Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас го одговорив.
Го комплетирав.
it's your turn.

Јас не го наметнав тоа. Ти повторувам, јас не сум оној што направи поделба на „Човек“ и „човек“. Ти ја направи поделбата, ти одговараш. Не можам јас да одговорам за нешто што ти си го презентирала како твој став.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Јас не го наметнав тоа. Ти повторувам, јас не сум оној што направи поделба на „Човек“ и „човек“. Ти ја направи поделбата, ти одговараш. Не можам јас да одговорам за нешто што ти си го презентирала како твој став.
Бобо дали тоа немаш одговор на прашањето што за тебе претставува поимот човек-Човек избери ти?
Не очекувам да го кажеш она што јас го реков/пишав или коментар за мојот став.
Коментарите за мојот став ги прочитав веќе.
Твоето општо мислење за човек(со мало ч само за тебе).
:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Бобо дали тоа немаш одговор на прашањето што за тебе претставува поимот човек-Човек избери ти?
Не очекувам да го кажеш она што јас го реков/пишав или коментар за мојот став.
Коментарите за мојот став ги прочитав веќе.
Твоето општо мислење за човек(со мало ч само за тебе).
:)

Оф мори мајко, како да ти објаснам? Јас не го делам човештвото на „Човек“ и „човек“, тоа беше твоја поделба и ти треба да одговориш на прашањата околу тоа. Да се согласував со таа поделба и јас ќе одговорев.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Оф мори мајко, како да ти објаснам? Јас не го делам човештвото на „Човек“ и „човек“, тоа беше твоја поделба и ти треба да одговориш на прашањата околу тоа. Да се согласував со таа поделба и јас ќе одговорев.
Ај на друг начин.
Што претставува еден човек за тебе?
Заборави поделби и бакрачи.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Јас знам луѓе(човеци на кавадаречки) што имаат ДНК на човек, но не се луѓе воопшто! :)
Што се тегните тука кога немате секако дифиниција за тоа што е тоа што некој го прави човек?
Романтични дефиниции не постојат за тоа кој е човек или што го прави некој човек!
Реков и претходно: притисни го копилето до крајни граници и ќе стане ѕвер. Ни днк ни мрт ни мкц ќе се дознае! :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас знам луѓе(човеци на кавадаречки) што имаат ДНК на човек, но не се луѓе воопшто! :)
Што се тегните тука кога немате секако дифиниција за тоа што е тоа што некој го прави човек?
Романтични дефиниции не постојат за тоа кој е човек или што го прави некој човек!
Реков и претходно: притисни го копилето до крајни граници и ќе стане ѕвер. Ни днк ни мрт ни мкц ќе се дознае! :)

Еве мајсторе, прекинуваме.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Па досега не сум слушнал дека патка може да има човечка ДНК.
Дали истото тоа суштество со човечка ДНК
(ова како да е дефиниција од википедија)
кое убива,силува и прави најзлобни работи на светот ќе го наречеш човек?