Чет муабети (ти реков-ми рече)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
исто ко оние од пирот и оние од егејска македонија. па ти види шо е заедничко
Знам брат дека пироќанци су скржави(иам еднога у друштфо) знам и дека егејци су такфи(колега ми е егејац)
Ама што ги праи Власи ....Власи, не ваљда само скржавост : )
Некој е скржаф например и оп ке се декларира како влаФ hhhh затој што е скржаф ли ? : ))) Финта ми беше на прашање што су Власи, од кд потекнуеф и по што су различни од остали македонци, ама очигледно незнаеш да ми одговориш, орајт ке дознам друк пут : ) Поздраф

Не се праи енглез бе : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Знам брат дека пироќанци су скржави(иам еднога у друштфо) знам и дека егејци су такфи(колега ми е егејац)
Ама што ги праи Власи ....Власи, не ваљда само скржавост : )
Некој е скржаф например и оп ке се декларира како влаФ hhhh затој што е скржаф ли ? : ))) Финта ми беше на прашање што су Власи, од кд потекнуеф и по што су различни од остали македонци, ама очигледно незнаеш да ми одговориш, орајт ке дознам друк пут : ) Поздраф

Романсккиот пртетседател Трајан Басеску вее знаме на Власите.
Спореди го симболот на знамето

The_Days_of_Armans_%28Macedonians%2CAromanians%2CVlachs%29.JPG

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Сакаш да каеш наше страо знаме е Влаинско ? : )
Него брат у Куманоо сфи Власи работиф у банке и су мноо ситуирани и држиф се ептен јако меѓу себе, помагаф се мноо
Сфи у богати и културни људи, мене су ми ептен либерте иако људи викаф дека су скржави, а су, познаа се некад : )

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Сакаш да каеш наше страо знаме е Влаинско ? : )
Него брат у Куманоо сфи Власи работиф у банке и су мноо ситуирани и држиф се ептен јако меѓу себе, помагаф се мноо
Сфи у богати и културни људи, мене су ми ептен либерте иако људи викаф дека су скржави, а су, познаа се некад : )
цитирај ме бе пич*аму мајчина :) да знам
Па има некоја логика дека Античките македонци по потпаѓањето под римска власт голем дел од населението било романизирани и елинизирано.
Велам дека и тие водат потекло од Македонци (Александрови) :)

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Па има некоја логика дека Античките македонци по потпаѓањето под римска власт голем дел од населението било романизирани и елинизирано.

Без пцовки :D

• Ми се допаѓа

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Орајт фала, фаланго : )
Не те цитира , мислу ке знаеш дека е за тебе, не Цитрон : ))
за Торбеши знам, слаткари си они вредни, за Власи незнаеше, знам дека имаф чудан јазик, а вииш Фанита не сам гу прашаја никад за њима, она е добро цицлесто паметно девојче кое работи у банку, еи да бееее ск ми текна, она идеше нон стоп у Романију
Има ли тај држава некакфу врску сс Власи, глеам и ти обожааш романску музику и туј културу : )

• Ми се допаѓа

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Орајт фала, фаланго : )
Не те цитира , мислу ке знаеш дека е за тебе, не Цитрон : ))
за Торбеши знам, слаткари си они вредни, за Власи незнаеше, знам дека имаф чудан јазик, а вииш Фанита не сам гу прашаја никад за њима, она е добро цицлесто паметно девојче кое работи у банку, еи да бееее ск ми текна, она идеше нон стоп у Романију
Има ли тај држава некакфу врску сс Власи, глеам и ти обожааш романску музику и туј културу : )
Исто колку што има врска Бугарија со Македонците :) РОманската музика ја сакам зашто ми е убава :) и има убај чупиња :) И мене ми нудеа да одам на бесплатно школување во Романија (притоа да бидам пишам дека сум влав по националност). Сега ми е криво :) Иако сум полувлав, незнам ни збор, освен "цифаци" тоа е: Здраво, како си ? на влашки :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Зашто да не се прау бе брат? Кд некој може да се прае марсовац, ванземаљац, грамафонац, зашто ја да не се прау енглез. Башка енглези како цивилизован народ свугде су прифатени. Речеш Енглеска сви гу знајат. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Зашто да не се прау бе брат? Кд некој може да се прае марсовац, ванземаљац, грамафонац, зашто ја да не се прау енглез. Башка енглези како цивилизован народ свугде су прифатени. Речеш Енглеска сви гу знајат. :D

Ти оди со дијалектите :mstickle