„Неморални" жени

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Ај да кажам дека некои неморални да ги наречам жени можам да ги сфатам или повеќе да кажам не ме занимаат, освен онаа која се меша во брак. Љубов било.. Љубов не се појавува туку така, треба време, покажување и докажување. Не смее да си дозволи да го негува тоа чувство кога знае дека не смее. Мажот е крив да, но жената е таа што треба да пресече. Освен тоа што со такви одлуки се понижува себеси и се става во состојба да биде сенка во нечиј живот и кукла на навивање, си руши углед и прља лице, таа за мене на врв на листа на неморалните жени, ја гради својата среќа врз туѓата несреќа. Ама не верувам дека таква жена има совест. Само ќе кажам-далеку биле од мене...

Зошто е жената таа која треба да пресече?
Во твојот пример покрив ми е мажот него таа :)
Љубовникот не може да биде виновен, туку оној (маж или жена) кој изневерува :)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Метафората ти е шовинистичка.
Преиспитај се себеси.
Абе види,сакала нејќела,така работи светот уште одамна. Мажот бара,жената одлучува дали ќе даде или ќе одбие.А нема маж што не бара,но има жена што не дава. А вториве и поретки стануваат во последно време.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мора некој да ти ја каже вистината.

Дали си сигурна?
-Че те чекам тебе на некоја социјална мрежа да ми ја каже вистината или сликата што ја има замислено за мене?

:giggle

Во меѓувреме го чекам твојот дрвен адвокат да се уфрли во муабетиве додека не те казниле за офф топик.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дали си сигурна?
-Че те чекам тебе на некоја социјална мрежа да ми ја каже вистината или сликата што ја има замислено за мене?

:giggle

Во меѓувреме го чекам твојот дрвен адвокат да се уфрли во муабетиве додека не те казниле за офф топик.
Јас ќе се уфрлам. Ама не како адвокат, туку како форумџија на кој му се ежи кожа од вакви несврзани муабети.
Прво, ти беше поставено конкретно прашање дали мислиш дека е праведно што општеството се’ уште ги дискриминира жените кога ние мажите сме 100% поголеми ѓубриња.
Ти во недостаток на аргументи одговори „Кому е важно што јас мислам“.
И сега продолжуваш со некој несврзани муабети... Лошо.

Еве уште едно прашање и мене ми е важно што мислиш.
Дали ти, доколку си во брак, би се чувствувал виновен ако ја изневериш жена ти, дали би се чувствувал неморален?
И уште едно прашање ме интересира.
Што би се случило ако после твоето неверство дознаеш дека жена ти те изневерува?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас ќе се уфрлам. Ама не како адвокат, туку како форумџија на кој му се ежи кожа од вакви несврзани муабети.
Прво, ти беше поставено конкретно прашање дали мислиш дека е праведно што општеството се’ уште ги дискриминира жените кога ние мажите сме 100% поголеми ѓубриња.
Ти во недостаток на аргументи одговори „Кому е важно што јас мислам“.
И сега продолжуваш со некој несврзани муабети... Лошо.

Еве уште едно прашање и мене ми е важно што мислиш.
Дали ти, доколку си во брак, би се чувствувал виновен ако ја изневериш жена ти, дали би се чувствувал неморален?
И уште едно прашање ме интересира.
Што би се случило ако после твоето неверство дознаеш дека жена ти те изневерува?

Дај бе не биди смешен.
Кој недостаток на аргумент кога таа ме прашува лично што мислам дали жените или мажите сее виновни, кога сите одговараат во 3то лице.

Да, ќе се чувствувам виновен.
Тоа веќе е шпански филм којшто се натпреваруваат којпобрзо ќе се боцне. ;)

нека не те интересираат такви прашања. :p

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Абе види,сакала нејќела,така работи светот уште одамна. Мажот бара,жената одлучува дали ќе даде или ќе одбие.А нема маж што не бара,но има жена што не дава. А вториве и поретки стануваат во последно време.

Дали тоа сакаш да кажеш дека жените се на некој начин поинтелигентни од мажите?