Дали вреди?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Како што рече Saladin ,вреди да се бориш се фо оној момент додека не те тресне од ѕид..
Вреди да се бориш, се додека не осетиш дека целата енергија ти ја исцицал како вампир што пие крв.
Кога се ќе дадеш за него, и на крај те остава сам и изгубен кога ти е најтешко.
Тогаш сфаќаш дека тој некој во кој си внел толку труд и енергија, љубов и грижа, воопшто и не бил вреден за сето тоа.
Воошто не заслужил ниту една единствена прегратка..
И така, се будиш еден ден и сфаќаш дека се е залудно, дека немаш повеќе сила и воља да се бориш..
И сфаќаш дека си оладил..
Дека неговите убедувања во видот на:
КОЛКУ ТЕ САКАМ
ТИ ТОЛКУ МИ ЗНАЧИШ
ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ТЕБЕ,
ТИ СЕ ПРОМЕНИ
во тој момент кога си решил да не се бориш повеќе и не се важни..
И мислам да се бориш за некого кого го сакаш да, но сепак треба да постојат граници на таа борба..
Не вреди некогаш да дадеш се и да сфатиш дека е се залудно.

the.boy

Истакнат Член
11 јуни 2013
68
72
318
42
Sladje je kad je teze :)
Немаше да ја знаеме среќата доколку не поминевме низ несреќа, здравјето немаше да знаеме колку ни е битно се додека не не снајде некоја болест...и така е за љубовта и саканата/саканиот :)
Доколку не се измаиш малку, тешко дека ќе го сочуваш со фанатизам потоа...

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
вреди, вреди секој момент на борба, зошто ништо во животов не можеш да добиеш без да се бориш за нештото.
ако не е за тебе, барем ќе знаеш дека си се обидел, нема цел живот да се каеш и да се прашуваш што би било кога би било..
мој совет, не се откажувај никогаш од ништо, ништо не е невозможно, ни години, ни време, ни далечина, се е тоа релативна и лесно решавачка работа, само волја и најважно храброст..ако треба да биде, и да се откажеш без борба, ќе помине време и пак ќе дојдеш во искушение и потешко ќе ти биде..искористи ја приликата додека сеуште ја имаш!

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
вреди, вреди секој момент на борба, зошто ништо во животов не можеш да добиеш без да се бориш за нештото.
ако не е за тебе, барем ќе знаеш дека си се обидел, нема цел живот да се каеш и да се прашуваш што би било кога би било..
мој совет, не се откажувај никогаш од ништо, ништо не е невозможно, ни години, ни време, ни далечина, се е тоа релативна и лесно решавачка работа, само волја и најважно храброст..ако треба да биде, и да се откажеш без борба, ќе помине време и пак ќе дојдеш во искушение и потешко ќе ти биде..искористи ја приликата додека сеуште ја имаш!

а што ако везден се бориш а немаш успех што тогаШ? ??
сепак треба добро да се процени работата дали е до толку вредна да сизифовски се бореш за неа

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
а што ако везден се бориш а немаш успех што тогаШ? ??
сепак треба добро да се процени работата дали е до толку вредна да сизифовски се бореш за неа

треба во животов да бидеш спремен и на успех и на пораз, но барем ќе знаеш на што си, ќе знаеш си се борел, но нештото не било за тебе.
знам, тешко е некогаш да се помириш со некои работи, но се е подобро отколку да пролонгираш а денес а утре или пак воопшто да не пробаш.
а кај што има емоции, проценките тешко одат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Dionaeam

Полноправен Член
20 јуни 2013
33
69
18
Категорично не. Всушност помалку јасно е дека љубовните порази си ги нанесуваме самостојно, кога од себеси правиме жртва спремна да страда за туѓиот интерес и внимание. Генерално највеќе стапот го јадат тие коректните, несоцијализирани емотивни души кои во потрага по вистинската љубов несебично вложувале внимание и се жртвувале за заедничката среќа а како исход на сето тоа ни повеќе ни помалце завршиле со очи пресушени од плачење. Токму тука е тајната бидејќи во врската не се битни принципите, почитта и одговорноста. Зад секоја фина персона се крие одвратна доза на интерес и глад за внимание, не барај друг мотив. Бидејќи ниедна цена не е превисока за таа дрога, се додека не ги долови твоите интереси и внимание ќе те воздигне во небо и баш кога ќе се чуствуваш најугодно ќе те тресне од земја. Си бил убав, паметен, искрен, си ценел ? не бе братче, таа уште следниот ден е спремна да се качи на курот од најголемиот сељак во цело маало, зошто ? едноставно тој е глуп и неосознаен, интересен за проучување а тоа е задоволството на нејзините потреби.

