Сакам да кажам/Сакам да прашам

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Ти би го дефинирал као одење инает кон мејнстримот?

Повеќе е од тоа, но генерално хипстерските размислувања се сведуваат на плукање кон се што е мејнстрим само затоа што е мејнстрим, без разлика на квалитетот. На пример, чекање да поминат две години за да изгледаш феноменална серија затоа што сите ја фалеле и се палеле на неа, е симптом на хипстеризам. Најпаметно е сам да седнеш да ја изгледаш, и потоа да дадеш чисто своја оцена, без да игра улога популарноста на серијата.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Повеќе е од тоа, но генерално хипстерските размислувања се сведуваат на плукање кон се што е мејнстрим само затоа што е мејнстрим, без разлика на квалитетот. На пример, чекање да поминат две години за да изгледаш феноменална серија затоа што сите ја фалеле и се палеле на неа, е симптом на хипстеризам. Најпаметно е сам да седнеш да ја изгледаш, и потоа да дадеш чисто своја оцена, без да игра улога популарноста на серијата.

Во денешново значење дефиницијава би имала смисла. Но еве интересно е тоа што хипстеризмот во последно време завзема широки маси со тоа самиот се побива во поим.

• Ми се допаѓа
Реакции: Roxelana

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Во денешново значење дефиницијава би имала смисла. Но еве интересно е тоа што хипстеризмот во последно време завзема широки маси со тоа самиот се побива во поим.

Точно, гледам во последно време се користи и нов термин кој означува хипстер кој постојано плука по хипстери, и е опседнат со нив. Метахипстер. Кога и тоа ќе стане мејнстрим може ќе се појави нов бран - метаметахипстери... и така ад инфинитум. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Roxelana

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Точно, гледам во последно време се користи и нов термин кој означува хипстер кој постојано плука по хипстери, и е опседнат со нив. Метахипстер. Кога и тоа ќе стане мејнстрим може ќе се појави нов бран - метаметахипстери... и така ад инфинитум. :zelen

Hipsterception :D

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Дефинитивно хипстерите не сакаат мејнстрим работи. Во најмала работа, тоа се однесува на музиката, што е можно по андерграунд и непознати бендови, тоа подобро за хипстерите. За облека, најчесто носат бабски/дедовски џемперишта и тесни панталони (а има и еден посебен вид на хипстери што носат шарена облека), посебен олд скул чизми (don't know how to describe them) реј-бен најпознатиот модел на наочари но демек со диоптер, апарат од 1000 евра обесен околу врат, итн. И секад (што сум гледала по серии/филмови ко заебанција) користат некои си свои "андерграунд" нелогични зборови и изреки. Али немам сретнато што мислат конкретно за сериите и нивната популарност.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
1175651_435261233261385_6907141_n.jpg

*Hera*

Староседелец
18 септември 2013
33
32
1,018
Kicevo
Сакам да кажам дека ми е ужасно досадно!!!!!!!!!
И сакам да кажам дека:
сакам дома! сакам дома! сакам дома! сакам дома! сакам дома! сакам дома! сакам дома!

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp