Аман бе луге човек нешто ке праша вие одма луда ме напраивте,па демек сите шо слушале турбо фолк биле идиоти,незнаеле што е добра музика,секој ден со тие конфронтации се среќавам,па сакав да знам што е добра музика а не сега вие мене тука психата да ми ја испитувате она ова.Човек учи додека е жив па така и јас.
Што те кошта незнам да пролисташ на јутуб па да видиш кој жанр ти одговара. Глупав изговор е дека си слушала српска музика. Доказ дека немаш поим од разликување музички жанрови. Под српска музика имаш Српски Рап, Српски Фолк, Српско техно-хаус-транс, Српска опера, Српски хеви метал, Српски треш метал ,Српски брутал дет блек џек метал и тако далје.
Ова сето спаѓа под српска музика. Еве за да не бидиш НЕКУЛ како твоите другарки почни да го слушаш
Перо Деформеро. Moжеш и на групни веселби, верибди крштевки и други прослави да си го потпевнуваш.Певлив е рефренот а текстот срцепарателен.
Далје, за да бидеш кул, имаш опција да си ставиш музичка регистарска табличка на тебе: Техно цурица.
Технаџиите и не се баш кул освен ако не ги препознаеш.А ако ги препознаеш тогаш си кул. Редовно ќе идеш на вејв фестивали или доволно е во името да има вејв. Soundwave, Summer wave, wavefront...
Облеката минимум да ги има виножито боите, а редовно ќе читаш кама сутри, шаманизми,таротизми со цел да си во тек со песната за ново астрално искуство. Исто, будењето на сред шума би ти дошло како секојдневен ритуал.
Далје, можеш да станиш према предлозите на претходните членови и металка.
Облеката, црно па се не види. Погребно претпријатие да не може да те надмини со црнило.Пирсингот, една бубуљица(пубертетска) - еден пирс.
Ништо сложено,само почни да го мразиш целиот свет пред тебе а после и самата себе. Мрази турбо фолк, мрази штикли,мрази техно мрази религија,мрази пари, паркови место дискотеки, пиво место вода, а и како што викаат, хигиената е половина здравје а нехигиената половина металец, сигурен сум дека ќе го пронајдиш својот пат до хеви метал водите.
Додека се тушираш,вежбај ја твојата омилена песничка со твојот омилен рефрен - Гррр гррр хрррр гхррр гхррр гхрр... колку да можеш на гаражните свирки да си потпевнуваш и нежно да го мрдаш вратот. Па ако дај госпо може ќе фатиш и момак металец и ќе си ги мерите косите.
Запамти - што поцрно тоа поубаво.
И како предлог жанр, ја ти предлагам едно новоамеричко движење Рап женцка.
Е овде идиш контра модата, наместо тесни фармерки, зимаш една вреќа и шиеш лева ногавица, друга вреќа - десна ногавица.
Со тоа ги заврши панталоните во рап верзија. Вежбањето секојдневно рими треба да ти биди прав зикр, со цел на рап-битките да си прва.Додека одиш по улица бараш рими во умот - Улица-питулица, кола - мајкати е гола. После секое добарден, пцуј карај мрази се, полиција гнаса, системот не е*е, нема веќе рап, андерграунд мадафака.
И за крај, останува, “враќање на корените“.
Тоа значи да ги чекаш во колосеум најновите пропеани певаљки, со лесни рефрени уште полесни мелодии.
За ова и не е баш тешко, се што треба е допичњак, лопата, и вреќа фасада,со цел да си нај-напудрена цура на цел настап.Мешањето со колковите е како доброутро, а 12-ка па далје штикла добарден. Да не заборавиш на секоја растајемо се ми - пуштање солза, и слични срцепарачки рефрени низ глава да ти се вртат со цел полесно склопување и љубовни пораки за на радио смс шеталиште.
Oблеката е повеќе од едноставна: