Љубовта и разликата во годините

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Не е тајна, тоа баајѓи е скоро 7 години.
Факултетот го остави во мирување, од септември продолжува пак.
Океј...затоа и прашав...7 години се ама и не се толку многу...
Проблем е како кај мене јас 18 тој 27.
Моабетите наредната година да планираме свадба и ја на 19 години да се мажам,без факултет со ова учење од средно и овој труд жал ќе ми биде да останам неписмена,а учев и се трудев зашто имам амбиции а тие не се да работам во некој колонијал за 8000 ...како демек една година после свадба ќе сум продолжела,лесно му е на него магистар си е...директор си работи плата си зема нормално и ја би сакала свадба после се средено ...инаку нас во врска ни е се океј,се разбираме и многу ни е фино...
Ама тука веќе доаѓаат и многу големи разлики....
Јас мислев дека се е така едноставно ама не е .Затоа не се залетувајте со големи разлики...колку и да викав дека годините не се битни.Битни се....и тоа не во вашата комуникација него во баш вакви моменти

• Ми се допаѓа
Реакции: pilot

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
П.с не знам дали е проблем или ..........
Значи се работи за тоа дека почнувам да имам некакви чудни чуства кон една женска личност, кој за жал е постара цели 17 години :eek
Но во последно се обидувам да сватам што е тоа измеѓу нас, дали е едно огромно пријателство, или.....
!

Прво ми беше финтава тоа дека, девојкава е ТОП, сите шибаат по неа(поточно шамари јадат од неа), а јас испаднаф фраер ја фатив! без да размислувам за понатаму..

Се обидов да ја дистанцирам, недај боже сеа да почни вени да сечи :p се зезам

Мене не ми е јасно, ја фати или не ја фати?:unsure
Се плеснавте или не?
Некако не ми е јасно дали имаш „проблем“ или само ни се фалиш дека има изгледи за милф дешавка?

Како и да е, мене не ми се јасни овие врски или ватева, и не ми се верува дека мнозинството го одобрувате тоа.
Не се работи за коментарите од другите или дали околината ќе ви даде амин или не, се работи за личните демони кои ќе се појават порано или подоцна. Реално, на почетокот кога страста е во полн ек, ќе си биде се таман и најверојатно нема во ниеден момент да се покаеш за тоа што си ја одбрал баш неа.
Е, кога ти ќе имаш 30, а она 50, кога нејзе приоритет ќе и бидат зимниците и снабдени дрва за престојната зима, кога ќе поминува низ климактериум со сите попратни елементи, ти ќе бидеш во цутот на младоста, млад и полетен, и не, нема да ти биде досадно да сакаш да се дружиш, да бидеш меѓу луѓе и разни дешавки, нема да сакаш да чмаеш дома и да гледаш Бел бумбар, црн бумбар и тогаш ќе пукне.

Значи, едноставно е, природниот тек на нештата ќе ви ја сјебе работата, а не комшиите и дежурните трачари.
Ако ти прави кејф, а сака и она, плеснете се, доживејте го тоа што треба да го доживеете и чао пријатно.
Тебе убаво искуство, нејзе незаборавен спомен. Фала многу, Среќна Нова Година.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
http://www.medio.rs/36401_Hrvatica-(43)-i-maloletnik-postali-roditelji.html

:kafe

Се `фатиле` кога жената имала 40 а типот........13 :D
Сега биле во брак и имале дете...
Ооо господе....разни болести... а ја се чудам зашто нема асален дечко за мене...
Може уште мајка му и татко му на дечко ми не се родени..
Има надеж :)

• Ми се допаѓа
Реакции: pilot and Outrider

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Океј...затоа и прашав...7 години се ама и не се толку многу...
Проблем е како кај мене јас 18 тој 27.
Моабетите наредната година да планираме свадба и ја на 19 години да се мажам,без факултет со ова учење од средно и овој труд жал ќе ми биде да останам неписмена,а учев и се трудев зашто имам амбиции а тие не се да работам во некој колонијал за 8000 ...како демек една година после свадба ќе сум продолжела,лесно му е на него магистар си е...директор си работи плата си зема нормално и ја би сакала свадба после се средено ...инаку нас во врска ни е се океј,се разбираме и многу ни е фино...
Ама тука веќе доаѓаат и многу големи разлики....
Јас мислев дека се е така едноставно ама не е .Затоа не се залетувајте со големи разлики...колку и да викав дека годините не се битни.Битни се....и тоа не во вашата комуникација него во баш вакви моменти
Е тоа зависи од човекот.
Жена ми, факултетот го почна од кај мене од дома. Значи живеевме заедно, таа одеше на факултет, јас не правев никаков проблем. Дојде време за деца, ако таа не сакаше да има, ако сакаше прво да го заврши факсот со тешко срце ќе се согласев. Ама ми ја исполни желбата паузира, и еве сега пак ќе си продолжи без никаков проблем.
Тоа е се’ договор.
И немој да мислиш дека ако си магистар секогаш ама баш секогаш ќе работиш по струка.
Еве сум, чист пример, би требало да бидам професор, а сум претприемач, претходно бев дистрибутер, а година откако го завршив факултетот и за време на целото студирање бев таксист...
Не ги потценувај работите... и не се преценувај себе си. Извини ама морав да го коментирам на ваков начин.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Ооо господе....разни болести... а ја се чудам зашто нема асален дечко за мене...

Мадона (54), нејзиниот дечко (25)
Џенифер Лопез (44), нејзиниот дечко (26)
Немаш дечко?
-Не грижи се може уште не е роден..

• Ми се допаѓа
Реакции: pilot and Bum-Bum

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Ја откачив шо ја откачив денеска, пред неколку часа вели сакам да останеме пријатели, ова она .. се согласив на тоа, почна сеа пред малце да ми пишува пак онака другарски, го заврте муабетот пак сосема на друга страна........Capture.JPG
Едноставно стварно не е во ред со неа, П.с ПРИМАЈТЕ СОВЕТИ ОД ПАТАЛЕЦ не од ГАТАЛЕЦ, се надевам случкава ке му послужи за пример на некој друг!

• Ми се допаѓа
Реакции: Primrose

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Ја откачив шо ја откачив денеска, пред неколку часа вели сакам да останеме пријатели, ова она .. се согласив на тоа, почна сеа пред малце да ми пишува пак онака другарски, го заврте муабетот пак сосема на друга страна........Отвори ја прикачената датотека 16608
Едноставно стварно не е во ред со неа, П.с ПРИМАЈТЕ СОВЕТИ ОД ПАТАЛЕЦ не од ГАТАЛЕЦ, се надевам случкава ке му послужи за пример на некој друг!

По муабетов не и е лесно. Ич не и е лесно богами. (wasntme)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

А што ако е веќе роден... и сеуште памети каде бил на денот кога го убија Џон Кенеди? :D

Шега настрана, жените се во предност во вакви ситуации.
Овој случајот во Хрватска, да било обратно, 40 годишен со 13 годишна... типот ќе завршел на робија како педофил. Зошто женава не е во зандана не ми е јасно.
Иако на женската педофилија се гледа со одобрување, дури и восхит. Сигурно кога се `фатил` со неа... :D му завидувале сите седмооделенци...:pusi