MMA-mixed martial arts(мешани боречки вештини)

Revolution is my name !

Нов член
14 февруари 2012
22
16
3
28
Мирко Филиповиќ и Федор Емилијаненко кога беа во форма,никој жив на планетава неможеше со нив...Ама годините си го прават своето,дојдоа некои нови момци...
Епска борба...:smug

• Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto and Boyka

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Мешани боречки вештини (МЛД) е фул контакт борба спорт кој им овозможува на употребата на двете впечатлива и се бори техники, двете постојани и на теренот, вклучувајќи ги и бокс , борење , Бразилецот джиу-джицу , Muay тајландски , kickboxing , Taekwondo , карате , џудо и други стилови.

Ае си се потрудил малку, ама малку само. Барем наместо гугл транслејт да го преведе тоа, ти требало да го преведеш. Инаку ММА е моментално спортот кој го дефинира во правата смисла на зборот најдобриот борец на планетава. Иако има многу стриктни и строги правила сепак е нешто најблиску до уличната тепачка, и гледам си го ставил Скот Адкинс на профилна па по тоа можам да заклучам дека си голем фан на овој спорт. Скот да се натпреварувал во ММА турнирот најверојатни и би бил еден од најдобрите што тој турнир некогаш го видел. Но се погодил малку попаметен и својот талент го искористил за во филмовите, ем ќе си оди дома неповреден ем ќе си оди со полн џеб. Ова многу да не ви дава инспирација да се полетувате по ваков спорт затоа што пред се е насилен и светла иднина немате со него. Користете го ова за да учите од него и да бидете спремни во моменти на конфликт.

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Мирко Филиповиќ и Федор Емилијаненко кога беа во форма,никој жив на планетава неможеше со нив...Ама годините си го прават своето,дојдоа некои нови момци...
Епска борба...:smug

Баш ги гледав пред неколку години тренинзите на Федор. Останав без зборови. :D Типот е ѕвер.

MountainMan

Активен Член
29 јануари 2013
96
151
33
K2 Pakistan
Мераци ама за гледање а никогаш не би тренирал ММА, Кро-коп беше добар али знаеш како годините нагоре така силата паѓа надоле јбг.

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
После извесно време интензивно тренирање на кик бокс и учење на бразилско џиу џицу од овој Септември почнувам со ММА па дајбоже да ми се погоди и некое турнирче. Се чувствувам гордо и среќно да го споделам ова :wavespin

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)
После извесно време интензивно тренирање на кик бокс и учење на бразилско џиу џицу од овој Септември почнувам со ММА па дајбоже да ми се погоди и некое турнирче. Се чувствувам гордо и среќно да го споделам ова :wavespin
(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija