Ова го можам добро

• Автор на темата Lena
  • Време на започнување

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Темава ја отворам со цел да се пофалиме себеси.
Често ги слушам луѓето околу мене и заклучувам дека скоро сите само се критикуваат себеси и го кажуваат она што не знаат да го направат добро.
Со тоа ја уништуваат својата самодоверба.
Да би се избалансирало сето тоа би требало да ги кажат и работите кои ги знаат/можат добро.
Но, тоа некако е глупо( си мислиме).
Така да се губи некаде во нас тој обид самоуверено да кажеме во што сме добри.
Затоа и темава.
Да се пофалиме што можеме и што знаеме.
Едноставно да ги напишеме сите позитивни страни и се она што го можеме добро.
Навидум лесно, ќе помислиме.
Но не би рекла.
Не за сите.
Немојте да мислите дека на овој начин ќе бидете непристојни или егоистични или било што.
Пофалете е се себеси колку што можете повеќе без да се срамите.
Само позитивните работи, ништо негативно.
На овој начин ја зацврстувате својата самодоверба и ја развивате љубовта кон самите себе.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Темава ја отворам со цел да се пофалиме себеси.
Често ги слушам луѓето околу мене и заклучувам дека скоро сите само се критикуваат себеси и го кажуваат она што не знаат да го направат добро.
Со тоа ја уништуваат својата самодоверба.
Да би се избалансирало сето тоа би требало да ги кажат и работите кои ги знаат/можат добро.
Но, тоа некако е глупо( си мислиме).
Така да се губи некаде во нас тој обид самоуверено да кажеме во што сме добри.
Затоа и темава.
Да се пофалиме што можеме и што знаеме.
Едноставно да ги напишеме сите позитивни страни и се она што го можеме добро.
Навидум лесно, ќе помислиме.
Но не би рекла.
Не за сите.
Немојте да мислите дека на овој начин ќе бидете непристојни или егоистични или било што.
Пофалете е се себеси колку што можете повеќе без да се срамите.
Само позитивните работи, ништо негативно.
На овој начин ја зацврстувате својата самодоверба и ја развивате љубовта кон самите себе.
Се обидов да кажам нешто ама не ми оди(немам огледало пред себе :) )
Дај почни.... запали ја машината :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Интересна работа нели?
Многу. Да те замисли да не знаеш што да одговориш. Некако да ми речеше во што не сум добар ќе почнев.
Не сум добар во природните науки.
Не сум добар во правење оригами.
Не сум добар во бришење прозори(редовно ми скурчува и го оставам пола неизбришан).

А во што сум добар?
Хм...
Можам добро да сослушам човек....

толку.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Nightmare_f

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Многу. Да те замисли да не знаеш што да одговориш. Некако да ми речеше во што не сум добар ќе почнев.
Не сум добар во природните науки.
Не сум добар во правење оригами.
Не сум добар во бришење прозори(редовно ми скурчува и го оставам пола неизбришан).

А во што сум добар?
Хм...
Можам добро да сослушам човек....

толку.
:)
Верувам има уште повеќе..
Многу многу повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Значи како што ми пишува во ХОРОСКОПОТ
Вие им давате животворна течност на блиските, а пријателствата се многу важен аспект од вашиот живот. Најдобрата ваша карактеристика е тоа што можете да се спријателите со секој, па затоа имате голем број пријатели. Најсреќни сте кога сте заобиколени од необични луѓе со нестандардни идеи.

Вие секогаш знаете како да го најдете идеалното решение за секој проблем. Различни сте од толпата и може да бидете многу добар лидер.

Пацифисти сте, но многу сте жестоки кога луѓето не го споделуваат вашето мислење. Многу лесно го губите трпението и сте непредвидливи.

Ултра модерни сте и секогаш облечени по најнова мода. Како воздушен знак вие на секој предизвик одговарате интелектуално, а не физички и емоционално. Својот интелект го покажувате преку искажување на своето мислење или преку дискусии.

Оригинални сте, обожавате изненадувања и сакате да ги шокирате луѓето околу вас. Токму во моментот кога другите мислат дека ве разоткриле, вие ја менувате играта. Обожавате да кажувате шеги, забавни сте и поради тоа луѓето сакаат да бидат околу вас. Но, никогаш не заборавајте да одделите дел од таа љубов за себе си.

