Сакам да кажам/Сакам да прашам

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Знаете кој е најлош филм што може да му се случи на некој?
Да патуваш два дена со комби од точка А до Б,во кое седат стари луѓе кои доручкувале лук,седиш до звучник позади,а на риплеј се врти Цеца,Јелена и Сека,а ти не слушаш никако турбо.
Идеја за спас би била слушалици на уво и Боб Марли.Но таа идеја пропаѓа во вода кога ќе погледаш дека батеријата на тел. ти е на 5%.

Тоа е тоа, кога животот не става во секаква ситуација,да споредиме добро и отсуство на добро :eek

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Знаете ли што е проблем со денешниве девојчиња?

Премногу дозволуваат Американизацијата да им го испере мозокот. Била силна и независна женска, не и требал маж покрај неа. Оф бе пиле, како да ти кажам, џабе ти се годините, кога мозокот сеуште ти е во тинејџерската доба заглавен. Кога конечно ќе сфатите дека не можете да егзистирате на светов без маж, исто како што мажите не можат да егзистираат без жените. Така е направен светот, така и мора да биде за да опстои. Исто како што и ним им треба понежна половина, девојка кај која што ќе можат да се ослонат, биказ леЦ фејс ит, мажот е глава на семејството, ама жената е вратот, така и тебе ти треба некој кој ќе ти ги прави деновите подносливи во светов изграден од срања.

Никој не ти вели да бидеш паразит, тотално анемично и безгласно послушниче, ами да бидеш жена со големо Ж, која ќе може да се сноси и со кариера и со семејство.

А за да биде иронијата уште поголема, сите вакви, "независни", кога ќе фатат дечко, исчезнуваат од лицето на земјата, забораваат на се друго, ценарот на нивното бивање е околу дечкото за кои се спремни на какви не идиотиштини само за да не ги остават. Па така, силната и независна женска, нема да има време ни за едно кафе.

А мажите пак кои се чукаат со тупаници по гради и се пастуви кои не можат да бидат зауздани и на кои не им треба женска "цицач на пари", не се ништо поарни. Еквивалентно се глупави.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto and Luckky

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Никад више не пијам кафе после 21 часот!!!

СДП некое чаре за смирување besides млеко? Сериозен сум.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Никад више не пијам кафе после 21 часот!!!

СДП некое чаре за смирување besides млеко? Сериозен сум.

Зелен чај,нане или камилица со лажичка мед :)
5-sleep-better-camomile-tea-elena-elisseeva.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
ај честито(handshake)
што работа !?пофали се,сподели со црнобелите (wasntme):wavespin

Исто што и овде, фотограф, само не свадбена фотографија, нешто поинакво :igra само имам едно мало проблемче што се надевам дека ке се реши за брзо, не зависи од мене.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Исто што и овде, фотограф, само не свадбена фотографија, нешто поинакво :igra само имам едно мало проблемче што се надевам дека ке се реши за брзо, не зависи од мене.

ааа соблечени тетки :igra односно облечени -кратко и јасно :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
ааа соблечени тетки :igra односно облечени -кратко и јасно :giggle

Искрено Не...никогаш не ме привлекувале...соблечени тетки имало многу и ке има, секаде и секогаш...ова е нешто ново за мене, поинакво и поинтересно, повозбудливо, ризично...нема да споделам што се уште се додека не средам со работната дозвола. Се пријавив пред можеби 10 месеци и првиот пат ме одбија со образложение дека сум премногу млад, но ете сега успеав.