Сакам да кажам/Сакам да прашам

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Electra пак те цитирам, еве ме :D
Само за да ти кажам дека ми се допаѓа твоето мислење иако не се согласувам со истото во целост. Повеќе ми се допаѓа начинот на кој е напишано, воодушевувачки си креативна и поразлична. Но, ...
знаеш секогаш има но :D
не си единствена која се двои од толпата, не си единствена која е поразлична... има многу други кои не врескаат на глас дека се поразлични. Само живеат онака како што милуваат.
А, од друга страна овие кисчињава и мудрите мисли кои ги споделуваат луѓево, да признавам, на секому се преку глава ама не ги обвинувам ниту сметам за досадни од причина што знам дека тоа е нивниот начин да кажат дека им е преку глава од се, така исфрлаат револт, покажуваат љубов, така се изразуваат... секој канализира различно Електра...
и на крај, сосема се согласувам со компарацијата 14 и 24 години...
и да ! матуранти - не со неонки туку не знам со што ќе барате да полагате матура пак :D

хахахахах добра шега иако малку застрашувачко сценарио произлегува од неа :D
Electra а еве јас по твојот пример си го изменувам мислењето со цел да не ја продлабочуваме мини дискусијава со дополнителни мислења : ))
И овој пат се согласувам со тебе, но мислам дека за еден човек да е различен доволно е да е среќен со самиот себе, да не се чувствува гадно и подеднакво мизерно како некој друг, доволно е да биде поразличен за некоја толпа која го опкружува или сака...
ако одиме кон екстремни начини за разликување од другите ќе нема крај на глупостите, штетите и од друга страна на маестралните дела кои ќе се создадат....
но најдобро е баланс и само баланс, не без причински природата од секогаш тежнее кон рамнотежа :D
и мислам дека не се вбројуваш во ниедна од двете групи, барем за мене, бидејќи мене не ми се така класифицирани луѓето :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Electra

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Шерлок се џиткоса од балкон. Мориарти си уштека метак у глава. Вотсон стана п***а да плаче по гробови.

Мојот живот има повеќе смисла.

До следната сезона на Шерлок. :zelen

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Сите сме различни и во тоа е и убавината на постоењето.
Во шаренилото на карактери. Од некого ќе научиш нешто, некој ќе те насмее, некој ќе те изнервира, некој ќе ти го расипе денот, некој и животот.
На некој ќе се огледаш, а од некој ќе учиш каков да НЕ бидеш.
Сите сме оргинални и единствени. Уникатни и без копија..
Да бевме сите исти, животот ќе беше неподносливо досаден и монотон. Насекаде ти..
Имаме право на избор-да ги сакаме оние кои не сакаат и ни прават добро, и да ги прескокнеме оние кое тоа не го прават..
Животот е краток.
Не не чека дури ги анализираме другите луѓе, ја бараме правдата и ги решаваме проблемите на светот.
Толку брзо поминува, што штета е тоа кратко време да не си го посветиме себеси!

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Kолко е убао кд си сс убаи људи на убао место и кд се подсеќаш на убаи моменти (там куде ќ куде што игра збор подсеќаш едно три пута га напиша ѓ место ќ, погреши, до тетризи ли е од детсфо ма му е.. да не пцују касно е : ))
поздраф до друштфо од прееска сс убави мометни, циц седе до нас, туру му викасмо , дечко се смеја како да смо му персоне на сити
куманово сити, не манчестер
бриј ама е убава трака што иде док ви пишују
од ск не пишују, мама ке пишуе за мене, док пиемо кафе, да вежба тастатуру : )

Female

Староседелец
18 јануари 2013
125
183
1,043
In your thoughts!
СДК ништо не е повредно од САМИОТ ТИ. Времето кое си го посветуваш себе си, вложувањето во себе и напорите кои ги вложуваш за да станеш подбра личност или вредното работење за да ја оствариш целта се непроценливи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Дефинитивно стареете кога почнува се да ви смета.
Секој ги перцепира работите поинаку од другите,сите сме различни,не постојат исти работи и исти луѓе.Бидете свесни дека како што вие осудувате така и ќе бидете осудувани.Секој е како што сака да биде а не како што го сакаат другите,секој е посебен на свој начин и убаво е кога постои различност и шаренило.Никого не сметам овде за глуп и за паметен,(а критериумот за посочување на паметните-секој оној е кој размислува исто како нас, а за глупиот-размислува спротивно од нас).(или не?!)
Секој овде е присутен од различна причина,некој за смеа и забава ,некој да исфилува некаков текст да се допадне на другите,некој да сподели некакво искуство,да праша за некои нејасни работи,некој за да осудува и да плука по други поради лична фрустрација,некој ете да ја пронајде счујано(или намерно)својата љубов.... како и да е ако тоа ве прави среќни и исполнети продолжете да бидете Вие :wavespin

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Јами гу даде дефиницију за добар форум и љубаф : )))
саладине и мило кунис катанац на тија теме, сс добар форум и љубаф : )
љубаф постои сто постоу

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Јами гу даде дефиницију за добар форум и љубаф : )))
саладине и мило кунис катанац на тија теме, сс добар форум и љубаф : )
љубаф постои сто постоу

јас сведочам за љубовта :wavespin (заедно со 4фан)
971549_587005844655786_103852166_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and Mila Kunis

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Колку убаво знам дека ноќ пред испит не се учи,ја истата грешка си ја повторувам (facepalm) Читаш и џабе читаш,хаос у глави :svirka
Сеа Че си свиркам :ninja
-- и да споделам со љубителите на Кока Кола едно видео