Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Воскреснувањето е тесно поврзано со верување,
ако веруваш во некој бог или боженство исто како да го воскреснуваш,
бидејќи преку твоето верување тој оживува.;)

Ако кажав дека порано и јас бев бог,значи дека верував,
силно верував во една личност со која љубовта ни беше не раскинлива врска.
Да промениш нечии живот спасувајќи го од прегратките на смртта е неизбежно со себе жртвување како и љубовта така и верата.
Не остана ништо,затоа велам дека вие сте богови,знаете да сакате,да верувате,да се гневите,да судите,со еден збор живи сте!
Немој да веруваш во мртвите,зошто не знаеш каков ѕвер ќе воскреснеш!:(
Каша попара во темата,од причина што секој си пишува како што си разбрал а не како што пишува.
Никаде не напишав дека верувам во мртвите.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ете го сменив воведот на темата за да не се буниш, затоа што беше моја грешка што ги ставив „сите“ ученици/
Го направив ова и ова за да не се буниш,се вика доколку направиме нешто ради ред,колку само да има ..мир у кучи...иако налагувачот не е во право.
Доколку си сметал дека не е во ред она што го нашол како забелешка сигурно дека не би го сменил оти се ,,Бунел,,.:mstickle
Кога веке прифакаш сугестија,за која покажуваш дека е изджана,прифати ја како што треба,не како дете прваче кое добивало се на готово :D
Ти благодарам што ме исчита,фала,пријатно :giggle

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Го направив ова и ова за да не се буниш,се вика доколку направиме нешто ради ред,колку само да има ..мир у кучи...иако налагувачот не е во право.
Доколку си сметал дека не е во ред она што го нашол како забелешка сигурно дека не би го сменил оти се ,,Бунел,,.:mstickle
Кога веке прифакаш сугестија,за која покажуваш дека е изджана,прифати ја како што треба,не како дете прваче кое добивало се на готово :D
Ти благодарам што ме исчита,фала,пријатно :giggle
Ја прифатив како што би ја прифатил јас. Не како дете прваче или што и да е. Ако сметаш дека таков е начинот на кој што ја прифатив сугестијата и признав дека згрешив со воведот, тогаш така нека биде.
„буниш“ во случајот е напишано на тоа негово претходно дека реагирал на воведот, затоа јас реков дека ја сменив за да не се буни и да си продолжи дискусијата во темата.
И тебе ти благодарам што ме исчита и што повторно исцрпно се потруди да најдеш замерка :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ја прифатив како што би ја прифатил јас. Не како дете прваче или што и да е. Ако сметаш дека таков е начинот на кој што ја прифатив сугестијата и признав дека згрешив со воведот, тогаш така нека биде.
„буниш“ во случајот е напишано на тоа негово претходно дека реагирал на воведот, затоа јас реков дека ја сменив за да не се буни и да си продолжи дискусијата во темата.
И тебе ти благодарам што ме исчита и што повторно исцрпно се потруди да најдеш замерка :)

Ти благодарам што ја свати како замерка за прваче.
Буниш се кажува кога некој не е исправен.
Зборовите ти покажуваат едно а гестот на прифакање и корегирање друго :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ти благодарам што ја свати како замерка за прваче.
Буниш се кажува кога некој не е исправен.
Зборовите ти покажуваат едно а гестот на прифакање и корегирање друго :)
Ок, ќе го земам повторно лексиконот само за мелпомена да не се лути што погрешно ги кажувам зборовите :)
Ама само кога ќе почне „свати“ да го пишува „сфати“ и кога ќе почне „корегирање“ да го пишува „коригирање“ :)
Сите имаме дупки во изговорот. Кај нас во Кичево кога нешто ќе згрешам јас ако ти ми скокнеш да ме исправиш се вика „бунење“ и немам причина зошто да престанам да го употребувам зборот :)