Хомосексуалност

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Сакам да кажам дека не можат да зачнат дете како што треба по природен пат. Треба да најдат сурогат мајка и прашање е дали сакаат да дадат своја сперма, за да има НЕГОВО дете, не од двајцата. :)
Или евентуално да посвојат од некое сиропиталиште.

Истото може да се случи и со хетеро пар.

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Има една разлика тие се неспособни, а овие се ама не сакаат.

Мислиш сакаат, но не можат. Може и хомосексуалец да не може дете да има, а има и такви хетеро што можат, а не сакаат.

• Ми се допаѓа
Реакции: LaJa5 and Struggler

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Што греши народов, тоа што знае да разграничува што е природно, а што не?
Хомосексуалноста е природна, а не општествена работа.
Да беше општествена, ќе се појавуваше само кај човекот.
Дај не ме зезај со вакви муабети.

• Ми се допаѓа

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Сакам да кажам дека не можат да зачнат дете како што треба по природен пат. Треба да најдат сурогат мајка и прашање е дали сакаат да дадат своја сперма, за да има НЕГОВО дете, не од двајцата. :)
Или евентуално да посвојат од некое сиропиталиште.

Не мешај баби и жаби.
Едно е хомосексуалност, сосема друго посвојување деца.
Ние прво да почнеме да ги третираме како еднакви граѓани, после ќе дискутираме за евентуалното потомство.

П.С. Инвитро секој може да направи и да има биолошко потомство.

• Ми се допаѓа

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Хомосексуалноста е природна, а не општествена работа.
Да беше општествена, ќе се појавуваше само кај човекот.
Дај не ме зезај со вакви муабети.

Не е природна работа затоа што нема финален производ (дете), освен само секс задоволување на потребите.
Природно е кога ќе се соединат две полови разлики (маж и жена), а не маж и маж.

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не мешај баби и жаби.
Едно е хомосексуалност, сосема друго посвојување деца.
Ние прво да почнеме да ги третираме како еднакви граѓани, после ќе дискутираме за евентуалното потомство.

П.С. Инвитро секој може да направи и да има биолошко потомство.

Доколку не се фалат во јавноста дека се хомосексуалци, јас ги третирам како граѓани затоа што не ни знам дека се хомосексуалци.
Што се тие нешто повеќе од мене, па да се исполнуваат желби или како тие да имаат повеќе потреби?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не е природна работа затоа што нема финален производ (дете), освен само секс задоволување на потребите.
Природно е кога ќе се соединат две полови разлики (маж и жена), а не маж и маж.
Кажи ми и дека не си видел истополови кучиња да имаат однос.

Објаснувањево ти вришти. Прилично сите имаат секс за да ги задоволат потребите. Некои добиваат дете, некои пари, а некои само задоволство.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Не ми е јасно зошто луѓето мислат дека ако еден ден би било нај во ред човек да си признае јавно дека е геј, тогаш општо хомосексуалците ќе почнат да се лапаат на сред улица и да си ги мафтаат пендреците, итн итн? Демек гејовите се нецивилизирани и некултурни и не сакаат да имаат приватност и интима. |-(

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten and Lena

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Кажи ми и дека не си видел истополови кучиња да имаат однос.

Објаснувањево ти вришти. Прилично сите имаат секс за да ги задоволат потребите. Некои добиваат дете, некои пари, а некои само задоволство.

Која е потребата од признавање и исполнување на желбите на хомосексуалците? Дали си слушнал дека хомосексуалците често се здобиваат со една од најтешките и смртоносни болести ХИВ-СИДА?

Не ми е јасно зошто луѓето мислат дека ако еден ден би било нај во ред човек да си признае јавно дека е геј, тогаш општо хомосексуалците ќе почнат да се лапаат на сред улица и да си ги мафтаат пендреците, итн итн? Демек гејовите се нецивилизирани и некултурни и не сакаат да имаат приватност и интима. |-(

Дали јас треба да се пофалам дека денеска имав сексуален однос со личност од спротивниот пол?