А кажи ми ти како верник, според едно од 10 заповеди е да не ја изневеруваш сопругата,
ти да не идеш да го скинеш ливчето од матично пред да ја изневериш?! Ете тичист пример... Ја изневерувап иако знаеш како гласи заповедта, со тоа и ја лажеш плус, пошо мораш да се прикриеш некако. Правиш 2 прекршоци и никому ништо, а ние што сме атеисти,
ако не искинеме едно ебано ливче шо ја не ни знам кај ми е у животов и не се ни замарам да знам, не сме атеисти а?! оффф леле...
Дај бе порасни ало!
Прво зборуваш со претпоставки. Не сум ја изневерил.
А се уште стојам на тоа дека кога ќе ја изневерам тоа ќе биде знак дека нашиот брак е пропаднат и дека ќе треба да се стави развод.(би требало да не ја подржувам оваа идеа за развод затоа што „она што го составил Бог на небото, човек не може да го раскине на земјата“ односно кога веќе сум се венчал во црква не постои начин да се разведам, ама таа божја заповед како верник ја прескокнувам, затоа што имам некој многу чудни сфаќања за мојата вера)
Што се однесува до ова второто болдирано. Види вака претходно нагласив, незнам дали во оваа или другата тема дека секој си има право на свои видувања. Ако тебе тоа ливче не ти е важно за да се чувствуваш како атеист, мене ми е важно за да те гледам како таква.
Ме разбираш што сакаш да ти кажам?
Ти застануваш во огледало викаш „Леле колку сум убава“ застануваш пред мене, според мои критериуми не си убава. - не го сфаќај ова за навреда, го кажав онака колку да ти доловам што ми е поентата.
Според мене критериум за да бидеш атеист е да си откажан од секаква поврзна точка што ја имаш со секаква религиозна организација.
Третиот болд... Сам по себе зборува за твојата возраст, не за мојата.
И, за крај. Една поука да ти каже „непораснатиот Аркантос“ Никогаш во животот не наоѓај оправдание за сопствените грешки, посочувајќи ги грешките на другите.
Ако јас грешам со тоа што изневерувам иако сум отишол во матично, во црква сум испотпишал еден куп документи, не мора да грешиш и ти, па да се декларираш како Атеист а сепак да ги уживаш можностите од црквата(венчавка, итн итн).