Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Што ќе ти е и да знаеш.
Еве сега ќе ми текне некој пример и ќе сфатиш дека нема уметност...барем јас не гледам.
- Не можам веќе
душата ми е уморна
од зборовиве.

А овде го има?
,,Па одмори ја,што чекаш?,,
,,Зошто сам правиш да ти се заморува?,,
Иначе околу знаењето кога грешиш....Не,не знаеш.
Немаше да знаеш ако не ти се укажеше :)
Тој што греши и ако навистина сфатил дека згреши знае како да се извини или како да ја исправи грешката.
Но тоа е само мое видување.Очекувано беше дека ке се вмешаш и тоа без да согледаш се туку само она што ти сакаш :D

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
А овде го има?
,,Па одмори ја,што чекаш?,,
,,Зошто сам правиш да ти се заморува?,,
Иначе околу знаењето кога грешиш....Не,не знаеш.
Немаше да знаеш ако не ти се укажеше :)
Тој што греши и ако навистина сфатил дека згреши знае како да се извини или како да ја исправи грешката.
Но тоа е само мое видување.Очекувано беше дека ке се вмешаш и тоа без да согледаш се туку само она што ти сакаш :D
Не е точно :) Црно на бело имам дека мислењето од другиот учесник во расправијата го пријавив пред да укажиш ти :)
Овој пат се извинив најискрено што можев.
Вистина е дека во многу работи се косам со тебе, и дека постојат работи што никогаш нема да ги оправдам во твојот карактер, ама кога си во право, во право си :)

Го нема во примерот.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас да се умешам како модератор на муабетов, за да нема збунки. Ги спојувам мислењата ако се едни по други напишани во рок од пола минута, затоа најпрво добивате како 2 известувања, а потоа гледате едно мислење. Исто така, ги одбив пријавите на Аркантос бидејќи мислам дека не е фер да се обвини мелпомена за изнесување на интима кога самиот член си ја изнел во муабетот.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сите мислења каде е спомната интима.
Посебно ме скрена деталот за покана за кафе. Со толкава доза на цинизам, што дури и кога творецот е Мелпомена она е премногу.:)

Зошто се смета за навредливо,односно,како може да ве навредува кога низ една ,,дискусија,,и соговорникот го прифака да разговара она за кое вие сами сте си почнале?
Навистина дволично па дури и кукавички делува.:nah
Башка и да е интима,сами во самата дискусија први сте го употребиле,а никој со ништо не ве навредил,ниту вас ниту она за кое сте спомнале.
Попрво јас би ставила казнен поен кога ги протнувате и се удирате сами себе со такви ниски ударци,пробувајки наводно преку нив некој друг да навредите.
Зарем за тоа треба да ,,служат,,?
Срамота.:(
А околу кафето,сомели го ако сакаш уште по ситно,за да можеш уште повеке да му го измениш значењето,тоа не значи дека ке го доведеш до степен за да го сфатиш навистина вистинското со кое било напишано.

Не е точно :) Црно на бело имам дека мислењето од другиот учесник во расправијата го пријавив пред да укажиш ти :)
Овој пат се извинив најискрено што можев.
Вистина е дека во многу работи се косам со тебе, и дека постојат работи што никогаш нема да ги оправдам во твојот карактер, ама кога си во право, во право си :)

Го нема во примерот.

Каде? :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Зошто се смета за навредливо,односно,како може да ве навредува кога низ една ,,дискусија,,и соговорникот го прифака да разговара она за кое вие сами сте си почнале?
Навистина дволично па дури и кукавички делува.:nah
Башка и да е интима,сами во самата дискусија први сте го употребиле,а никој со ништо не ве навредил,ниту вас ниту она за кое сте спомнале.
Попрво јас би ставила казнен поен кога ги протнувате и се удирате сами себе со такви ниски ударци,пробувајки наводно преку нив некој друг да навредите.
Зарем за тоа треба да ,,служат,,?
Срамота.:(
А околу кафето,сомели го ако сакаш уште по ситно,за да можеш уште повеке да му го измениш значењето,тоа не значи дека ке го доведеш до степен за да го сфатиш навистина вистинското со кое било напишано.
„Ќе пиеме кафе кога ќе потпорасне детето“ - вториот дел од реченицава е само по себе ептен грдо за читање.
И те замолив...со убаво да ги тргнеме разговориве од деца. Тие се деца, ние сме возрасни, има толку многу теми други за расправање... Што срамота е да зборуваме за едно исто само.
Во овој случај веќе не се мешам оти згрешив што се вмешав од сам почеток ама не видов во целост како се развивала конверзацијата, ама во минатите случаи знам како беше и не ми се зборува сега за нешто што било па поминало.
Ако имаш некоја друга тема за разговор да дебатираме со аргументи повели, со задоволство.
Ако не, се извинувам, имај убав ден :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
„Ќе пиеме кафе кога ќе потпорасне детето“ - вториот дел од реченицава е само по себе ептен грдо за читање.
И те замолив...со убаво да ги тргнеме разговориве од деца. Тие се деца, ние сме возрасни, има толку многу теми други за расправање... Што срамота е да зборуваме за едно исто само.
Во овој случај веќе не се мешам оти згрешив што се вмешав од сам почеток ама не видов во целост како се развивала конверзацијата, ама во минатите случаи знам како беше и не ми се зборува сега за нешто што било па поминало.
Ако имаш некоја друга тема за разговор да дебатираме со аргументи повели, со задоволство.
Ако не, се извинувам, имај убав ден :)

Ауууу,ме закопа,готово :place
Ако имаш друга тема.......:D (facepalm) немам,немам,капацитетот ми е мал (worried)
И претходниот случај беше исто идентичен како овој.
Особа А сама се крие зад нешто,и кога особа Б ке ја ,,најде,,особа А кажува дека не смеело да биде најдена зад такво свето нешто (facepalm) Па што се криеш на такво место кога знаеш дека е свето.Штом сметаш дека на свето место не се гази,не гази.
Тврдеше дека си се извинил,не видов каде,прашав,не добив одговор.
Па нормално дека неможам да добијам кога не постои.:)
Пријатен ден и тебе:)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ауууу,ме закопа,готово :place
Ако имаш друга тема.......:D (facepalm) немам,немам,капацитетот ми е мал (worried)
И претходниот случај беше исто идентичен како овој.
Особа А сама се крие зад нешто,и кога особа Б ке ја ,,најде,,особа А кажува дека не смеело да биде најдена зад такво свето нешто (facepalm) Па што се криеш на такво место кога знаеш дека е свето.Штом сметаш дека на свето место не се гази,не гази.
Тврдеше дека си се извинил,не видов каде,прашав,не добив одговор.
Па нормално дека неможам да добијам кога не постои.:)
Пријатен ден и тебе:)
Се навратив неколку страници наназад. Затоа направив едит на коментарот и кажав дека без љутиш и нејзините мислења ги пријавив. Затоа што направив грешка. Некогаш грешам(и кога си ја увидувам грешката) знам да признам
Еве ти кај си признавам дека згрешив. Тоа значи дека и дека ми е мака што сум згрешил. Чим признавам :) Немаме сите ист начин на кажување„Извини“ :)
Те закопав? Чекај да земам лопата да те откопам. Жив човек под земја не чини да стои :)
Дали имаш или немаш капацитет... ти си знаеш. Јас не реков ништо од тоа.
Кажав само дека ако сакаш да збориме нешто друго во ред. Ако не завршувам. Досаден ми е муабетов :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Еве ти кај си признавам дека згрешив. Тоа значи дека и дека ми е мака што сум згрешил. Чим признавам :) Немаме сите ист начин на кажување„Извини“ :)
Те закопав? Чекај да земам лопата да те откопам. Жив човек под земја не чини да стои :)
Дали имаш или немаш капацитет... ти си знаеш. Јас не реков ништо од тоа.
Кажав само дека ако сакаш да збориме нешто друго во ред. Ако не завршувам. Досаден ми е муабетов :)

Аааа,штом така велиш,готово прифатено.:)
Не приметив од причина што признанието беше толку по ситно и неприметно дури и од зрното кафе кое го претвори во фанта.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
LittleButterfly Јас не судам каква мајка си ти, побогу не сум никаков судија. Јас само ти кажувам што гледам во твоите постови за тебе. Гледам дека суптилно сакаш да се наметнеш ко алфа-интелигенција што завршила за психолог ама некако твоите методи не се баш најдобри. Ако виде цинизам (кој го немаше) на форум каде нема да наштетиш никому (или барем нема да биде којзнае колку) тогаш не знам што би видела кај некој кој би ти дошол да бара помош. И пак не ти судам, туку ти кажувам да си ги средиш мислите затоа што сакаш да делуваш смирена (ко Мастер Јода) но во себе експлодираш и тоа се приметува многу.

Околу детето твое, никој ништо лошо не кажа за твоето дете. Никој немаше ни да го спомне, ако не го спомнеше ти (ама нели секогаш другите се криви, јас никогаш не признавам) но ти сакаше да навредиш и тоа на чувствително место и притоа да излезеш ти жртвата. Среќа што melpomena не е личност која може да се навреди од секого па на крај само ти излезе жртва.

Ах, да. Не знам јас се` за секого, само го знам она што самите го кажувате.

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and melpomena