Самоубиство

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Оди кажи му го ова на детето што си го најде таткото како се љуља на јаболкница :)

Ќе му го кажам!
Ако истрае ќе биде маж на место! Кога веќе спомна дрво - круша под круша паѓа! Нели?

Иди ти бутни некој во психијатриска болница бидејќи не сака да живее!
И објасни му на детето за татко му кај е и што е.
Секогаш примери давате бре.

Кај сте толку сигурни дека вие ќе ги надминете искушенијата кои дургите ги имаат? Веднаш да се осуди некој.
Ако сака да умре, нека умре. Сака да живее нека живее!
Некои живеејќи прават поголем зулум отколку мртви, ако мене ме прашуваш ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ќе му го кажам!
Ако истрае ќе биде маж на место! Кога веќе спомна дрво - круша под круша паѓа! Нели?

Иди ти бутни некој во психијатриска болница бидејќи не сака да живее!
И објасни му на детето за татко му кај е и што е.
Секогаш примери давате бре.

Кај сте толку сигурни дека вие ќе ги надминете искушенијата кои дургите ги имаат? Веднаш да се осуди некој.
Ако сака да умре, нека умре. Сака да живее нека живее!
Некои живеејќи прават поголем зулум отколку мртви, ако мене ме прашуваш ;)
Ти не се замараш за еден загубен живот, се напна што сум/сме мислеле. Остави ги луѓето како сакаат нека живеат, што сакаат нека пишуваат ;)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ти не се замараш за еден загубен живот, се напна што сум/сме мислеле. Остави ги луѓето како сакаат нека живеат, што сакаат нека пишуваат ;)
И да се заморувам и да не се заморувам, тоа е. Не е до мене. Поеќе ќе сметаме отколку што ќе помогнеме. Нели е така?

Сака да умре? Нека умре.
Сака да живее, нека живее.
Тој не се заморува со животот, јас или ти ќе му ја мислиме за неговото дете и неговите блиски?
Реков, секој има свои искушенија и ти ниту јас ниту било кој не знае дали може да ги помине истите!

Ќе го спасуваш? И кај ќе го чуваш? Во подрум? Ќе го убедиш дека не е добро тоа за него? Или за неговите? Не е тоа перење мозок? Го имаме тоа премногу денес!

Всушност, напишано тука и јас сум за бре, како тебе! Зошто да не! Ајде да спасуваме самоубијци :)
Подобро да живеат отколку да се мртви!
Дај да изнапишеме тука како се тие кукавици, никакви, безумни, дај да им велиме како се себични, подли и све најгрдо... и ете, спасивме некој кој што сака да умре... Или пак не спасивме?

И мала поправка:

Како им е волја да прават најдобро (мислам дека ќе има помалку самоубијци). Бидејќи денес ова сакаш утре друго ќе сакаш, води до хаос. Непостојаноста е лоша работа :)
Не е добро да се прави како сакаш. Се создава хаос-че :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
И да се заморувам и да не се заморувам, тоа е. Не е до мене. Поеќе ќе сметаме отколку што ќе помогнеме. Нели е така?

Сака да умре? Нека умре.
Сака да живее, нека живее.
Тој не се заморува со животот, јас или ти ќе му ја мислиме за неговото дете и неговите блиски?
Реков, секој има свои искушенија и ти ниту јас ниту било кој не знае дали може да ги помине истите!

Ќе го спасуваш? И кај ќе го чуваш? Во подрум? Ќе го убедиш дека не е добро тоа за него? Или за неговите? Не е тоа перење мозок? Го имаме тоа премногу денес!

Всушност, напишано тука и јас сум за бре, како тебе! Зошто да не! Ајде да спасуваме самоубијци :)
Подобро да живеат отколку да се мртви!
Дај да изнапишеме тука како се тие кукавици, никакви, безумни, дај да им велиме како се себични, подли и све најгрдо... и ете, спасивме некој кој што сака да умре... Или пак не спасивме?

И мала поправка:

Како им е волја да прават најдобро (мислам дека ќе има помалку самоубијци). Бидејќи денес ова сакаш утре друго ќе сакаш, води до хаос. Непостојаноста е лоша работа :)
Не е добро да се прави како сакаш. Се создава хаос-че :)
Искрено на крај и кој ги врти. Мене не ми е мисија да спасувам самоубијци, ни се грижам дал биле живи или мртви, ни па какви искушенија имале. Погоре кажав дека е себично да оставаш цела фамилија зад тебе на таков начин и да ги жигосуваш без око да ти трепне.
А на кој му дошло до умирање бе пријателче нема мене на форум да ме чита па после да одлучува.
И кукавици се и себични се да.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ти си била побатал и од мене. Не се заморуваш, а сепак се дрзнуваш да им велиш кукавици, безумни, никакви... Не така, па не е фер.

Не се ниту себични ниту кукавици.
Оди умри ако ти изгледа смртта акт на кукавичлук и лесно завршено дело.

Ајде уште еднаш и не се повторувам:
ако некому му е волја да умре, нека умре.
Другите, нема потреба да коментираат какви се и зошто се и слично. Не знаеме како ние ќе реагираме ако го одевме нивниот пат.

Ако мислите дека треба да спасите самоубиец, направете го тоа. Можеби во иднина нема да се обиде пак!

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ти си била побатал и од мене. Не се заморуваш, а сепак се дрзнуваш да им велиш кукавици, безумни, никакви... Не така, па не е фер.

Не се ниту себични ниту кукавици.
Оди умри ако ти изгледа смртта акт на кукавичлук и лесно завршено дело.

Ајде уште еднаш и не се повторувам:
ако некому му е волја да умре, нека умре.
Другите, нема потреба да коментираат какви се и зошто се и слично. Не знаеме како ние ќе реагираме ако го одевме нивниот пат.

Ако мислите дека треба да спасите самоубиец, направете го тоа. Можеби во иднина нема да се обиде пак!
Богами самоубиството е чин на толкава храброст што секој еден самоубиец освен медаљата за храброст, која постхумно ќе му биде доделена треба да добие и споменик на плоштад.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Искрено на крај и кој ги врти. Мене не ми е мисија да спасувам самоубијци, ни се грижам дал биле живи или мртви, ни па какви искушенија имале. Погоре кажав дека е себично да оставаш цела фамилија зад тебе на таков начин и да ги жигосуваш без око да ти трепне.
А на кој му дошло до умирање бе пријателче нема мене на форум да ме чита па после да одлучува.
И кукавици се и себични се да.

Од кај знаеш дека остава фамилија позади себе? Можеби ја загубил фамилијата и не гледа причина да живее.

На пример Шопенхауер може да ви држи лекции на оваа тематика, ама кој да го прочита.

Богами самоубиството е чин на толкава храброст што секој еден самоубиец освен медаљата за храброст, која постхумно ќе му биде доделена треба да добие и споменик на плоштад.

Ај кажи ми дека не гледаш споменици на плоштад од луѓе кои се самоубиле за да не паднат во рацете на тогашните освојувачи.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ај кажи ми дека не гледаш споменици на плоштад од луѓе кои се самоубиле за да не паднат во рацете на тогашните освојувачи.
Ете имаме и објаснување зошто и како во случај некој да даде црн бумбар за одлуката.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ете имаме и објаснување зошто и како во случај некој да даде црн бумбар за одлуката.

Tања од бумбар, ти си? Ај Тања... јас да ти кажам прво дека си многу убаво облечена и дека твојата емисија е многу убава уствари е најубава емисија што некој некогаш можел да ја направи.

А сега Тања, одговори на прашањето. Или тоа е оправдано самоубиство?