Фан клуб: Манчестер Јунајтед

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
послаби сме и од женскине

Од аспект на утеха, можеби сето беше плански изработено да не се избрка тренерот Бенитез до крајот на сезоната под дифолт да им ја дадеме титулата. Како тргнавме на удолницата си реков ќе освоиме дури 3 титули, арно ама на крајот дојде да се задоволмие со ПЛ, бидејќи за во Англија сме измислени ама пошироко јок, јок, јок!
То е то битно ПЛ освоивме, бидејќи минатата година останавме со .!. во раце.

Друга работа од моја гледна точка, не ја гледав утакмицата, игравме со далеку послаб состав од кој што имаме на располагање ама тоа не е начин да се оправда стариот лисец. Требаше уште на Олд Трафорд да ги уништиме, а не де Геа со крампоните да не спасува.
Времето на стариот лисец пополека изминува, треба да пакува куфери.... застарени методи користи, формации и комбинации меѓу фудбалерите. Време е да му се даде простор на некој помлад, современ и перспективен тренер кој што ќе донеси современи тактики и формации.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ќе се демантирам на постот претходно што сум го пишал за Фергусон, затоа што тој е "виновникот" впрочем што делумно ја освоивме ПЛ оваа сезона со овој избор на просеци од фудбалери што го има на располагање....
Сите грешки и утки во тактикити пропаѓаат во вода бидејќи се досега што направил, направил тој, а не фудбалерите!

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ај на здравје дваешче : ) и тој сс хектрик сс најјако засилување оф д сизн, и фторо засилување маестро снајпер Кагава игра прееска добро, друу сезону засилување до јаја за да осфоимо и поише од овуј годину, и наравно следеќу дваес кец да пукне
еве га хајлац од прееска

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ај на здравје дваешче : ) и тој сс хектрик сс најјако засилување оф д сизн, и фторо засилување маестро снајпер Кагава игра прееска добро, друу сезону засилување до јаја за да осфоимо и поише од овуј годину, и наравно следеќу дваес кец да пукне
еве га хајлац од прееска

Го зедоја Кагава за да дава напред пасови, арно ама тој имал најмал процент на даени топки напред за разлика од другите играчи што се од негов калибар. Исто така процентот му бил драстично поголем односно имал повеќе топки вратено наназад. :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас сум разочаран од вчерашниот пораз...
Секако дека ќе се тешиме со тоа што сме ја освоиле титулата, но губиме втор пат оваа сезона од ривал. Фергусон повторно губи од Бенитез, е тој крофнарот што го исмевавме...
Впрочем сите дерби утакмици што сме ги одиграле оваа сезона, ама баш ниту една не беше убедлива. Но, сепак сме јаки за Виган,Астон Вила, Ридинг и компанијата. ;)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Фергусон се пензионира?! :eek Читам и не верувам. Баш ме интересира како ќе продолжи Јунајтед без него, сепак мислам дека не играчите, туку токму тој беше главната алка во тимот што го држеше на тоа високо ниво толку долго.