Чет муабети (ти реков-ми рече)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ајде јас сега ќе те повикам конечно да се изјасниш со целосни реченици. Ако Данте бил мистик, не биди ти. Еднаш кажи конкретен одговор на твоите теории.
Баш ме интересира на што тоа се повикувал Данте?

Тој црпел од еврејскиот мистицизам бре момче... ете да не бидам мистик, да ти кажам. Не е голема тајна тоа...
Ако не ми веруваш, на нет имаш огромни податоци за ова. Побарај сигурен сум дека ќе најдеш... воопшто не измислил ништо Данте, само добро го врзал веќе постоечкото во една прекрасно патување на душата по нејзиниот пат... нормално, со христијански призвук.
Кај христијаните нема поделба на кругови и нивоа - тоа го мислат сите заради овој Данте и неговиот гениј и мистицизам. :)

P.S. Дури и исламот има 7 пеколи мислам... провери ако ти е волја.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Тој црпел од еврејскиот мистицизам бре момче... ете да не бидам мистик, да ти кажам. Не е голема тајна тоа...
Ако не ми веруваш, на нет имаш огромни податоци за ова. Побарај сигурен сум дека ќе најдеш... воопшто не измислил ништо Данте, само добро го врзал веќе постоечкото во една прекрасно патување на душата по нејзиниот пат... нормално, со христијански призвук.
Кај христијаните нема поделба на кругови и нивоа - тоа го мислат сите заради овој Данте и неговиот гениј и мистицизам. :)

P.S. Дури и исламот има 7 пеколи мислам... провери ако ти е волја.
Ја мешаш идеата за чистилиштето што е земена од Евреите.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ја мешаш идеата за чистилиштето што е земена од Евреите.
Значи реков: евреите имаат 9 пеколи и нема врска тоа со христијанскиот католички концепт за чистилиште.

Реков побарај и истражи, не мислам да се заморуваме со ова цела ноќ :)

Знаеш дека иде кошарка во моментов?
Иако јас не гледам спорт... ама подобро изгледа тоа отколку да се расправам со тебе за разликите на евреите и христијаните во разбирањето и поделбите на нивните раеви и пеколи :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Значи реков: евреите имаат 9 пеколи и нема врска тоа со христијанскиот католички концепт за чистилиште.

Реков побарај и истражи, не мислам да се заморуваме со ова цела ноќ :)

Знаеш дека иде кошарка во моментов?
Иако јас не гледам спорт... ама подобро изгледа тоа отколку да се расправам со тебе за разликите на евреите и христијаните во разбирањето и поделбите на нивните раеви и пеколи :)
Чим сакаш да прекине тука дискусијата не ја префрламе на ништо друго.
Посебно не на кошарка.
Затоа што не дека не гледам. Не поднесувам спорт.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Таман се разви квалитетна дискусија во која што уживав за прв пат по толку време и на крај му рече на соговорникот КОШАРКА ИДЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈА...БОЉЕ СПОРТ НЕГО ДА ГО ДРВАМ СО ТЕБЕ ЗА РЕЛИГИЈА(facepalm)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Таман се разви квалитетна дискусија во која што уживав за прв пат по толку време и на крај му рече на соговорникот КОШАРКА ИДЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈА...БОЉЕ СПОРТ НЕГО ДА ГО ДРВАМ СО ТЕБЕ ЗА РЕЛИГИЈА(facepalm)

Кошарката била подобар избор во моментот,може да ја .рват после неа пак.
А кошарка реприза со знаење на конечниот резултат не е интересно.
И што толку се чудите кога на некого му е нешто поинтересно од она што ви е на вас лично? :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
колку смешно, вау браво. Се повеќе не си ја поднасам нацијава од ваквите сељаци. Излегле еднаш надвор од земјава и се мислат на седмо небо се. Сељаци левел 1001. :eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
колку смешно, вау браво. Се повеќе не си ја поднасам нацијава од ваквите сељаци. Излегле еднаш надвор од земјава и се мислат на седмо небо се. Сељаци левел 1001. :eek:
Што е ова бе гола вода...
Сигурно македонски научила гледајќи ни ги сериите во Мексико :zelen
Оди научи грк македонски да те видам :D