Сакам да кажам/Сакам да прашам

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Не би гледал феноменална серија, затоа што е мејнстрим и сите ја фалат, но би ја гледал доколку би била помалку популарна и помалку фалена. Па друже, ти си дефиниција за хипстер според размислувањево, не е серијата хипстерска.

не би рекол. Дефиниција за хипстер можеш комотно да прогуглаш дека е, цитирам:
a person who follows the latest trends and fashions.
Попрво ќе излезе дека вие сте хипстерите зашто ги следите најновите тренд серии. ;)

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
не би рекол. Дефиниција за хипстер можеш комотно да прогуглаш дека е, цитирам:

Попрво ќе излезе дека вие сте хипстерите зашто ги следите најновите тренд серии. ;)

Грешка си, појма немам од кај си го копирал цитатот (или можеби е изваден од контекст), ама општоприфатена дефиниција за хипстер е хејтер на се што е мејнстрим само затоа што е мејнстрим (битен дел), со надеж дека со тоа некако ќе се одвои од толпата.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
1237128_572791816111127_1935578603_n.jpg

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Грешка си, појма немам од кај си го копирал цитатот (или можеби е изваден од контекст), ама општоприфатена дефиниција за хипстер е хејтер на се што е мејнстрим само затоа што е мејнстрим (битен дел), со надеж дека со тоа некако ќе се одвои од толпата.

кај ви е општо прифатена дефиницијава? На кајгана форумот? Чичо Гугл збори вака како што пишав.
That's why Loki hates Thor :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
кај ви е општо прифатена дефиницијава? На кајгана форумот? Чичо Гугл збори вака како што пишав.

Види сега, ако напишеш на гугл - hipster definition и ја ископираш таа една реченица, нормално дека ќе ја промашиш дефиницијата. Не ни мислев дека има потреба да објаснувам нешто што сметав дека е општопознато. Хипстери следеле мејнстрим трендови, оф леле... :zelen

Мал извадок од вики - The subculture is associated with indie music, a varied non-mainstream fashion sensibility, progressive or independent political views, and alternative lifestyles.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Види сега, ако напишеш на гугл - hipster definition и ја ископираш таа една реченица, нормално дека ќе ја промашиш дефиницијата. Не ни мислев дека има потреба да објаснувам нешто што сметав дека е општопознато. Хипстери следеле мејнстрим трендови, оф леле... :zelen

Мал извадок од вики - The subculture is associated with indie music, a varied non-mainstream fashion sensibility, progressive or independent political views, and alternative lifestyles.

Не знам кој е у грешка. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Не знам кој е у грешка. :zelen

Инди музика од непознати бендови, кловновска облека која не е дел од ниту еден моден тренд, алтернативен лајфстајл и непризнати филмови и серии... се е тоа мејнстрим.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Никој не е во право или и двајцата сте.

Нема реска граница за хипстеризмот пошо еве што значел во 40тите

Hipster or hepcat, as used in the 1940s, referred to aficionados of jazz, in particular bebop, which became popular in the early 1940s. The hipster adopted the lifestyle of the jazz musician, including some or all of the following: dress, slang, use of cannabis and other drugs, relaxed attitude, sarcastic humor, self-imposed poverty and relaxed sexual codes.

Повеќе

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Никој не е во право или и двајцата сте.

Нема реска граница за хипстеризмот пошо еве што значел во 40тите

Hipster or hepcat, as used in the 1940s, referred to aficionados of jazz, in particular bebop, which became popular in the early 1940s. The hipster adopted the lifestyle of the jazz musician, including some or all of the following: dress, slang, use of cannabis and other drugs, relaxed attitude, sarcastic humor, self-imposed poverty and relaxed sexual codes.

Повеќе

Океј е тоа, јас говорев за денешните хипстери.