Фан клуб: Манчестер Јунајтед

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
да му кажеме добре дојде
а како ќе се покаже ќе видиме....сигурно Фери нема да го замени
ама мислам ако ја косристи неговата стратегија ќе успее :)
428415_537081063016304_51996864_n.jpg

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Да не бидам ептен груб, најпрвин му благодарам на Фергусон за сите овие години што го гледам Манчестер Јунајтед високо да котира на табелата и многуте освоени титули.Не е малце да си тренер цели 26 години на еден ист тим и да го држиш на високо ниво тимот. Знаејќи дека е вистински момент да се пензионира со ПЛ титула, алал да му е. Исто така според мене време беше да се пензионира, мора да се види нешто ново, ново лице на кормилото на Јунајтед, нова свежа крв, тактики, формации па и игра.
се слагам со тебе
ипак тренерот на Борусија е млад уште а мислам дека има добра стратегија и ќе го биде за во Манчестер :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мојс е нов тренер на Манчестер Јунајтед

(facepalm)(facepalm)

Тренер кој ќе ги "трпи" желбите на Боби и Алекс. Тренер кој со скоро најмал буџет во цела ПЛ, успеа да го одржи горе тимот (Евертон). Тренер кој бил порано фудбалер на Јунајтед, ми изгледа на авторитетен тренер кој што не крева прашина околу себе само си ја работи својата работа.
Единствена дилема ми е дали тој ја прилагодува неговата формација којашто ич не ми се допаѓа (4-4-1-1) или се прилагодува на екипата, моментално дали ќе се прилагоди на Јунајтед...
Сепак во глобала задоволен сум со изборот, за разлика од тие другите што ги споменуваа.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Тренер кој ќе ги "трпи" желбите на Боби и Алекс. Тренер кој со скоро најмал буџет во цела ПЛ, успеа да го одржи горе тимот (Евертон). Тренер кој бил порано фудбалер на Јунајтед, ми изгледа на авторитетен тренер кој што не крева прашина околу себе само си ја работи својата работа.
Единствена дилема ми е дали тој ја прилагодува неговата формација којашто ич не ми се допаѓа (4-4-1-1) или се прилагодува на екипата, моментално дали ќе се прилагоди на Јунајтед...
Сепак во глобала задоволен сум со изборот, за разлика од тие другите што ги споменуваа.

Toa e oлеснително...Само се надевам дека и Роналдо ке се врати пак ;)
Колку и да не го сакате тој многу помогна за Јунајтед...тој и сите други...
Јас сакам да се врати.
Немам ништо против Мојс...Ама колку ке се покаже ке видиме.
Страв ми е да не почнуваме да ги менуваме тренерите ко останатите клубови.
А Клоп и Мурињо сакаш да кажеш не се добри?

Леле уште не ми се верува :place

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Toa e oлеснително...Само се надевам дека и Роналдо ке се врати пак ;)
Колку и да не го сакате тој многу помогна за Јунајтед...тој и сите други...
Јас сакам да се врати.
Немам ништо против Мојс...Ама колку ке се покаже ке видиме.
Страв ми е да не почнуваме да ги менуваме тренерите ко останатите клубови.

Тешко остварливо, но и јас се возбудувам од помислата доколку би се врател Роналдо.
Руни е копиле неблагодарно, доби најголема плата од сите и пак побара да биде продаден, чао пријатно! Со неговото понашање досегашно не знам кој клуб би го трпел, само ајде...

А менување тренери?
-Барем нема да биди монотоно досега, знаејќи дека сме ептен јаки, барем вака ќе има подеми и падови. Па и промени на тренери. :)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Тешко остварливо, но и јас се возбудувам од помислата доколку би се врател Роналдо.
Руни е копиле неблагодарно, доби најголема плата од сите и пак побара да биде продаден, чао пријатно! Со неговото понашање досегашно не знам кој клуб би го трпел, само ајде...

А менување тренери?
-Барем нема да биди монотоно досега, знаејќи дека сме ептен јаки, барем вака ќе има подеми и падови. Па и промени на тренери. :)

За јаки јаки сме...Се надевам ке ги слуша наредбите Мојс ... :D
Мојс - Ако не сакаш на душа да ме носиш врати го Роналдо...
И да...
Ако е тешко остварливо зошто е Гил во Мадрид?со Хорхе Мендез менаџерот на Кикица?

936681_456621394421302_280303325_n.jpg

Реакциите ширум светот после изјавата на Ферги.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
МериСелест заебанција е видеото бе. :D

Ај создравје да си го користите Мојс, јас мислам дека ќе се снајде, ама и да не се снајде одма, не може многу да му се замери. А нели и Ферги пред да дојде, Јунајтед менувал често тренери. Бетер од нас ми се чини не можете, така да бидете си мирни. :D

Друго сакав да кажам, шо го мачи Руни? Нешо читав дури и од твитер го тргнал тоа "Manchester United player". Не можам да го замислам во друг тим, Руни секогаш ќе ме асоцира на Манчестер. Стварно не разбирам, со кого ќе остане екипата, со Ван Перси? Роналдо се сомневам дека ќе дојде, сега плус Мурињо како што си оди, ќе се среди Реал (демек досеа не беа средени). Нека си седи мадро, не го сакам кај нас (не дека се големи шансите да дојде, ама пак), ниту во Баерн не го сакам (зашто тоа ќе значи дека Гомез си оди).

Колку збрки направивте, а уште не е ни почнат преодниот рок. :D

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
foREVer
Знам дека е :roflзатоа го ставив...Да се насмееме во сета оваа мака...

Мојс ја има мојата подршка...Немам ништо против ама јас бев за друг...Руни?Руни е дебел...Што напраи последнава сезона за Јунајтед?Да не беше Перси ...Ајде да не галамам...Ама одборот во Јунајтед ја одбиле желбата на Руни...
Јас мислам дека ке се врати Роналдо.

И не знам зошто ама мислам дека Ферги ке се врати на сред сезона зошто мора да прави операција нешто ау бау...Знаеме сите каков чоек е тој

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Confirmed :

Sir Alex Ferguson ( Manager ) , Martin Ferguson ( Chief Scout ) , Paul Scholes ( Player ) & Albert ( Kitman ) are retiring.

David Gill ( CEO ) & Mike Phelan ( Ast. Manager ) are leaving their jobs.

Lot's Of Changes Will Be There This Summer :(

Why :(