Сакам да кажам/Сакам да прашам

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
За Песната од Ацо Шопов до негде си у право, ама не можеш да кажеш дека другото било тешко. Прашањата од извадоците од Хамлет и Дон Кихот беа прелесни за мене. Доколку си слушал на час, нема потреба ни да отвориш книга и да ги учиш/читаш критика. Ако нема прашања што сака пистелот/поетот да каже, тогаш што е поентата на обработување на тие дела/песни. Какви прашања сакаш, кои се главни ликови во Дон Кихот?
Граматиката имаше неколку прашања со дополнување, а све останато со заокружуење. Од тоа полесно нема.

А за тоа дека можеш да платиш, тоа никогаш нема да се искорени... таква ни е државава.
Нигде не реков дека е тешко туку збунувачки. Ставиле снежец, годинка и одговори деминутиви и хипокористици. И сега нашата професорка ни има речено дека тоа е едно те исто и во прирачникот нема нигде хипокористици. После она со легендата за Хамлет, сум слушал, ама кога било тоа? Треба да се сеќавам на тоа од прва година? Во прирачникот нема споменато ништо, за да се потсетам. Додека нормално за Сердарот знаев. Поентата ми е дека ставаат работи што ги нема во прирачникот, а демек нема ништо друго надвор од него. (facepalm)

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сакам да кажам со ваков развој на телекумуникацискиот сектор телеком немат гајле уште минмум 10 години додека не се појави некоја сериозна опција за да ги руши со квалчитет и покриеност.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Може некој да ми појасни што работи еден графички дизајнер? (facepalm)

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
СДП: Администрација дали сг ви е јасно зашто тражимо да се има одреден број мислења и допаѓања пред некој да може да отвара теме ?

Untitled.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
СДП: Администрација дали сг ви е јасно зашто тражимо да се има одреден број мислења и допаѓања пред некој да може да отвара теме ?

Отвори ја прикачената датотека 16436

Ова што ти го кажуваш го имав разматрано во друг форум и дојдов до заклучок дека не е решение.

Со број на мислења уште одма човек ќе постигне зелено светло, а да ги штанца, ќе ги штанца во веќе постоечки теми кои потешко се детектираат.
Со лајкови е дам бетер, ќе си направи 101 јузер, ќе си изналајкува меѓусебе мислења и ќе си почне истата причач.

крајна дијагноза - форумот ќе биде преплавен со спам и мултипл јузери.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Кога немав интернет, како мала заспивав читајќи..
Имав една скромна домашна библиотека и книгите ги читав по 3-4 пати.
Сега, кога и да стигнам до пари купувам книга, а не читам. Имам 5 книги кои чекаат на ред и една ми фалат уште 20 страни да ја дочитам и така е веќе 2 годни.
Да не седнам на нет ме фаќа депресија, се осеќам осамено.. Секој ден мислам на ова и никако да превземам нешто да се сменам.
Дури и мислам дека колку што технологијата оди понапред, толку повеќе отупувам и отупувам.
ВЦ, нет, кревет..
Секој ден исто па исто..

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата

Отвори ја прикачената датотека 16436
Типот бар се потрудил да отвори нови теми кои евентуално би можеле да бидат интересни:)

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
  • Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi