Чет муабети (ти реков-ми рече)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Ова ти е контрадикторно со првиот пост што го пиша.

azbukata ni e pisana vo Steni i karpi se uste se proucuva naseto pismo koe sme go imale i pred aleksandar makedonski
inaku nepobiten fakt e deka kiril i metodij ja sozdale azbukata po primerot na grckata alfabeta
za istorija nema nesto sto ne mi e poznato do sega :pusi

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
azbukata ni e pisana vo Steni i karpi se uste se proucuva naseto pismo koe sme go imale i pred aleksandar makedonski
inaku nepobiten fakt e deka kiril i metodij ja sozdale azbukata po primerot na grckata alfabeta
za istorija nema nesto sto ne mi e poznato do sega :pusi
Барем за азбуката нема што да ми објаснуваш.
Јас ти објаснив дека и грчката азбука поттекнува од друга и се така со ред, па немаше потреба од омаловажување на македонската азбука поради фактот дека потекнува од грчката.
Прочитај го уште еднаш Црноризец Храбар... ти треба мало просветлување за да си го почитуваш македонското.
Поздрав, и убава ноќ.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Барем за азбуката нема што да ми објаснуваш.
Јас ти објаснив дека и грчката азбука поттекнува од друга и се така со ред, па немаше потреба од омаловажување на македонската азбука поради фактот дека потекнува од грчката.
Прочитај го уште еднаш Црноризец Храбар... ти треба мало просветлување за да си го почитуваш македонското.
Поздрав, и убава ноќ.

ne se raboti za omalovazuvanje daleku od toa bas za toa ti napomenav deka imame najstaro pismo koe se uste se proucuva i za istot o ima pismeni dokazi na steni i karpi postojat i prvi pecati na makedonskite knezovi .
a nepobiten fakt e deka ponovoto pismo na makedonija vodi poteklo sakale ili ne od grcite sum go procital i znam za crnorizec hrabar.
i nema potreba od kompleksi isto kako sto metodi im objasnal za biblijata na svetiot papa deka ne e dadena samo za da bide na 3 jazici grcki hebrejski i latinski

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
ne se raboti za omalovazuvanje daleku od toa bas za toa ti napomenav deka imame najstaro pismo koe se uste se proucuva i za istot o ima pismeni dokazi na steni i karpi postojat i prvi pecati na makedonskite knezovi .
a nepobiten fakt e deka ponovoto pismo na makedonija vodi poteklo sakale ili ne od grcite sum go procital i znam za crnorizec hrabar.
i nema potreba od kompleksi isto kako sto metodi im objasnal za biblijata na svetiot papa deka ne e dadena samo za da bide na 3 jazici grcki hebrejski i latinski
Зошто пишуваш на латиница?

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
те опоменав да ја корстиш нашата азбука- не за неа да објаснуваш ,туку употребувај ја .
Која контрадикоторност (facepalm)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Најстаро писмо на светот сме имале?

Тоа е точно исто колку што е Александар велики дека бил христијанин. И дека Исус е од охрид.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and slb_bobo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Најстаро писмо на светот сме имале?

Тоа е точно исто колку што е Александар велики дека бил христијанин. И дека Исус е од охрид.

Шшшшшш.... ќе те слушне сеа Стефанчо и ќе каже дека на ѕидот на некоја заборавена црква у Охрид се изгравирал ликот на Исус сам од себе.