Исто ли е да имаш секс, и да имаш секс и да доживееш оргазам?а шо е разликата?
Исто ли е да имаш секс, и да имаш секс и да доживееш оргазам?а шо е разликата?
Замислете ја следнава ситуација:
Тренирате и за време на тренингот
одеднаш ви се појавува некое познато
скокотливо чувство во долниот дел на стомакот,
и чувствувате како милион бранови
да ви поминале низ телото.
Возбудени, и незнаете што се случува,
а 30 пара очи се свртени кон
вас и ве гледаат немо и чудно.
Дали беше тоа оргазам?
Без и мала сексуална фантазија?
Американски научници тврдат дека
жените се во состојба да доживеат
спортски оргазам за време на
извршување на спортска активност
без во моментот да имаат
сексуална фантазија.
Би ме интересирало вашето искуство на
оваа тема.
Не би рекла дека е табу тема
затоа што е сосема природна појава.
Дали сте доживеале спортски оргазам,
и ако да,
малку поопширно да ја раскажете
таа ситуација
Исто ти еТоа се вика Г-оргазам, имаше една статија, гуглај под псевдонимот "дами дали сте подготвени за Г-оргазам"
А што има разлика од машки и женски оргазам и јас додека тренирам чувствувам некогаш силни струења во телото и задоволства, затоа и тренирам... е сега ме интересира што имаш да ми кажеш за половоста ако имаш некоја информација... јас сметам дека оргазамот кај мажите и жените е ист, иако клиторисот има 8000 илјади нервни завршетоци, а половиот орган кај мажите 4000... не ми е јасно што е со Г-точката, и каде е паралелниот орган кај мажите на таа точка, а што е и со матката, дали мажите со текот на еволуцијата ја загубиле... пошто еве... и мажите имаат тестостерон и ендокрин во телото, а и жените имаат тестостерон и ендокрин... ние сме производ на сперматозоид и јајце клетка... па? Како, како жените можат да бидат вечни победници во секс игрите?Исто ти е
Во темава се збори за женскиот оргазам,а не за машкиот.А што има разлика од машки и женски оргазам и јас додека тренирам чувствувам некогаш силни струења во телото и задоволства, затоа и тренирам... е сега ме интересира што имаш да ми кажеш за половоста ако имаш некоја информација... јас сметам дека оргазамот кај мажите и жените е ист, иако клиторисот има 8000 илјади нервни завршетоци, а половиот орган кај мажите 4000... не ми е јасно што е со Г-точката, и каде е паралелниот орган кај мажите на таа точка, а што е и со матката, дали мажите со текот на еволуцијата ја загубиле... пошто еве... и мажите имаат тестостерон и ендокрин во телото, а и жените имаат тестостерон и ендокрин... ние сме производ на сперматозоид и јајце клетка... па? Како, како жените можат да бидат вечни победници во секс игрите?