Ти се уарни и почна да пишуваш мислења, right?

Фала му на чакараТи се уарни и почна да пишуваш мислења, right?![]()
Да,Чакар е кривФала му на чакараИнаку ќе ја немавме
![]()
ам то чупе ти е исто ко шо гласаат умренине на избориСкп не со надеж дека некој го знае одговорот,ама морам ( одвнатре ме тера)
Значи...не ми е јасно зошто секој ден се регистрираат луѓе на форумов,а подоцна немаат ниту едно мислење!Која е целта на ваквото зачленување?
А секој ден гледам има по еден или двајца нови членови....ват д фак ???![]()
Да,Чакар е крив![]()
Мора некојпа ја крив....се ја крив
ц ц ц ц ц ц ц ц.......![]()
Мора некој![]()
Се чудам зошто во тестовите по матура има само 10 % граматика (ма какви 10, дали 5 % се), а рестото литература.
Па што ќе ми е мене во животот да ја знам идејата, темата и мотивот во "Чичко Горио", во која книга Оноре де Балзак ги исмејува властите и слични глупости, за разлика од граматика и правопис кој ќе ти треба за правилно изразување.
И после од нас очекуваат да си го знаеме јазикот.![]()
Јас ги знам кои дела се и од кого се напишани и што се работи во нив. Ама да знаеш дела кои не си ги читал, или пак да знаеш идеја, тема и мотив на секое дело е бесмислено.Јазикот знаеш да си го зборуваш, а и не верувам баш дека ти е од корист да знаеш на памет како се формира реченица со минато свршено неопредело време и слично ако не знаеш основна култура во светот на литературата... најголемите светски класици (секако и домашни) ги има на таа матура. Тоа се дела без кои остануваш сиромашен ...
според мене тестот по македонски јазик и литература е супер : )