Чет муабети (ти реков-ми рече)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Верувам дека на форумов не говориме (барем јас не зборам дур пишам). :)
Ете повторно замерка за изреката... Па во суштина многу подобри конверзации ќе се направеа ако се пишуваа постови за суштината на претходниот пост, а не за тоа како е напишан.
Ама кога така треба, со длабок наклон, се извинувам. Од денес, вниманието ќе го насочам да нема ниту една грешка во моите постови...
Во секој случај, само затоа што сакам да зборувам(пардон пишувам) за тематиката што сум ја задал со постот а не за тоа како сум го напишал.
(се извинувам пред а треба запирка...)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
И кога веќе давате замерки за напишано, стварно смета кога нема празни места после неколку реченици, нема преглед текстот, само начукани реченици до реченици до недоглед.
И мене не ми се читаат такви постови, па дур е темата на тоа да си кажам : ))

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski and Arkantos

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ете повторно замерка за изреката... Па во суштина многу подобри конверзации ќе се направеа ако се пишуваа постови за суштината на претходниот пост, а не за тоа како е напишан.
Ама кога така треба, со длабок наклон, се извинувам. Од денес, вниманието ќе го насочам да нема ниту една грешка во моите постови...
Во секој случај, само затоа што сакам да зборувам(пардон пишувам) за тематиката што сум ја задал со постот а не за тоа како сум го напишал.
(се извинувам пред а треба запирка...)

Баш тоа што ти го цитирав е замерка за суштината, не за правописот. Велам дека не говориме, туку пишуваме. Ах, Аркантосе... си подзаборавил на студиите.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ќе ти кажам за 2 години ;)

Оти дури по две,еве штом ти не сакаш сега да објасниш ,нема да барам образложение зошто ,ке си претпоставам :D
ама ке го прашам Arkantos пошто тој ти го лајкна и ваљда тоа го направи од што го разбра , па може тој ке сака да ми го објасни?
Ама да не ми се налутиш што го прашувам него,па да ми поделиш казнени на таа основа.:giggle

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Баш тоа што ти го цитирав е замерка за суштината, не за правописот. Велам дека не говориме, туку пишуваме. Ах, Аркантосе... си подзаборавил на студиите.
Години се во прашање, дефинитивно постојат работи што сум ги заборавил и работи кои што со текот на времето се изменети. Доста нови правила, доста нови зборови.
Пример во мое време, имаше професор што ако пред „и“ не ставиш запирка ти го враќаше есејот назад на прекуцување. Денес, пред “и„ строго е забрането да се стави запирка.
Во суштина, ајде ќе ја прифатам замерката, затоа што не говорам, пишувам, тоа е една од оние несвесни грешки што ветувам дека ќе ги поправам(за малку ќе пишев „исправам“)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Lena извини,испадна те излажав,не излегов,тука сум уште.
Хоуп* мене па ме нервита кога читам по два збора во ред и фајќање нов ред без врска на сред реченица,ко стихотворба во која се губи смислата на напишаното.:zelen