Хомосексуалност

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Имам налетано на разни вести, не реков дека биле од Македонија. А мојот најдобар другар во период кога "искачаше" беше на работ на самоубиство и беше неверојатно депримиран, зошто луѓето делуваа премногу негативно на фактот дека тој не стрејт, премногу вербални напади и едноставно, притискање од луѓето. За среќа со многу подршка и со запознавање на други геј луѓе со разни совети и искуства, многу се подобри во последните година/две.

Милев постот ти е надоврзан со тој на Хоуп, затоа помислив дека збориш за кај нас.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Kaarikuto имам да те прашам нешто. Петко (измислен лик кој ми е потребен за поентата) е машко и има женска. После некое време Петко решава да се жени и да стапи во брак. Стапува во брак со женска му, арно ама Петко е стерилен. Е сеа, пошто и он не носи „профит“ на државата дали е геј?

Не, но тој се обидел барем.
А овие другиве се само штетници на природата како за нив така за околината. :)
Затоа нека се е*ат тивко без никој да знае.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Хомосексуалноста НЕ СЕ УЧИ.
Седи, кец.

Да, не се учи ама можеш да го поттикниш на такви работи.
Што ли ќе праша едно мало дете кога ќе види на улица како се лапаат двајца волови?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Што ли ќе праша едно мало дете кога ќе види на улица како се лапаат двајца волови?
Што ли ќе праша кога ќе види две машки кучиња како се онадат?

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5, TheKitten and Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Колку шо знам, ниту едно дете не се доближило до кученцето да го провери дали е машко или женско....
Аха, значи мора да се доближи и да го провери за да знае дека е машко куче. Ти ги проверуваш сите околу тебе за да знаеш кој пол се? Од кај знаеш дека некоја од твоите другарки не мочка стоечки затоа што е уствари машко кое има женски особини поради хормони?

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and TheKitten

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Исто што ќе праша кога ќе види маж и жена да се лижат на улица.
Мамо, што прават овие? Се сакаат, сине.

Итн.

Не може хомо да стане стрејт. Значи не може, како што ти не можеш хомо да станеш.
КУче да беше до сега ќе разбереше.

И не го викам јас тоа, туку НАУКАТА. Нешто што тебе очигледно, не ти е силна страна.

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Аха, значи мора да се доближи и да го провери за да знае дека е машко куче. Ти ги проверуваш сите околу тебе за да знаеш кој пол се? Од кај знаеш дека некоја од твоите другарки не мочка стоечки затоа што е уствари машко кое има женски особини поради хормони?

На прашање со прашање не се одговара. :giggle

Исто што ќе праша кога ќе види маж и жена да се лижат на улица.
Мамо, што прават овие? Се сакаат, сине.

Итн.

Не може хомо да стане стрејт. Значи не може, како што ти не можеш хомо да станеш.
КУче да беше до сега ќе разбереше.

И не го викам јас тоа, туку НАУКАТА. Нешто што тебе очигледно, не ти е силна страна.

Нешто што е одвратно за гледање (мене ми е) да гледам како се лапаат двајца гејови. Друга работа не сакам моето дете да гледа кај што се лапаат двајца, затоа што триста збрки би му се направиле. Сегде во читанките гледа машко + женско, па и на цртаните гледа машко + женско, а на улица гледа машко + машко?
-Што ли ќе си помисли?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Нешто што е одвратно за гледање (мене ми е) да гледам како се лапаат двајца гејови. Друга работа не сакам моето дете да гледа кај што се лапаат двајца, затоа што триста збрки би му се направиле. Сегде во читанките гледа машко + женско, па и на цртаните гледа машко + женско, а на улица гледа машко + машко?
-Што ли ќе си помисли?

А кога ќе порасне нема да знае што е хомосексуалност? Кога тогаш ќе дознае и без разлика како и да си го учел, еден ден индивидуално ќе размислува и сам ќе сфати што е, како е.

Само се надевам дека идните генерации нема да бидат толку огорчени и склони кон дискриминација.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten, Lena and Saladin

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
А кога ќе порасне нема да знае што е хомосексуалност? Кога тогаш ќе дознае и без разлика како и да си го учел, еден ден индивидуално ќе размислува и сам ќе сфати што е, како е.

Само се надевам дека идните генерации нема да бидат толку огорчени и склони кон дискриминација.

Јас сум научен.
Дека хомосексуалноста не носи ништо добро, туку само лоши последици и што е навистина така. Научен сум дека доколку сакам да ја продолжам својата крв (фала богу не сум стерилен) дека треба да имам сексуални односи со личност од спортивен пол.

Што се однесува до мене лично, нека си го прават кефот/задоволството сите, не ги запирам ниту ги малтретирам физички или психички. А иначе општо секогаш луѓето гледаат "настрана" кон нив.
Реков нека си го прават кефот, ама тивко без никој да знае, а не да се фала низ медиумите и да бараат СМЕШНИ права.