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Категорично не. Всушност помалку јасно е дека љубовните порази си ги нанесуваме самостојно, кога од себеси правиме жртва спремна да страда за туѓиот интерес и внимание. Генерално највеќе стапот го јадат тие коректните, несоцијализирани емотивни души кои во потрага по вистинската љубов несебично вложувале внимание и се жртвувале за заедничката среќа а како исход на сето тоа ни повеќе ни помалце завршиле со очи пресушени од плачење. Токму тука е тајната бидејќи во врската не се битни принципите, почитта и одговорноста. Зад секоја фина персона се крие одвратна доза на интерес и глад за внимание, не барај друг мотив. Бидејќи ниедна цена не е превисока за таа дрога, се додека не ги долови твоите интереси и внимание ќе те воздигне во небо и баш кога ќе се чуствуваш најугодно ќе те тресне од земја. Си бил убав, паметен, искрен, си ценел ? не бе братче, таа уште следниот ден е спремна да се качи на курот од најголемиот сељак во цело маало, зошто ? едноставно тој е глуп и неосознаен, интересен за проучување а тоа е задоволството на нејзините потреби.

има вистина во овие твои зборови ама не секоја девојка е таква и тоа да знаеш, ценат некои девојки баш тие вредности кои ги напомна се зависи од тоа колку си залетан по некоја која је ван твоја лига или конкретно речено клошарите си наоѓаат клошарки, (ова е вистината иако грубо звучи) затоа секогаш барај си девојче према своите квалитетит не по надворешна фасада

Keepitreal

Полноправен Член
3 мај 2013
78
38
18
Ќе рокнам одговор без размислување.
Вреди и се би направил за оној кој го сакам. И да грешам, и да тонам ќе тонам со чиста душа. Знам дека сум бил храбар и сум се борел, па макар и нокаут да јадам, и онака ќе станам во оние 10 секунди кој ги број судијата.

Dionaeam

Полноправен Член
20 јуни 2013
33
69
18
има вистина во овие твои зборови ама не секоја девојка е таква и тоа да знаеш, ценат некои девојки баш тие вредности кои ги напомна

Капа долу, чест за исклучоци. Но реално таквите одат 1 на 300 што значи шансите да налеташ на некоја таква ти се минимални, особено ако си сличен на неа.

се зависи од тоа колку си залетан по некоја која је ван твоја лига или конкретно речено клошарите си наоѓаат клошарки, (ова е вистината иако грубо звучи) затоа секогаш барај си девојче према своите квалитетит не по надворешна фасада
Имам чуство дека со мала доза на сарказам го напиша претходново, ваљда не беше сериозен !? факт е дека клошарите (читај: самобендисани мамини синчиња кои партнерката ја третираат како животно) имаат неспоредливо поголеми шанси да завршат со некоја од тие исклучоците, а клошарките (најчесто арогантни кучки, кои поминале по 200 дечковци чисто од досада) завршуваат со тешки папучари па дур се живи низ бракот во секое време имаат уште по 2-3 швалери чисто онака да си го намалат нагонот за секс. Заедничко што го имаат и едните (клошари) и другите (клошарки) е тоа што цел живот ќе го угнетуваат парнерот а тој ќе биде благо разочаран од себеси но горд што врз себе има личност која постојано го контролира. Еве не ми верувај мене, излези надвор и ќе видиш кој со кого оди, кој со кого се земал и ќе сватиш дека тоа е проклето точно. Исклучителна реткост е да се поклопат патиштата на двајца слични карактери а и доколку би се десило верувај дека би постоела дебела причина.

• Ми се допаѓа
Реакции: *V******