deja Vu (2006)
И дека спомна без излези, снаоѓање во такви ситуации, си го гледал Buried?
Мене ми е во план еве неколку месеци... Мислам таа тематика е и се си мислам твој тип на филм е.
Малце актери, безизлезни ситуации, акцент на границата на издржливост на човекот...
Колку што го разбрав филмот од рецензии и колку што го оценив твојот вкус?!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И дека спомна без излези, снаоѓање во такви ситуации, си го гледал Buried?
Мене ми е во план еве неколку месеци... Мислам таа тематика е и се си мислам твој тип на филм е.
Малце актери, безизлезни ситуации, акцент на границата на издржливост на човекот...
Колку што го разбрав филмот од рецензии и колку што го оценив твојот вкус?!

Некако што читав рецензии некој ми спомињаше као поише идело на хорор, мада ја сум скептик. 128часа не го гледам пошо случката ја читав во едно списание уште кога се има десено, па нејќев да си кварам слика. Но еве овој првиот ќе го ѕирнам. Ако е хорор - частиш кафе :zelen

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Да знам, него за на Саладин вкусот општо коментирав дека мислам дека сака филмови со малце ликови.
А ок е филмот, вреди да се гледа?

Па да, на моменти досаден ми беше зашо монотоно многу, ама убав е, гледај го.
А хорор не е. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Некако што читав рецензии некој ми спомињаше као поише идело на хорор, мада ја сум скептик. 128часа не го гледам пошо случката ја читав во едно списание уште кога се има десено, па нејќев да си кварам слика. Но еве овој првиот ќе го ѕирнам. Ако е хорор - частиш кафе :zelen
Частам и да не е :zelen
Е па ќе почекам изгледај го и поднапиши некој ред.
Па да, на моменти досаден ми беше зашо монотоно многу, ама убав е, гледај го.
А хорор не е. :)
Ништо тогаш од кафето...
Ќе го гледам и така ми е спуштен со месеци. Сакам јас филмови со еден до четири ликови во него :)
Треба да си отвориме тема и за такви филмови.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Частам и да не е :zelen
Е па ќе почекам изгледај го и поднапиши некој ред.

Ништо тогаш од кафето...
Ќе го гледам и така ми е спуштен со месеци. Сакам јас филмови со еден до четири ликови во него :)
Треба да си отвориме тема и за такви филмови.

Треба, но не знам како би ги класифицирал. Немаат посебен израз во синемалогијата, а има многу поготово овие европскиве.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да навистина.
Дај ќе им измислиме ние израз.
Филмови Me, Myself and I :zelen

Jim Carrey likes this.
Vive la Truman show!

Шега на страна, има навистина богат извор поготово што потегнуваат повеќе уметничка него ли стандард блокбастерска жичка.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Jim Carrey likes this.
Vive la Truman show!

Шега на страна, има навистина богат извор поготово што потегнуваат повеќе уметничка него ли стандард блокбастерска жичка.
Има има, ете без размислување на памет одма ми паднаа пет филма.
Еве мислете име за темата.
Како и да е, нека асоцира колку толку на филм барем, па ќе се појасни поубаво се во воведот...