Најдобри професии:
Социолози, електроинженери, истражувачи, астрономи, еколози, граѓански заштитници и секаква професија која што бара независност.

Добри карактеристики:
Комуникативни, оригинални, отворени за нови работи, фер, привлечни, пријателски настроени, алтруисти, интелигентни, лојални, независни, толерантни, забавни, сакаат да им помагаат на другите.

Лоши карактеристики:
Претпазливи, самоунишувачки настроени, недостапни, нерационални, очајни, нетактични, неподредени, ексцентрични, нестабилни, резервирани.

ЗНАЧИ КАКО МЕНЕ ЛИЧНО ОД ФЕМИНА НЕКОЈ ДА МЕ ПРАШУВАЛ, ПА ГО НАПИШАЛ ОВА ! немам повеќе што да кажам!

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Значи како што ми пишува во ХОРОСКОПОТ
Вие им давате животворна течност на блиските, а пријателствата се многу важен аспект од вашиот живот. Најдобрата ваша карактеристика е тоа што можете да се спријателите со секој, па затоа имате голем број пријатели. Најсреќни сте кога сте заобиколени од необични луѓе со нестандардни идеи.

Вие секогаш знаете како да го најдете идеалното решение за секој проблем. Различни сте од толпата и може да бидете многу добар лидер.

Пацифисти сте, но многу сте жестоки кога луѓето не го споделуваат вашето мислење. Многу лесно го губите трпението и сте непредвидливи.

Ултра модерни сте и секогаш облечени по најнова мода. Како воздушен знак вие на секој предизвик одговарате интелектуално, а не физички и емоционално. Својот интелект го покажувате преку искажување на своето мислење или преку дискусии.

Оригинални сте, обожавате изненадувања и сакате да ги шокирате луѓето околу вас. Токму во моментот кога другите мислат дека ве разоткриле, вие ја менувате играта. Обожавате да кажувате шеги, забавни сте и поради тоа луѓето сакаат да бидат околу вас. Но, никогаш не заборавајте да одделите дел од таа љубов за себе си.

Најдобри професии:
Социолози, електроинженери, истражувачи, астрономи, еколози, граѓански заштитници и секаква професија која што бара независност.

Добри карактеристики:
Комуникативни, оригинални, отворени за нови работи, фер, привлечни, пријателски настроени, алтруисти, интелигентни, лојални, независни, толерантни, забавни, сакаат да им помагаат на другите.

Лоши карактеристики:
Претпазливи, самоунишувачки настроени, недостапни, нерационални, очајни, нетактични, неподредени, ексцентрични, нестабилни, резервирани.

ЗНАЧИ КАКО МЕНЕ ЛИЧНО ОД ФЕМИНА НЕКОЈ ДА МЕ ПРАШУВАЛ, ПА ГО НАПИШАЛ ОВА ! немам повеќе што да кажам!
Не беше финтата да копираш текст и да го ставиш овде,
туку самиот од себе да ги кажеш твоите позитивности:)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Знам, али денеска сум цреп, вчера се напрајвме баги, па денеска да не ти кажувам, ме мрзеше да пишам и мислам, па ми текна каде точно пиши за мене, и затоа копирав, мислам не е баш некој проблем?!?!:sram
Не, не е проблем.
Уствари гледаш дека е:)
Како што напишав горе во текстот,не е лесно да најдеш зборови со кои би се пофалил себеси.
Велиш: Те мрзело да пишеш и да размислуваш.
Значи: Треба да седнеш и да размислиш што е тоа што добро го можеш.
А да прашав:Што неможете добро,
ќе беше поедноставно,ќе напишеше без да размислуваш.
Тоа е нешто што секојдневно си го кажуваме(мислам на она што неможеме)
Сепак ок е.

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
  • можам да ги смеам луѓето околу мене
  • добар слушател сум , а и даам совети коа ми ги бараат
  • можам да бидам сурово искрена и реална, мада у последно време поретко тоа го праам оти повеќето ги боли вистината...
  • многу добро знам како е да се сака до коска
  • да играм игрици цел ден хахаха (nod)
шо знам шо друго? тоа ми текна сеа онака лајт :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас сум добра во спортот екстремно спиење. Ми
нема рамен :D