Постои ли време?

Smiley_1996

Истакнат Член
14 февруари 2012
345
802
393
Кумановоoo !
ќе бидам искрена,не читав ништо погоре што сте пишувале ,беше доволно насловот ...
Времето не постои драги мои ,тешко е со зборови да се опише .. а ако почнам да пишувам,ќе ве збунам повеќе ...
Нема да ме сватите знам ... но овие 16 години ми поминаа во истрага на прашањљат:Која сум јас?Од каде сум?Како да шивеам во СЕГА и ОВДЕ ?Кои се лугето?од кдаде потекнуваат ? Дури почнав да брчкам и во длабнатините на психата на човекот , и вреди да се дознаат многу ствари и да се чита и проучува од добри книги ..него да се дреме по цел ден на компјутер(Како ми што викамо Кумановци:Утепуемо време) ..:)(flower)(sun)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
ќе бидам искрена,не читав ништо погоре што сте пишувале ,беше доволно насловот ...
Времето не постои драги мои ,тешко е со зборови да се опише .. а ако почнам да пишувам,ќе ве збунам повеќе ...
Нема да ме сватите знам ... но овие 16 години ми поминаа во истрага на прашањљат:Која сум јас?Од каде сум?Како да шивеам во СЕГА и ОВДЕ ?Кои се лугето?од кдаде потекнуваат ? Дури почнав да брчкам и во длабнатините на психата на човекот , и вреди да се дознаат многу ствари и да се чита и проучува од добри книги ..него да се дреме по цел ден на компјутер(Како ми што викамо Кумановци:Утепуемо време) ..:)(flower)(sun)

Точно, книгите се викаат Физика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996

Smiley_1996

Истакнат Член
14 февруари 2012
345
802
393
Кумановоoo !
Точно, книгите се викаат Физика.

Да и физика .. :) не сум ограничена читам секакви книги ..сакам од се по нешто да знам ,а потоа кога ги спојам коцките во глава од се по нешто биде неверојатно... Но сепак истинито :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да и физика .. :) не сум ограничена читам секакви книги ..сакам од се по нешто да знам ,а потоа кога ги спојам коцките во глава од се по нешто биде неверојатно... Но сепак истинито :)

Тогаш книгата Физика од разни автори вели дека ти си контрадикторна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996 and Primrose

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ми се случува секоја вечер ...
Многу реално и чудесно ...
Кога ќе имам време ќе раскажам еден на форумов ..

А што е тоа време,постои ли? :D

Не биди толку сигурна,дај ни шанса,можеби и самата ти ке се изненадиш. :)

• Ми се допаѓа

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
И јас сакав да и пишам баш таму во таа тема дека времето не постои... океј е, времето не постои, но сепак таа доживува неможност во моментот СЕГА! :) Така да... во право е, времето не постои! Btw, ајде да отвориме тема... ВРЕМЕ ВЕРНИЦИ против ВРЕМЕ-СКЕПТИЦИ :rofl

• Ми се допаѓа

Smiley_1996

Истакнат Член
14 февруари 2012
345
802
393
Кумановоoo !
А што е тоа време,постои ли? :D

Не биди толку сигурна,дај ни шанса,можеби и самата ти ке се изненадиш. :)

Go cenam ova Draga :) Vo coveckiot jazik eden zbor ima 2\3 znacenja ... sakav da kazam deka sum pre zafatena i koga ke sum vo moznost ke pisam po detaljno ,obavezno ..:*

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
А која е науката која се занимава со оваа проблематика?
Физиката како наука да,
но филозофијата исто така го разглобува ова прашање иако не би ја ставила во наука филозофијата.
А темава каде се наоѓа?
Во физика или филозофија?

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija and Smiley_1996

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Физиката како наука да,
но филозофијата исто така го разглобува ова прашање иако не би ја ставила во наука филозофијата.
А темава каде се наоѓа?
Во физика или филозофија?

А дали природните науки спаѓаат во филозофија?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
И постои, и не постои. Постои бидејќи човекот мора да го "израчуна" своето постоење за да не се чувствува изгубен во тоа негово постоење, ај да не речам, во просторот и времето. Мора да има замисла кога некои настани се случувале. Со самото тоа што постои минато, значи постои време. Дури и пред постоењето на човекот, кога била само планетата, таа постоела и денес можеме да речеме, пред толку и толку време, тоа се случувало. Но, што ако престане да постои човекот? Или ако престане да постои планетата? Ќе постои ли време? За кого? Реално гледано, мора да постои човек, за да постои време. На некој начин, човечкиот живот е време.